Diskuze a otázky - Latte Macchiato - jak na nej?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 16:18:09 |

Dostal jsem chut udelat si Latte Macchiato, prohledal jsem internet a diky tehle strance https://www.wmf.cz/kavove-speciality.html jsem vicemene zjistil jak na to, ale kdyz jsem zkousel udelat vrstvy (i pomalu pres lzicku), vzdycky se mi to promichalo a nebylo to ono. Navic se mi mlecna pena moc nechce vytvaret (mam kavovar s takovou tou tryskou). Vzdy se vytvori jen male mnozstvi peny, coz taky neni uplne ono. Ta tryska musi byt do mleka ponorena nebo tesne nad nim? A je potreba pouzit nejake specialni mleko, neno staci obycejne polotucne v krabici? Ma s tim nekdo zkusenosti? Pomozte prosim... !548!

reagovat

V diskuzi je 12 příspěvků a shlédlo ji 6723 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

tekk-na

tekk-na | 9. 09. 2008, 15:48:29 | více příspěvků | napsat uživateli

cože? já si osobně myslím že na tom nic zvláštního není ... doma sem si teda latte ještě nedělala ale v jakýkoliv restauraci,kavárně,pizzerii,vinárně .. sem pracovala tak se vždycky povedlo .. to mlíko akorát musíte nechat chvilku "ztuhnout" (nějakých 5 minut nechat bejt)-pokud to děláte třeba ve šlehači.. ono se to pak nesmíchá ... a to i když se tam dává do spod likér apod. ..!5!

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 17:42:13

Zdá se mi to, nebo všechny příspěvky jsou fuč?

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 16:56:35

Koukám že je to nějak složité s tím Latté, to sem si myslel že si koupím takový ten automat co dělá cappucino a latte na jeden stisk tlačítka. A jak tak vidím, tak ani automat mně nespasí. Asi to nechám na odbornících a když budu mít chuť, tak holt budu muset skočit do kavárny !5!

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 16:47:19

hmm, takze zkusit jine mleko... pouzit misto mleka nejaky druh smetany asi nebude moc dobry napad, ze? nebo jo? !1351!

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 16:39:09

Nebo jestli se ti to pořád míchá,tak nalij mléko s troškou pěny,pak kafe a pak si došlehej nahoru jen tu pěnu..

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 16:39:06

musí to být přímo v tom mlíku,ale rozhodně by to chtělo něco lepšího než to "krabicový"

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 16:37:56

lije se to přímo do skelnice s mlékem a pěnou. tenkým proudem...

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 16:36:56

Polotučné jo?Nám vozí mlíko italský plnotučný..nejlepší je prej rovnou od krávy,ale kde ji chovat co?!811!Jinak,vychlazená nádobka z nerezu,do toho hodně vychlazený mlíko,páru na střední výkon,nádobku naklonit a dát trysku asi 1 cm ode dna.Pak šlehat tak 30 sekund a nesmíš nechat mlíko vařit,jinak ti pěna spadne a máš smůlu.Trošku s tím hýbej nahoru a dolů a bude na jedničku s hvězdičkou.Pak pomalu lij kafe ale raději z konvičky tenkým pramínkem po kovové tyčince nebo silným brčku a úspěch zaručen.Za tohle mám certifikát baristy z Itálie!1300!

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 16:36:05

ona ta pena taky vypada husta, ale jen do te doby, nez ji vyliju do sklenicky...
pak vzdycky zjistim, ze mam jen horke mleko s pulcentimetrem peny.
To espreso se lije primo do sklenice s mlekem (+ penou)? nebo mam nejdriv odlit mleko, na to pomalu preso (coz se mi stejne promicha - grr) a na to az penu?

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 16:30:49

polotučné mlíko je OK ale musíš dávat pozor aby se to mlíko nevařilo! musí mít teplotu akorát! a trysku nejlíp střídat ponořenou a pak jen v pěně... ale je to jen teorie...

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 16:27:11

mleko staci polotucne...tryska by mela byt ponorena ale ne az na dno spis u vrchu.....kdyz sem delala latecko v praci dycky se udelala hezky husta pena...nevim no proc ti to nejde

uživatel eliminován | 29. 07. 2007, 16:23:01

Poradite nekdo prosim?


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

macchiatotryskalattepěnastránkalžičkavrstvapotřebadíkmnožstvíchuťmlékointernetkávovar

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑