Diskuze a otázky - VYKOUŘILA JSEM VČERA...

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 27. 01. 2008, 14:37:25 |

...svoji první polovinu cigarety. Byl to fakt zážitek... dokonce sem si i šlukla okem... nesmějte se mi!629!!722!

Zkusila jsem to a nepochopila jsem co na tom někteří lidi vidí... diď to nemá ani žadnou příjemnou chuť! Ruce mi smrděly, ten kouř mě štípal v krku.. a to je to co Vás na tom laká??Jak se někdo může stát na takovýdle sra..ce zavislej.
Třeba vemte si drogy, ty svým způsobem chápu, je Vám z nich chvíli krásně, nabijou Vás energií... a pro ten pocit pak za nedlouho uděláte všecko a už to jde s Vámi z kopce.

Ale závislost na kouření? to upřímně nikdy nepochopím.. Vysvětlete mi to prosím !279!


zrzka.er.cz

reagovat

kouříte?

V anketě hlasovalo celkem 276 uživatelů

V diskuzi je 396 příspěvků a shlédlo ji 4442 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | 300 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 14. 06. 2009, 18:32:18

Zkoušel jsem to , cogára jsou sračka největší !969!

Matty111

Matty111 | 14. 06. 2009, 18:30:33 | více příspěvků | napsat uživateli

taky nechapu co z toho vetsina ma.....nic jen závislost a kažení zdraví!1366!

uživatel eliminován | 28. 05. 2009, 23:49:07

>
dobrej si jako s takovymhle slohem eh

uživatel eliminován | 6. 11. 2008, 18:55:16

některým lidem dává kouření to samé co dává feťákovi dávka...pocit štěstí...třeba zrovna

uživatel eliminován | 6. 11. 2008, 18:52:32

tyvole než se přes ty slohovky došmajdam dolu na přispěvek...!20!

uživatel eliminován | 19. 04. 2008, 22:40:52

schvalte mi prosím fotku na hlavní profil.... už tam visí dlouho :-( děkuji

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 09:10:30

gemule: Sorry, ale jsi fakt hloupá. Ničit si svoje zdraví jen proto, abych zapadl někam do party... může s prominutím snad jen idiot.

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 06:36:18

Nejhorší možná ani není to, že někdo to svinstvo bere, ale to, že sem píše ty lži o tom, jak je to fajn a mate mladým, nevědomým, hlavu...ŽÁDNÁ DROGA, ANI CIGARETY ANI CHLAST není fajn, všechno je to jen svinstvo a sajrajt, který může zejména nedospělým dětem zkazit zdraví a následně celý život...výsledek je ten, že mnozí mladí to začnou z frajeřiny brát a pak se toho nemohou zbavit... !726! !215! JE MI LÍTO TĚCH UBOŽÁKŮ, KTEŘÍ SE BEZ NĚJAKÉ TAKOVÉ BERLIČKY NEUMÍ ANI POBAVIT…

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 06:35:17

Jaká jsou zdravotní rizika kouření


Výskyt kterých onemocnění je spojen či ovlivněn kouřením? Odpověd je se bude zdát až přehnaná, ale je tomu skutečně tak, kouření způsobuje více než 50 onemocnění, z nichž více než 20 je smrtelných.

Kardiovaskluární onemocnění

Podílí se 20% na výskytu kardiovaskulárních onemocnění na která u nás umírá 53% obyvatel. Nejčastěji na infarkt myokardu, na který lze nahlížet jako na důsledek dlouhodobého procesu aterosklerósy, která je kouřením velmi akcelerovaná.Složky tabákového kouře totiž přímo poškozují stěny tepen. Ale to zdaleka není všechno, mechanismy vedoucí k rozvoji kardiovaskulárních onemocněni jsou komplexní. Jsou to vasokonstrikce v důsledku aktivace sympatiku, zvýšení viskozity krve a stavu zvýšené srážlivosti krve v důsledku zvýšení hladiny fibrinogenu, zvýšení inbitoru aktivace plasminogenu, zvýšení leukocytů v důsledku chronických zánětů - kouření totiž snižuje imunitu, zvýšená glukosová tolerance může vést až k diabetu II. typu, zvýšená hladina homocysteinu, non-HDL cholesterolu, triglyceridů, zvýšená peroxidace LDL (low density lipoproteins), zvýšený tlak spolu s diabetem vedou k progresi aterosklerósy a zvýšená tepová frekvence zbytečně zatežuje srdce. Kardiovaskulární systém zatežuje i vysoká hladina Carbonylhemoglobinu (COHb) díky obsahu CO v tabákovém kouři. V této souvislosti mě napadá další oblíbený argument kuřáků. Častokrát od nich slyšíte, že kouření není zas tak škodlivý, neboť na frekventovaných křižovatkách nadejchá člověk to samý ne-li víc. Není to pravda pobyt v místech s velmi frekventovanou dopravou vede max. ke 2% COHb, ale vykouření jediné "lightky" k 6% COHb, obsah COHb, bývá u kuřáků bežně 6-10%COHb.
Aterosklerosa je vpodstatě zánět ve vrstvě intimy stěny arterie, který se pomalu zvětšuje a občas perforuje do průsvitu arterie - změní se na "prasklej vřed". "Prasknutí vředu" do arterie má za následek okamžitý vznik krevní sraženiny nad tímto defektem. Lumen tepny je utlačováno rostoucím "vředem" a přidáme-li k tomu krevní sraženinu, která na "vřed" nasedá, pak se průsvit tepny zúží natolik, že oblast srdečního svalu, za defektem se může dostat do existenčních potíží v důsledku příliš nízké dodávky O2.Pokud se krevní sraženina nerozpustí, dodávka O2 bude i nadále nízká a sval za překážkou nebude schopen podávat adekvátní výkon. Pokud se tepna zcela uzavře, myokard za překážkou odumře. Mechanismus aterosklerosy jsem zjednodušil témeř ad absurdum, takže prosím odbornou veřejnost o shovívavost.
Proces poškozování kardiovaskulárního systému je spojitý, někdy jsou změny skokovité. Člověk proto relativně dlouhou dobu před vlastním infarktem dostává od svého těla varovné signály, nejčastěji ve formě pálivé či řezavé bolesti a tlaku na hrudi zejména při fyzické námaze a stresu, což se označuje jako angina pektoris. Aterosklerosa se zamozřejmě nemusí a nevyskytuje pouze v tepnách zásobujících srdce, ale např. v mozkových tepnách. Následkem pak bývají cévní mozkové příhody (CMP), lidově mrtvice. Zasažení tepen nohou způsobuje ischemickou chorobu dolních končetin, onemocnění omezujícím pohyblivost člověka pro bolest svalů zapřičiněnou jejich nedostatečným zásobováním O2, nezřídka vedoucí až odumření končetiny s nutností její amputace.
Další kardiovaskulární onemocnění u kterých kouření hraje negativní roli jsou trombangitis obliterans tzv. Buergerova nemoc - nás dnes již vzácná a aneurysma aorty.Částečně sem lze zařadit i impotenci. Na ní se kouření podílí hned několika mechanismy. Jednak je to výše zmíněná aterosklerosa pánevních tepen - je to jednoduché zúženým řečištěm tepny tepny nemůže protékat tolik krve, kolik bychom v určitých situacích potřebovali mít v určitých oblastech :))), ale podílí se na ní fakt, že kouření snižuje hladinu testosteronu (kouření může vyvolávat dojem mužnosti kuřáka, ale biochemicky působí opačně. Jako 3. působí fakt, že kouření aktivuje sympatikus, což vede k vaskonstrikci (zúžení tepen).

Nádorová onemocnění

Kouření se podílí na výskytu široké palety nádorových onemocnění. Nejčastěji je to rakovina plic - 90% případů jsou kuřáci, objeví se až u 24% kuřáků. Možná je teď někdo zmaten, proto raději vysvětlující obrázek. Větší obdélník označuje populaci kuřáků, menší obdélník populací lidí trpících rakovinou plic. Šedá barva označuje kuřáky, kteří jsou zdraví, červená kuřáky, kteří rakovinou plic onemocněli. Modrá barva označuje nekuřáky trpící rakovinou plic. Jak jsem již zmínil výše, 30% rakoviny plic nekuráků je způsobeno pasivním kouřením. Navíc pokud kouříte, jste vystaven 13x většímu riziku vzniku rakoviny plic, než kdyby jste nekouřil. Rakovina plic je záludná tím, že přichází poměrně pozdě zhruba po 20 až 30 letech kouření, což je pro většinu lidí příliš dlouhá doba, aby přemýšleli o tom, co s nimi bude. Jiným důsledkem pozdního výskytu rakoviny je, že i kdyby teď všichni přestali kouřit, tak se výskyt rakoviny plic začne snižovat až za 20 let. Kouření ovšem nezpůsobuje pouze rakovinu plic, ale i nádory v ústní dutině včetně jazyka - současné požívání alkoholu násobí karcinogenní účinky kouření, nádory hrtnanu, hltanu, jícnu, žaludku, žlučníku, pankreasu, ledvin, močového měchýře, u žen cervixu - 1/3 případů, leukemie.

Ostatní onemocnění

Kouření též poškozuje dýchací systém a vyvolává nemoci jako je emfyzém - onemocnění, při kterém dochází k úbytku plicních sklípků, čímž se zmenšuje plocha, na níž dochází k výměně dýchacích plynů, chronické bronchitidy, zhoršuje astma. Dále je to vředová choroba žaludku a dvanácterníku. Pokud jde o reprodukční systém, je prokázána nižší plodnost kuřaček i kuřáků, vyšší riziko spontálních potratů, nižší porodní váha u dětí kuřaček, zvýšená perinatální mortalita. Impotenci jsem zmiňoval výše.

Závěr

Doufám, že jsem podal dost informací na to, aby se mi podařilo kouření dostatečně zdiskreditovat a ukázat na jeho kontraproduktivnost. Závěrem bych rád uvedl ještě pár nemedicinských důvodů proč přestat. Cigarety jsou ta největší chemie, co se týče aplikace psychoaktivních látek, kterou si dokážu představit. Pro srovnání, pokud si aplikujete nějaký pouliční ředěný heroin, můžete počítat kromě vlastní účinné látky ještě s dalšími příměsemi, jako můžou být třeba cukr, sádra atd. Počet příměsí se pohybuje max. v řádu jednotek ev. desítek, ale cigareta obsahuje přes 4000 aktivních látek z nichž je nejméně 100 karcinogenů. Významnou částí jsou additiva, tj. látky uměle přidávané za účelem zvýšení jejich prodejnosti. Cigareta může obsahovat až 700!!!! schválených additiv s různou fcí. Jenom proto, aby se kouř ladně odvíjel z cigarety je v cigaretě obsaženo navíc několik desítek látek. Většina z nich má ale zvýšit množství nikotinu absorbovaného kuřákem, což je nutné pro správnou chuť cigarety a samozřejmě také pro co nejrychlejší rozvoj fyzické závislosti. Jednou z nich je třeba amoniak, jenž mírně zvyšuje pH, v plicích což zvyšuje extrakci nikotinu. Mezi další lze jmenovat třeba methanol, nebo vinylchlorid.

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 02:05:13

kuř a bude ti kouřeno !764!

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 02:02:25

Tak to ja si teda dovedu rpedstavit rano a vecer bez cigara, klidne i nekolik dni, ale jak se jde na pivo, tak proste STARTKY FOREVER!!!! a po 10ti pivech uz muzu kourit skoro vsechno....az na LD a podobny sracky !1026!

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 02:02:15

já jsem začala kouřit tak nějak mírně, protože jsem se při tý příležitosti aspoň na chvíli zařadila do skupiny lidí - nebyla jsem moc komunikativní - a pak přišly deprese, a jelikož jsem už věděla, že mi je z kouření zle, když vykouřím třeba celou cigaretu a nejde jen o to, že od někoho potáhnu, tak jsem začala kouřit, ještě než jsem přišla na to, že bych se mohla sebepoškozovat !12!
a pak už se to táhne...

Tomket739

Tomket739 | 29. 01. 2008, 01:58:48 | více příspěvků | napsat uživateli

Je jednoduchý jak každý začne s kámošema nebo to vydí u rodičů atd.... Já osobně začal s nejlepším kámošem ,ale teda moc mi to nechutnalo tak sem se na to vysral ,ale pak se začalo dost věcí v mém životě hroutit. Je mi jasné ,že si řeknete v 18 letech co se může hroutit ,ale věřte mi ,že může od vztahů po průsery až pozdravotní problémy. A když jsem byl dost vytočenej tak sem si zapálil a zčásti mi bylo líp a navíc makám v hospodě takže jestli nebudu kouřit stejně to furt čuchám tak je to asi jedno. Teď vykouřim krabičku denně jistě ,že je to dost a pro někoho málo ,ale mě kouření nevadí a rozhodně netroubím chci přestat. Nesere mě ani zdražování ať si to zdražujou stejně budu kouřit dál to je jasný a kdo říká ,že je to drahý ,že stím musí seknout tak stím stejně nejspíš nesekne. Nedovedu si představit ráno bez kafe a cigára to samí večer !12! Ale chápu ,že to možná mladou trochu sere a proto když jsem sní tak skoro vubec nekouřim da se to vydržet a hlavne nemam duvod kouřit. Ale je to každýho věc to ,že každej mladej kouří to je smutný ,ale je to jejich život tak at si ho užijou sme tu snad jenom jednou ne ? tak proč všechno dělat tak jak to je nejzdravější. a ztouhle větou nesouhlasím : Třeba vemte si drogy, ty svým způsobem chápu, je Vám z nich chvíli krásně, nabijou Vás energií... a pro ten pocit pak za nedlouho uděláte všecko a už to jde s Vámi z kopce - jako hulim už dost dlouho ,ale ubec ne často tak jednou dvakrat za mesic jenom na nakej akci nebo s kamosema a nepocituju ,že by to šlo z kopce. Na škole jsem začal fest hulit ,ale když jsem viděl ,že sem ve škole jen na zaplnění do počtu zase jsem toho na čas nechal a vše ok. Občas to prostě neuškodí ,ale nesmíte to dělat z machroviny ,ale z požitku a skrz zábavu samo ,že ne každej den ,ale vyjimky jsou fajne. To si myslím já a nechápu tuhle diskuzi jak to tady každej kritizuje copak je lepší člověk co nekouří než ten co pálí krabičky ve velkým? myslím ,že takovej hamburger taky není moc zdravej a žerou to lidi ve velkým a proč? je to nezdravý !11! Na konec lidi co nechcete kouřit nekuřte co chcete kuřte jako já až si řeknu nechci kouřit tak stím seknu nedělá mi to problémy a vy co řikáte chci přestat ,ale je to těžký nebo to nejde. Nesmysl je to jen v člověku když nechci tak nechci. Proč stím většina lidí nesekne i když chce? Protože je přece jednoduší zase začít kouřit než se chvili nervovat a myslet stále na cigáro !2! a ,že to nemá žádnou chuť no nevim jako když si zapalim takový cigaro jako třeba Moon tak taky pomalu bleju a Startky to je už pohoda a třeba Davidovky to je pokouření třeba ty vanilkový to je tak hnusný až je to mazec nebo mentolový cigára je dost chutí ,ale startky jsou forever !11!

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 01:47:00

Promin ale nevim jestli seres nebo pises !813!!813! !735!

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 01:46:07

koukam ze uz je tu zas ten dement lupac.....a proad placa ty stejny sracky

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 01:45:23

PROSTE ZVARO JE ZVARO!!! Miluju Startky, jdu na jednu......serete me

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 01:39:18

kwacka91: Sorry, ale s takovým názorem musíš být asi hodně hloupá slečna... !984!!816!

uživatel eliminován | 29. 01. 2008, 01:24:23

Koukám, že nikdo z kuřáků není schopen na moji otázku z 28.01.08 15:06 odpovědět... Ani se nedivím.

uživatel eliminován | 28. 01. 2008, 23:28:03

heh...docela žasnu, jak jsou tu nekuřáci ofenzivní proti kuřákům......:-)) omezovat je částečně na veřejných místech....to beru a kvituju s povděkem.....ovšem tady to pálení čarodejnic už se mi nelíbí.
koho budete chtít zakázat příště? inlajnisty...pejskaře (takový pejsek co vyprodukuje venku methanu a jiných věcí....!)?? že si někdo koní zdraví...to je jeho věc....a ty ceny cigarek jsou taky solidní lichva:-)) bylo by fajn, kdyby se stejné úsilí věnovalo i jiným, pro život nejspíše závažnějším věcem......(války, skleníkové plyny, kácení lesů, debilové ve vládě.....:-)), to by bylo na světě hezky!543!

uživatel eliminován | 28. 01. 2008, 20:12:01

Každému, kdo se rozhodne s tím svinstvem skončit, držím pěsti, aby se mu to povedlo. [!215!] Není to lehké, ale kdo to dokáže, toho obdivuju. [!215!]
při fakultních nemocnicích ve velkých městech vznikají centra pro odvykání kouření
linka pro odvykání kouření 844 600 500 je anonymní

www.dokurte.cz
www.nekurak.cz
www.kurakovaplice.cz
http://www.nekourit.cz/
http://www.odvykanikoureni.cz/
http://prestat.kourit.cz/
http://cs.help-eu.com/pages/intro-rub2intro-2-153-I_WANT_TO_QUIT.html?xtor=SEC-16
http://stopkoureni.cz/
doporučuju ty odkazy velmi důkladně nastudovat, zejména těm, kteří se chtějí kouření zbavit [!215!]

Nemedicínské důvody proč nekouřit:
• Cigarety jsou ta největší chemie, kterou si dokáte představit.
• Pro srovnání, pokud si aplikujete nějaký pouliční heroin, můžete počítat kromě vlastní účinné látky ještě s dalšími příměsemi, jako můžou být třeba sádra, sbtex atd. Počet příměsí se pohybuje maximálně v řádu jednotek max. desítek, ale cigareta obsahuje přes 400 aktivních látek, z nichž je nejméně 100 karcinogenů.
• Významnou částí jsou additiva, tj. látky uměle přidávané za účelem zvýšení jejich prodejnosti. Cigareta může obsahovat až 700 (!!!) schválených additiv s různou funkcí.
• Jenom pro to aby se kouř ladně odvíjel z cigarety je v cigaretě obsaženo navíc několik desítek látek.
• Většina z nich má ale zvýšit množství nikotinu absorbovaného kuřákem, což je nutné pro správnou chuť cigarety a samozřejmě také pro co nejrychlejší rozvoj fyzické závislosti.
• Jednou z nich je třeba amoniak, jenž mírně zvyšuje pH v plicích, jenž zvyšuje extrakci nikotinu. Mezi další lze jmenovat třeba methanol, nebo vinylchlorid.

Každý, kdo kouří, je pro mě idiot, který si neváží svého vlastního zdraví. Zdraví je to nejdůležitější, co máme a ten, kdo si ho vědomě kurví nějakými sračkami (zjistěte si složení cigaretového kouře a poblijete se) je pro mě člověk, který moc vysoké priority v životě nemá a cena zdraví pro něj moc vysoká není (nebo není vůbec?). Cena zdraví člověku dojde až v době, kdy o něj přijde. Pak už je ale pozdě.

EVERY CIGARETTE IS DOING YOU DAMAGE... Doporučuju tento odkaz...:
http://youtube.com/watch?v=0JIVMQ4kaqE

Pro neanglicky mluvící - množstí dehtu, které musí plíce kuřáka pojmou za JEDEN ROK. Kouří pouze idiot.

uživatel eliminován | 28. 01. 2008, 20:02:36

ze je to na nervy tak to je chaba vymluva...

uživatel eliminován | 28. 01. 2008, 15:36:04

Kromě toho dlouhodobé kouření tabáku způsobuje mnoho zdravotních potíží a poškození, uvádí se, že nemoci z kouření způsobují více předčasných úmrtí než dopravní nehody, sebevraždy, zločiny, užívání nelegálních drog a AIDS dohromady. Jednou z nejzávažnějších chorob, u kterých existuje souvislost s kouřením, je rakovina plic. Ze studií vyplývá, že kuřák, který vykouří 14 cigaret denně, je osmkrát více ohrožen rakovinou plic než nekuřák, u kuřáka, který vykouří 25 cigaret denně, je riziko pětadvacetkrát vyšší. Vzhledem k tomu, že rakovina plic může existovat v organismu již mnoho let předtím, než se projeví její příznaky, nemůže se vyloučit riziko jejího vzniku, ani když kuřák přestane kouřit. Podle amerických výzkumů jsou bývalí mírní kuřáci po 10 až 15 letech vystaveni jen mírně zvýšenému riziku vzniku rakoviny než nekuřáci. Další z vážných onemocnění je rozedma plic, kdy se zužují plicní cévy, které jsou poškozené a část plicní tkáně je zničená. Bylo prokázáno, že 90% úmrtí na rozedmu plic souvisí s kouřením. Dále jsou to kardiovaskulární onemocnění, ke kterým dochází proto, že se arterie přivádějící krev do srdečního svalu ucpou nebo zúží, obvykle vinou usazenin z mastných kyselin nebo krevních sraženin. Srdeční sval je více namáhán sníženým přísunem kyslíků a kouření také napomáhá zahušťování krve a vytváření sraženin. Infarkt je výsledkem úplného ucpání koronární arterie. Protože srdeční sval nedostane svou obvyklou zásobu kyslíku, jeho část odumírá. Souvislost mezi kouřením a kardiovaskulárními chorobami není tak zřejmá jako u rakoviny plic, nicméně lékaři odhadují, že u smrtelných případů má čtvrtina spojitost s kouřením. Onemocnění cév v jiné oblasti než srdeční je u kuřáků rovněž častější. Kouření má negativní vliv na pokožku, pleť obličeje rychleji stárne. U žen kuřaček může být ohrožena plodnost, zdárný průběh těhotenství a zdraví novorozence. Je prokázáno, že kouření může způsobit větší riziko spontánního potratu, také nižší porodní váhu novorozenců, čímž je dítě oslabeno, a další potíže. U mužů je ovlivněna potence. Negativní vliv má kouř i na pasivní kuřáky, nekuřáky, kteří jsou nuceni dýchat vzduch nasycený cigaretovým kouřem. Prvními obě»mi pasivního kouření jsou děti kuřáků, u nichž bylo prokázáno, že trpí častěji zánětem průdušek a dalšími respiračními chorobami.

Kouř, který kuřáci vdechují do plic, obsahuje obrovské množství různých chemických sloučenin ve formě plynů a tuhých částic. Tuhé částice obsahují nikotin, benzen a dehet. Plynná fáze obsahuje oxid uhelnatý, čpavek a formaldehyd. Doposud bylo asi 60 z množství chemikálií obsažených v tabákovém kouři rozpoznáno jako známé či předpokládané karcinogeny, látky schopné vyvolat některý druh rakoviny. Dehet. Dehet je složka kouře, je to tmavá melasovitá hmota, která se tvoří při chladnutí a kondenzaci kouře. Tato rakovinotvorná látka je nositelkou chuti a vůně, a i když by mohla být eliminována pěstováním speciálních odrůd tabáku a důslednou filtrací, výsledkem pro kuřáka by bylo vdechnutí horkého vzduchu bez chuti a vůně. Kuřáci volí v současnosti nejčastěji cigarety s filtrem a navíc obsah dehtu v jedné cigaretě se postupně snižuje, například v Evropské unii je nyní zakázáno vyrábět cigarety s obsahem dehtu vyšším než 12 mg. Nikotin. Nikotin je velmi silná účinná látka, která je v tabáku obsažená a je to jeden z nejtoxičtějších jedů. Při kouření se uvolňuje do kouře a dostává se do organismu s kapičkami dehtu, nicméně naštěstí se většina nikotinu spálí a do těla se dostane jen velmi malé množství z 2 mg nikotinu, který je obsažen v jedné cigaretě. Smrtelná dávka čistého nikotinu je cca 60 mg. V koncentracích, ve kterých se vyskytuje v cigaretách, působí jako mírné stimulans a zvyšuje krevní tlak a srdeční tep. Obsah nikotinu je po dlouhých výzkumech považován za příčinu závislosti na tabáku, nicméně jeho účinek na psychiku je popisován různě (pocit uvolnění, povzbuzení, odstranění nervozity a napětí) a není dosud plně objasněn. Oxid uhelnatý je nevyhnutelným důsledkem spalování, které probíhá během kouření. Jedním z jeho účinků je snížení schopnosti krve přenášet kyslík, což má za následek až 15 % deficit kyslíku.

uživatel eliminován | 28. 01. 2008, 15:34:51

myslim si ze na nervy je i spousta dalsich veci.. ne jen cigara..

uživatel eliminován | 28. 01. 2008, 15:34:43

podle me jsou cigara absolutne k hovnu...a to jak rikaj lidi, ze je to uklidnuje tak to jsou lidi, kteri se uz bez cigaret neobejdou a proste si tu jednu musi dat tak jim to ten pocit da !1023! ja sem nikdy nekouril a ani me to nejak nelaka...At uz kvuli moznym chorobam a rakovin a tak tak i kvuli penez !1! vemte si to tak : co vam k zivotu daji cigarety ? Zkracene zdravi a mene penez !1424! tot muj nazor

Koocza

Koocza | 28. 01. 2008, 15:34:34 | více příspěvků | napsat uživateli

miminko_tak to je pekna kravina, uvedom si, ze kdyz kouris aktivne, kouris zaroven i pasivne.. takze na tom nemuzes bejt hur nez nekurak !1193!

uživatel eliminován | 28. 01. 2008, 15:33:13

to kwacka91:
oukej zemri zejtra je to jedno ne?...

boze deti..

uživatel eliminován | 28. 01. 2008, 15:32:44

Loli, když už seš tak znuděná, dej se radši na ten sushi kurz, nebo aspoň na tvrdší drogy..., tohle je nedůstojný. !451!

verulka111

verulka111 | 28. 01. 2008, 15:32:06 | více příspěvků | napsat uživateli

kourit mi rozhodne nechutna...ale je to skvele na nervy....bohuzel

miminko29

miminko29 | 28. 01. 2008, 15:31:59 | více příspěvků | napsat uživateli

!1147!....pasivni kouření je horší:D a na neco člověk umřít musí....!1147!

uživatel eliminován | 28. 01. 2008, 15:31:53

v zivote jsem si nestrcil do pusy cigaretu a ziju.. takze jsem proti.. + uplne me sere jak se clovek jde nekam posadit s drahou polovickou a celej lokal kouri..

pasivni koureni PARADA! ...,

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | 300 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

cigaretarukastátkrkpocitdiďdrogaenergiezážiteksrakouřchuťčlověkchvílezavislejtakovýdlevemtezpůsob

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑