Diskuze a otázky - Zatočte s otravnou reklamou

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 15. 05. 2008, 19:40:16 |

Udělejte z Firefoxu superprohlížeč

Reklama na webu je stále nepříjemnější a vtíravější. Ze všech koutů na nás blikají neodbytné obrázky plné nesmyslných sloganů. Někdy dokonce reklamní sdělení zcela zastíní informační obsah zobrazené stránky. Udělejte proto reklamě na internetu jednou pro vždy přítrž!

Proč je všude na internetu reklama?

Příjmy tištěných médií jsou tvořeny v drtivé většině případů z více různých zdrojů. Hlavním zdrojem zisku je pro ně otištěná inzerce a příjmy z prodeje samotných periodik. V případě internetu je tomu však trochu jinak. Mediální společnosti jsou odkázány převážně pouze na příjmy plynoucí z prodeje reklamního prostoru na svých stránkách. Proto aby mohly poskytovat čtenářům svůj obsah bezplatně, musí být jejich náklady pokryty právě příjmy ze zobrazené reklamy.

Pro čtenáře je však trochu problém, pokud jsou provozovatelé serverů nenasytní a s množstvím reklamy to přehánějí. Návštěvníci webů jsou pak sledováním jejich doslova „přeplácaných“ stránek znechuceni.

Snadná pomoc

Pokud vás již stávající situace kolem množství zobrazované reklamy dohání k šílenství, pak můžete využít služeb několika šikovných doplňků prohlížeče Mozilla Firefox. S jejich pomocí se zbavíte efektivně nejen reklamy, ale také ostatních nežádoucích grafických prvků na webu.

Je ještě dlužno podotknout, že snahu o všemožné blokování reklamy byste neměli příliš přehánět. Je totiž pravdou, že pokud nebude mít provozovatel vašeho oblíbeného internetového magazínu potřebné příjmy, pak vám nebude moct nadále poskytovat svůj obsah.

AdBlock Plus

Jedná se o rozšíření, které umožňuje efektivně blokovat reklamu na internetových stránkách. Nabízí uživatelům velké množství voleb. Můžete se tak rozhodnout, zda chcete reklamu pouze nezobrazit, či úplně odstranit. Pokud se rozhodnete pro druhou jmenovanou možnost, pak reklama nebude ze serverů vůbec stahována.

Tento doplněk přidává k základnám funkcím navíc ještě možnost synchronizace seznamu blokovaných reklam a whitelisting. Zároveň také rozšiřuje podporu i pro další aplikace, jakými jsou Thunderbird nebo SeaMonkey.

Rozšíření AdBlock Plus bude přínosem zejména pro majitele pomalých modemových a datově omezených internetových připojení.

Element Hiding Helper je pomocným rozšířením k nástroji Adblock Plus. Umožňuje jednoduše vybrat element, který chcete skrýt a snadno nastavit jeho parametry, které mají být brány v úvahu při skrývání. Doplněk vyžaduje pro svou činnost instalaci nástroje Adblock Plus 0.7.5 nebo vyššího.

reagovat

V diskuzi jsou 4 příspěvky a shlédlo ji 398 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

trupajz

trupajz | 15. 05. 2008, 20:00:14 | více příspěvků | napsat uživateli

1. je to dlouhe
2. mam v opere blkovoanou reklamu ;)

uživatel eliminován | 15. 05. 2008, 19:55:12

me se to take nechce cist:-D

uživatel eliminován | 15. 05. 2008, 19:54:26

pouzivam safari a s reklamou zadny problemy nemam..

shorthy

shorthy | 15. 05. 2008, 19:48:44 | více příspěvků | napsat uživateli

nechce se mi to celý číst !970!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

reklamapříjemzdrojinternetplnékoutobrázekpřípadzisksděleníwebprodejfirefoxustránkapřítržsamotnsuperprohlížečsloganmédiumvětšinainzerceobsah

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑