Diskuze a otázky - Válka cigaretám...

úvodní strana | aktualizovat | dolů

candy_andy

candy_andy | 17. 02. 2008, 17:12:55 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

ano,vyhlasuju valku cigaretkam a definitivne koncim. abych rekla pravdu,tak jsem uz skoncila vcera diky umorne kocovine, ale dnes, den druhy, je me taky zle. citim vnitrni nutkani sahnout po te poloplne krabicce a vdechnout ten nadherny kour lucky strikes.
duvod proc koncim? po dvou letech intensivniho koureni (420 krabicek, 8400 cigaret a 29 400 tisic korun) s tim prestavam. spatne se me dycha,zvetsili se me pory a je to drahy.
sice je porad miluju,ale uz nesmim...takze vas zadam o rady,jak prezit nejhorsi dny a kldine se pripojte !426!

reagovat

Má to smysl a vydržím to?

V anketě hlasovalo celkem 21 uživatelů

V diskuzi je 49 příspěvků a shlédlo ji 2171 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 1. 07. 2008, 12:52:50

tak jak to jde??...Já jsem kouřit začala v patnácti ale to byla jedna cigareta za týden..pak jsem jednu dobu kouřila poměrně hodně (teda aspoň na mě - 6 cigaret denně) a teď už kouřím jen o víkendech (těch 10 denně) a taky to na sobě cítím..jenomže přítel je kuřák a to se pak blbě přestává

uživatel eliminován | 18. 02. 2008, 18:42:43

Jaká jsou zdravotní rizika kouření


Výskyt kterých onemocnění je spojen či ovlivněn kouřením? Odpověd je se bude zdát až přehnaná, ale je tomu skutečně tak, kouření způsobuje více než 50 onemocnění, z nichž více než 20 je smrtelných.

Kardiovaskluární onemocnění

Podílí se 20% na výskytu kardiovaskulárních onemocnění na která u nás umírá 53% obyvatel. Nejčastěji na infarkt myokardu, na který lze nahlížet jako na důsledek dlouhodobého procesu aterosklerósy, která je kouřením velmi akcelerovaná.Složky tabákového kouře totiž přímo poškozují stěny tepen. Ale to zdaleka není všechno, mechanismy vedoucí k rozvoji kardiovaskulárních onemocněni jsou komplexní. Jsou to vasokonstrikce v důsledku aktivace sympatiku, zvýšení viskozity krve a stavu zvýšené srážlivosti krve v důsledku zvýšení hladiny fibrinogenu, zvýšení inbitoru aktivace plasminogenu, zvýšení leukocytů v důsledku chronických zánětů - kouření totiž snižuje imunitu, zvýšená glukosová tolerance může vést až k diabetu II. typu, zvýšená hladina homocysteinu, non-HDL cholesterolu, triglyceridů, zvýšená peroxidace LDL (low density lipoproteins), zvýšený tlak spolu s diabetem vedou k progresi aterosklerósy a zvýšená tepová frekvence zbytečně zatežuje srdce. Kardiovaskulární systém zatežuje i vysoká hladina Carbonylhemoglobinu (COHb) díky obsahu CO v tabákovém kouři. V této souvislosti mě napadá další oblíbený argument kuřáků. Častokrát od nich slyšíte, že kouření není zas tak škodlivý, neboť na frekventovaných křižovatkách nadejchá člověk to samý ne-li víc. Není to pravda pobyt v místech s velmi frekventovanou dopravou vede max. ke 2% COHb, ale vykouření jediné "lightky" k 6% COHb, obsah COHb, bývá u kuřáků bežně 6-10%COHb.
Aterosklerosa je vpodstatě zánět ve vrstvě intimy stěny arterie, který se pomalu zvětšuje a občas perforuje do průsvitu arterie - změní se na "prasklej vřed". "Prasknutí vředu" do arterie má za následek okamžitý vznik krevní sraženiny nad tímto defektem. Lumen tepny je utlačováno rostoucím "vředem" a přidáme-li k tomu krevní sraženinu, která na "vřed" nasedá, pak se průsvit tepny zúží natolik, že oblast srdečního svalu, za defektem se může dostat do existenčních potíží v důsledku příliš nízké dodávky O2.Pokud se krevní sraženina nerozpustí, dodávka O2 bude i nadále nízká a sval za překážkou nebude schopen podávat adekvátní výkon. Pokud se tepna zcela uzavře, myokard za překážkou odumře. Mechanismus aterosklerosy jsem zjednodušil témeř ad absurdum, takže prosím odbornou veřejnost o shovívavost.
Proces poškozování kardiovaskulárního systému je spojitý, někdy jsou změny skokovité. Člověk proto relativně dlouhou dobu před vlastním infarktem dostává od svého těla varovné signály, nejčastěji ve formě pálivé či řezavé bolesti a tlaku na hrudi zejména při fyzické námaze a stresu, což se označuje jako angina pektoris. Aterosklerosa se zamozřejmě nemusí a nevyskytuje pouze v tepnách zásobujících srdce, ale např. v mozkových tepnách. Následkem pak bývají cévní mozkové příhody (CMP), lidově mrtvice. Zasažení tepen nohou způsobuje ischemickou chorobu dolních končetin, onemocnění omezujícím pohyblivost člověka pro bolest svalů zapřičiněnou jejich nedostatečným zásobováním O2, nezřídka vedoucí až odumření končetiny s nutností její amputace.
Další kardiovaskulární onemocnění u kterých kouření hraje negativní roli jsou trombangitis obliterans tzv. Buergerova nemoc - nás dnes již vzácná a aneurysma aorty.Částečně sem lze zařadit i impotenci. Na ní se kouření podílí hned několika mechanismy. Jednak je to výše zmíněná aterosklerosa pánevních tepen - je to jednoduché zúženým řečištěm tepny tepny nemůže protékat tolik krve, kolik bychom v určitých situacích potřebovali mít v určitých oblastech :))), ale podílí se na ní fakt, že kouření snižuje hladinu testosteronu (kouření může vyvolávat dojem mužnosti kuřáka, ale biochemicky působí opačně. Jako 3. působí fakt, že kouření aktivuje sympatikus, což vede k vaskonstrikci (zúžení tepen).

Nádorová onemocnění

Kouření se podílí na výskytu široké palety nádorových onemocnění. Nejčastěji je to rakovina plic - 90% případů jsou kuřáci, objeví se až u 24% kuřáků. Možná je teď někdo zmaten, proto raději vysvětlující obrázek. Větší obdélník označuje populaci kuřáků, menší obdélník populací lidí trpících rakovinou plic. Šedá barva označuje kuřáky, kteří jsou zdraví, červená kuřáky, kteří rakovinou plic onemocněli. Modrá barva označuje nekuřáky trpící rakovinou plic. Jak jsem již zmínil výše, 30% rakoviny plic nekuráků je způsobeno pasivním kouřením. Navíc pokud kouříte, jste vystaven 13x většímu riziku vzniku rakoviny plic, než kdyby jste nekouřil. Rakovina plic je záludná tím, že přichází poměrně pozdě zhruba po 20 až 30 letech kouření, což je pro většinu lidí příliš dlouhá doba, aby přemýšleli o tom, co s nimi bude. Jiným důsledkem pozdního výskytu rakoviny je, že i kdyby teď všichni přestali kouřit, tak se výskyt rakoviny plic začne snižovat až za 20 let. Kouření ovšem nezpůsobuje pouze rakovinu plic, ale i nádory v ústní dutině včetně jazyka - současné požívání alkoholu násobí karcinogenní účinky kouření, nádory hrtnanu, hltanu, jícnu, žaludku, žlučníku, pankreasu, ledvin, močového měchýře, u žen cervixu - 1/3 případů, leukemie.

Ostatní onemocnění

Kouření též poškozuje dýchací systém a vyvolává nemoci jako je emfyzém - onemocnění, při kterém dochází k úbytku plicních sklípků, čímž se zmenšuje plocha, na níž dochází k výměně dýchacích plynů, chronické bronchitidy, zhoršuje astma. Dále je to vředová choroba žaludku a dvanácterníku. Pokud jde o reprodukční systém, je prokázána nižší plodnost kuřaček i kuřáků, vyšší riziko spontálních potratů, nižší porodní váha u dětí kuřaček, zvýšená perinatální mortalita. Impotenci jsem zmiňoval výše.

Závěr

Doufám, že jsem podal dost informací na to, aby se mi podařilo kouření dostatečně zdiskreditovat a ukázat na jeho kontraproduktivnost. Závěrem bych rád uvedl ještě pár nemedicinských důvodů proč přestat. Cigarety jsou ta největší chemie, co se týče aplikace psychoaktivních látek, kterou si dokážu představit. Pro srovnání, pokud si aplikujete nějaký pouliční ředěný heroin, můžete počítat kromě vlastní účinné látky ještě s dalšími příměsemi, jako můžou být třeba cukr, sádra atd. Počet příměsí se pohybuje max. v řádu jednotek ev. desítek, ale cigareta obsahuje přes 4000 aktivních látek z nichž je nejméně 100 karcinogenů. Významnou částí jsou additiva, tj. látky uměle přidávané za účelem zvýšení jejich prodejnosti. Cigareta může obsahovat až 700!!!! schválených additiv s různou fcí. Jenom proto, aby se kouř ladně odvíjel z cigarety je v cigaretě obsaženo navíc několik desítek látek. Většina z nich má ale zvýšit množství nikotinu absorbovaného kuřákem, což je nutné pro správnou chuť cigarety a samozřejmě také pro co nejrychlejší rozvoj fyzické závislosti. Jednou z nich je třeba amoniak, jenž mírně zvyšuje pH, v plicích což zvyšuje extrakci nikotinu. Mezi další lze jmenovat třeba methanol, nebo vinylchlorid.

uživatel eliminován | 18. 02. 2008, 17:24:52

LUCKY STRIKE RULEZZZZZZZZZZZZZZ !449!!449!!449!!747!

candy_andy

candy_andy | 18. 02. 2008, 17:18:13 | více příspěvků | napsat uživateli

Sir_Pierre: no kurila jsem hodne....dva roky no....pokud si nekurak,tak to nepochopis....

uživatel eliminován | 18. 02. 2008, 14:43:34

To teda hodně štěstí!!1423!

Sir_Pierre

Sir_Pierre | 18. 02. 2008, 14:43:33 | více příspěvků | napsat uživateli

Muzes mi rict jak si v 16ti letech mohla vykjourit 420 karabicek? To kouris od malicka ne?!1358!!1358!

Sir_Pierre

Sir_Pierre | 18. 02. 2008, 14:42:30 | více příspěvků | napsat uživateli

Muzes mi rict jak si v 16ti letech mohla vykjourit 420 karabicek? To kouris od malicka ne?!1358!!1358!

Dr.Koci

Dr.Koci | 18. 02. 2008, 13:43:37 | více příspěvků | napsat uživateli

ZASTRELFETKU nesnaz se nikdo to stejnak necte:D pochybuju ze nekdo prestane kourit na zaklade diskuze na libimseti !20! sakaz budou met problemy prijdou na to samy

candy_andy

candy_andy | 18. 02. 2008, 13:29:17 | více příspěvků | napsat uživateli

den treti...no hruza...rano to bylo nejhorsi,blbi spoluzaci si pekne kourili a ja jen vdechovala nenapadne uzasny dym.....ted jsem doma,tady se to prezit uz da...

candy_andy

candy_andy | 17. 02. 2008, 21:50:24 | více příspěvků | napsat uživateli

samec2500: 4 - 5 balicku tydne.....nemam astma,ale dycha se me hur a boliva me u srdce

cechiiiii

cechiiiii | 17. 02. 2008, 20:14:38 | více příspěvků | napsat uživateli

co prestat kourit ciga? tak to ne!11!kazdicckou cigaretku si vychutnam a nedal bych si to bez nich!12! a to jeste si tak zapalit po huleni!5!aaaa klaaasa!11!

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 20:08:53

candy_andy - Byla (jsiú silná kuřačka. Kolik jsi za den vykouřila? Ty máš astma , že si ti špatně dýchá?

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 20:06:54

Notovat si takhle s korunovaným králem dementů Hlupačem,to bych si asi, být kuřačkou, nejspíš řekla jestli bez žvára neblbnu....!2!

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 20:05:52

hh o co ze to nevydrzis? zivot je dlouhej a na neco chcipnout musime NE? :-P a luckyny se jen tak neodmitaj preci

candy_andy

candy_andy | 17. 02. 2008, 20:02:44 | více příspěvků | napsat uživateli

cavan47:s toho ale nemam take poteseni !1363!

cavan47

cavan47 | 17. 02. 2008, 19:57:13 | více příspěvků | napsat uživateli

co treba zacit kourit jine veci !530! !747!

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 18:15:57

JÁ JSEM ZCELA A NAPROSTO A JEDNOZNAČNĚ PROTI KOUŘENÍ, A TO Z NÁSLEDUJÍCÍCH DŮVODŮ:

1. je mimo jakoukoliv diskuzi, že kouření poškozuje zdraví, a to zejména u osob pod 18 let, jejichž vývoj ještě ani zdaleka není ukončen...pro toto tvrzení existuje spousta argumentů, které žádný kuřák nemůže vyvrátit!!!
2. argumentace, že to je vaše věc, je hloupost, poněvadž to vaše věc není, vaše věc by to byla pouze v případě, že byste si veškerou zdravotní péči hradili ze svých prostředků, což neděláte!!!
3. co se týče toho, že platíte daně: má vůbec někdo z vás aspoň pojem o tom, kolik třeba stojí operace plic a následná péče pro pacienta s rakovinou plic? Máte vůbec pojem o tom, kolik stojí stent, který se zavádí do srdečních cév? Podívejte se do statistik a budete to vědět.
4. Průměrný věk lidí s rakovinou plic byl kdysi kolem 45 let, dnes je kolem 35 let a stále se snižuje, až jednou budete mít doma děti, to chcete, aby vaše děti pykaly za to, že jejich rodiče jsou tak bezohlední, že oni si přece musí užít? To se týká zejména žen-kuřaček. Až jednou vaše dítě, díky tomuto hnoji přijde o tátu nebo o mámu v době, kdy vás nejvíc bude potřebovat, pak budete spokojení, protože vy jste si užili?
Kdyby to bylo na mém rozhodnutí, zavedl bych každému osobní účet pro zdravotnictví, ze kterého by si platil všechna ošetření a péči, kterou si zavinil svou bezohledností a ignorantstvím a z prostředků nás všech bych hradil pouze to, co si člověk jednoznačně nezavinil, např, vývojové vady u dětí...pokud je kouření váš soukromý problém, tak si ho taky soukromě vyřešte a nezatěžujte s ním nás ostatní!!! Nemluvě už ani o tom, že cenu předčasně a zbytečně zmařeného lidského života nelze vůbec vyčíslit v penězích, takže argumentace tím, že platíte jakousi daň je zcela nesmyslná a hloupá!!!
Opravdu se mohu jen podivovat té nestoudné drzosti, s jakou si to svinstvo tady někdo dovolí obhajovat a neustále znova znova tu zakládá další a další diskuze o tomto svinstvu!!!

www.dokurte.cz

www.kurakovaplice.cz

www.nekurak.cz

http://www.nekourit.cz/

http://www.odvykanikoureni.cz/

http://cs.help-eu.com/pages/intro-rub2intro-2-153-I_WANT_TO_QUIT.html?xtor=SEC-16

http://prestat.kourit.cz/

http://stopkoureni.cz/


50 lidí denně zemře na následky kouření
z 1000 kuřáků 300 zemře na následky kouření
do 50 let se tato čísla dramaticky zvýší
důsledky kouření se projeví na populaci nejpozději do 30-40 let, v řadě případů i dříve

Chcete být mezi nimi? !461!!239!


candy_andy

candy_andy | 17. 02. 2008, 18:15:05 | více příspěvků | napsat uživateli

kosiskaXYZ:prave,taky jeden z duvodu...mam vic jebaku,zvetsene pory,padaji me vice vlasy,stipou me oci...proste humac....

candy_andy

candy_andy | 17. 02. 2008, 18:13:35 | více příspěvků | napsat uživateli

mam husinu a citim,jak se me plice cisteji.....nechutny pocit...ja chci kourit !24! ale vim ze nesmim

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 18:13:32

taKY JSEM přestala tedkom po roce a půl...důvod,zhoršené akné..uplně znečištěnej obličej..a zhoršený astma...je to drahý a nikam to nevede..je zde mnohem víc negativ než pozitiv..ale vůbec není pravda že bych víc jedla abych nahradila cíga,jak tu někdo psal...prostě na ně nemyslím a vůbec mi nechybí...!1!

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 18:12:13

Většina lidí, kteří s cigaretami končí, to dělá na vlastní pěst, neúčastní se žádného formálního programu. Jednoduchým a nejdůležitějším faktorem pro lidi, kterým se přestat kouřit podařilo, bylo přesvědčení a důvěra, že oni to dokážou. A vy to můžete také dokázat. Neexistuje však žádný rychlý, magický prostředek. Nezačínejte s abstinencí, dokud nejste připraveni. Zařiďte si vše po svém a začněte, až nastane váš čas.

Rozhodnutí přestat kouřit je proces, není to žádná jednorázová událost. Organizace Anonymních alkoholiků učí lidi, aby nejprve abstinovali vždy jeden den za určité časové období. U kuřaků se ale abstinenční příznaky projevují několikrát za hodinu, přestat kourřit je tedy obzvlášť náročné.

Většina z těch, kdo nakonec kouřit přestali, toho napoprvé nebyla schopna. Studie, která zkoumala 1000 kuřáků, kteří se snažili s kouřením skoncovat, ukázala, že pouze 172 z nich uspělo napoprvé. Dalších 53 při druhém pokusu, 48 po třech kolech snažení atd. Dohromady jich z 1000 nakonec přestalo kouřit 387. Někteří však potřebovali sedm či více pokusů, než se jim to skutečně povedlo. My všichni jsme mnohokrát spadli, než jsme se konečně naučili chodit nebo jezdit na kole.

Existuje mnoho přístupných prostředků, které vám mohou pomoci. Jednou z nejlepších knih na toto téma je "Bez otravy, bez pocitu viny, udělejte si to po svém aneb Průvodce k problému jak přestat kouřit" od Toma Fergusona. V této knize autor čtenáři připomíná, že rozhodnutí přestat kouřit není čistě záležitost vůle, ale že je to i záležitost osvojení si a používání různých dovedností. Tady jsou některé z těch, které Ferguson doporučuje:


Pořiďte si balíček kartiček a na každou z nich napište důvod, proč přestat kouřit. Noste je při sobě a prohlížejte si je, když budete mít chuť si zakouřit.
Stanovte si den, kdy přestanete kouřit, pokud víte, že toho dne pravděpodobně nebudete pod příliš velkým tlakem.
Představte si sám sebe coby nekuřáka.
Zapište si, kdykoliv si zapálíte cigaretu, a také to, co při tom cítíte.
Mějte po ruce spoustu čerstvého ovoce a zeleniny, ať máte co žvýkat.
Vyhýbejte se kofeinu. Některé výzkumy ukazují, že kofein zvyšuje touhu po nikotinu.
Vyhýbejte se alkoholu. Lidé si často s pitím spojují kouření. Navíc alkohol snižuje sebekontrolu.
V den, kdy přestáváte kouřit, si vyčistěte zuby. Čistěte si je několikrát denně.
Dopřejte si hodně horkých koupelí nebo sprch.
Dejte si masáž.
Když už nekouříte alespoň několik měsíců, pak nabídněte pomoc i dalšímu, kdo chce s kouřením přestat.
Snažte se zaměstnat své ruce.
Když budete mít silnou chuť zakouřit si, kápněte si dozadu na jazyk trochu hřebíčkové silice.
Poslouchejte hudbu.
Prvních pár týdnů poté, co jste přestali kouřit, se vyhýbejte společenským akcím, kde se má pít a kouřit.
Požádejte své přátele, aby vás podporovali, aniž by vás sváděli či kritizovali. Upozorněte je na to, že asi budete popudliví a nevrlí, zvláště prvních několik týdnů. Dejte jim několik návrhů, jak by vám mohli být nápomocni (a čím ne), obzvlášť je požádejte o to, aby ve vaší přítomnosti nekouřili, aby vám nenabízeli cigarety a nepodkopávali vaše snažení.
Najděte si přítele, který se rozhodne s kouřením přestat společně s vámi. Navzájem se podporujte. Jeden druhému zavolejte, budete-li mít chuť začít kouřit.
Přečtěte si všechno, co si lze o vlivech kouření přečíst, i o tom, jak uspěli ostatní lidé, když se snažili přestat.
Zbavte se popelníků a všeho, co s kouřením souvisí.
Jděte na delší procházku.
Nechte si umýt auto. Vyčistěte popelník a dejte do něj květiny.
Vygruntujte dům včetně vyčištění koberců a nábytku. Vyperte závěsy.
Dejte si vyprat a vyčistit oblečení.
Pokud se přistihnete při kouření, pak si nenadávejte do "slabochů" nebo do "nespolehlivých". Jak píše dr. Ferguson, "jedno či dvě uklouznutí na cestě ke konečnému úspěchu neznamenají neúspěch. Jediným skutečným neúspěchem by bylo vzdát se snahy přestat".
Věnujte pozornost tomu, jakou roli kouření ve vašem životě hraje.
Všímejte si, jakým způsobem reagují na situace, při nichž si vy zapálíte cigaretu, nekuřáci.
Vykuřte celou cigaretu a stůjte při tom před zrcadlem. Jaké pocity při tom máte?
Zeptejte se lidí, o kterých víte, že dříve kouřili, co může podle nich pomoci, když chce člověk přestat kouřit.
V letadlech a restauracích si sedejte do oddělení pro nekuřáky.
Každý den si dopřejte odměnu nebo něco zvláštního pro radost.
Všímejte si a zapisujte si, jak se váš zdravotní stav zlepšuje a oč lépe se cítíte po skončení prvního týdne odvykacích příznaků.
Je-li to možné, naplánujte si časté dovolené nebo výlety o víkendu.

1) čím víc je kuřák na cigaretě závislý, tím méně mu záleží na jeho okolí a nebere na ostatní ohled (protože by chodil kouřit ven každých 10 minut a to on nikdy neudělá)
2) závislý kuřák, pokud nemá svoji dávku nikotinu, se stává neklidným, nervózním, je pro okolí nepříjemný (např. po 13 hodině letu v letadle)
3) kuřák často používá nesmyslné argumenty (proč my jezdíme autem, proč používáme deodoranty, které jemu smrdí) a dělá tím ze sebe často idiota)
4) kuřákovi absolutně nedojde, že normální je nekouřit, proto často argumentuje tím, že zákaz kouření v restauraci je jeho diskriminace. přitom nepochopí, že je to právě on, kdo otravuje život a ničí zdraví lidí kolem sebe
5) znám několik kuřáků, kteří chodí kouřit ven, nebo jdou dál od partičky nekuřáků, protože na ně bere ohled. proti takovému absolutně nic nemám, nechápu, proč takoví nemohou být všichni.

Kouření vodní dýmky není až zas tak neškodná zábava, jak si mnozí lidé myslí, a že může způsobovat vodní dýmka trvalé zdravotní následky, stejně jako kouření cigaret. Ve prospěch dýmek ovšem hovoří to, že jich člověk nemůže vykouřit tolik, jako cigaret, a také to, že bývají často kouřeny ve více lidech, takže se obsah jednotlivých látek dělí jejich počtem. Další výhodou dýmek by mohlo být to, že maximální teplota při kouření dosahuje přibližně 450°C (v oblasti hliníkové folie), zatímco u cigaret bylo naměřeno až 900°C. Dá se tedy předpokládat, že větší část kouřových kondenzátů (v případě dýmek) vzniká prostou destilací, nikoliv pyrolýzou (tepelným rozkladem) a spalováním. Výzkumy tabákových kondenzátů vzniklých tepelným rozkladem ukazují, že tvorba nádorů a četnost vzniku mutagenů stoupá zároveň s teplotou pyrolýzy.

candy_andy

candy_andy | 17. 02. 2008, 18:10:25 | více příspěvků | napsat uživateli

romecnik: tak zacinala jsem ke konci 14 a koncim mesic pred 17,takze to jde.......lepsi prestat ted nez kdyz budu mit 10,15 let koureni za sebou

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 18:08:22

1w1s - nech ho, ho to zachvilu prestane bavit !5!

candy_andy

candy_andy | 17. 02. 2008, 18:08:15 | více příspěvků | napsat uživateli

1W1S: no prave,to bude nejhorsi,pres den jsem vlastne ve skole kourila o prestavkach,ale tomu se da utect,ale nejrhorsi to bude v hospe z kamaradama....az na dva jsou vsichny kuraci !24!

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 18:07:43

novej lupac:D:D to me poser, nikoho ty kecy nezajmaji:D

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 18:07:18

já přestala na 3 týdny a pak sem přišla do školy...a už to bylo zas v dupě !1333!!703! tak na to kašlu zatím !1358! až budu těhotná přestanu !1069!

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 18:06:42

Nemedicínské důvody proč nekouřit:
• Cigarety jsou ta největší chemie, kterou si dokáte představit.
• Pro srovnání, pokud si aplikujete nějaký pouliční heroin, můžete počítat kromě vlastní účinné látky ještě s dalšími příměsemi, jako můžou být třeba sádra, sbtex atd. Počet příměsí se pohybuje maximálně v řádu jednotek max. desítek, ale cigareta obsahuje přes 400 aktivních látek, z nichž je nejméně 100 karcinogenů.
• Významnou částí jsou additiva, tj. látky uměle přidávané za účelem zvýšení jejich prodejnosti. Cigareta může obsahovat až 700 (!!!) schválených additiv s různou funkcí.
• Jenom pro to aby se kouř ladně odvíjel z cigarety je v cigaretě obsaženo navíc několik desítek látek.
• Většina z nich má ale zvýšit množství nikotinu absorbovaného kuřákem, což je nutné pro správnou chuť cigarety a samozřejmě také pro co nejrychlejší rozvoj fyzické závislosti.
• Jednou z nich je třeba amoniak, jenž mírně zvyšuje pH v plicích, jenž zvyšuje extrakci nikotinu. Mezi další lze jmenovat třeba methanol, nebo vinylchlorid.

Každý, kdo kouří, je pro mě idiot, který si neváží svého vlastního zdraví. Zdraví je to nejdůležitější, co máme a ten, kdo si ho vědomě kurví nějakými sračkami (zjistěte si složení cigaretového kouře a poblijete se) je pro mě člověk, který moc vysoké priority v životě nemá a cena zdraví pro něj moc vysoká není (nebo není vůbec?). Cena zdraví člověku dojde až v době, kdy o něj přijde. Pak už je ale pozdě.

EVERY CIGARETTE IS DOING YOU DAMAGE... Doporučuju tento odkaz...:
http://youtube.com/watch?v=0JIVMQ4kaqE

Pro neanglicky mluvící - množstí dehtu, které musí plíce kuřáka pojmou za JEDEN ROK. Kouří pouze idiot.


Jak lze vyčíslit cenu předčasně zmařeného lidského života? Jak se vyčíslí cenu psychické a materiální újmy rodiny a dětí předčasně zemřelého kuřáka? A to nemluvím o finančních dopadech na celou společnost. Jediný stent do srdečních cév stojí až 150.000 korun, jediná operace plic stojí bez následné terapie až 200.000 korun. Nemluvě o tom, kolik se vyplácí na nemocenských dávkách pro nemocné např. kuřáckou bronchitidou a těch nemocí, které jsou v přímé příčinné souvislosti s kouřením je mnohem víc, než ty dvě, které jsem tu už jmenoval. A to nemluvím o tom, že kuřáci svým sobectvím a bezohledností ohrožují své okolí, které mnohdy, ať chce nebo nechce, vlastně pasivně přijímá do sebe škodliviny, kterým by se jinak zcela určitě vyhnulo.


Nemoci prokazatelně působené kouřením:

Rakovina plic a plicní chronická obstrukční choroba je tvořena kouřením téměř absolutně v 80 a více procentech . Dále rakovina jater, slinivky, dutiny ústní, děložního hrdla a čípku, spontánní potraty, sterilita, impotence, rakovina hltanu, jícnu, leukemii, většinu druhů astmatických a alergologických onemocnění, rakovina močového měchýře, většina závažných plicních onemocnění a onemocnění srdce a krevního oběhu, chronické bronchitidy a záněty v oblasti dutiny ústní, močového měchýře, ledvin.
Tabákový kouř a jeho chemické sloučeniny obsahují také řadu neurotoxinu, tedy modifikují naši mysl, patologizují neurotransmitery a působí dramatické změny v našem chování, psychice.
Prakticky každým dnem přibývají odborné, vědecké práce, které mnohonásobně prokazují ničivost kouření.
Od roku 1950 se ví o tom, že cigarety jsou nejhorší chemickou zbraní našich dějin. Přesto dnes ve společnosti kouří ve velkých městech polovina dětí ve věku 12-14 let. Zde je další paradox této nemoci.
90% dospělých kuřáků by se chtělo tohoto smrtícího návyku vzdát, ale nemají pro to vůli, ani potřebné společenské klima. Nicméně je to důkaz toho, že přehodnotili své rozhodnutí s dětství na nesprávné. Stejné procento dětí potom začíná kouřit. Přes 85% novokuřáků jsou děti, nejčastěji vě věku 9-14 let.
Podle údajů WHO začne denně kouřit ve světě 80 000 až 100 000 dětí. Polovina z nich později na tuto nemoc zemře, polovině znekvalitní život a sociální postavení. Navíc perorální vstřebávání kouře vede k dalším experimentům s drogami. Těžko nabídnete někomu, kdo neumí "kouřit" marihuanovou cigaretu. Jen mizivé promile uživatelů dalších, "tvrdých" drog nezačínalo, či není současně závislé i na cigaretě.
Kouření jako nemoc je vizuální infekt. Jedná se o napodobení vzoru. Základním instalačním prvkem kouření do společnosti jsou filmové společnosti. V roce 2 004 je zdokladována nejvyšší propagace cigaret a marihuany filmem od roku 1950, kdy byl prokázán devastační účinek užívání tabáku kouřením.

OSOBA, KTERÁ JE VLASTNÍKEM ZDRAVÉHO ROZUMU A MÁ HO NA TOM MÍSTĚ, KDE HO ZDRAVÍ LIDÉ OBVYKLE MÍVAJÍ, MUSÍ UZNAT, ŽE ARGUMENTY, KTERÉ UVÁDÍM, JSOU NEVÝVRATNÉ. JAKÉKOLIV TRAPNÉ A NAIVNÍ VÝMLUVY BEZOHLEDNÝCH A SOBECKÝCH HLUPÁKŮ JSOU JEN A POUZE TRAPNÝMI A HLOUPÝMI VÝMLUVAMI. CHÁPU, ŽE TITO NEŠŤASTNÍCI ZDE NERADI VIDÍ ARGUMENTY, KTERÉ JE NEÚPROSNĚ USVĚDČUJÍ ZE SLABOŠSTVÍ, SOBECTVÍ, BEZOHLEDNOSTI A HLOUPOSTI. !726!

Lidi, nebuďte bezohlední a sobečtí pitomové, zahoďte to svinstvo, dokud je čas, čím déle to budete odkládat, tím hůř pro vás a pro ty, na kterých vám záleží nebo aspoň by záležet mělo...!461!

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 18:04:24

nejaky zastrelfetku dela prednasky

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 18:04:19

hmm v šestnácti docela rozumný rozhodnutí, na to že věčina tvých vrstevníků v tomhle věků začíná !20!

uživatel eliminován | 17. 02. 2008, 18:03:49

omg mame noveho romana lupace

předchozí | 0 | 30 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

cigaretakrabičkapravdapórdůvodcigaretkaporadazlokorunaluckystrikesdíkkocovinakouřdendrahyválka

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑