Diskuze a otázky - V extrémní situaci vznikají extrémní řešení

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 21. 06. 2022, 19:21:45 |

Realita, ve které se vše evolučně nachází je spojená často s extrémní situací a následkem jsou extrémní řešení, i když se nám podaří přežít díky štěstí extrémní situace, tak stejnak nakonec jistě stářím zemřeme. Stáří není extrémní situace, je to běžná evoluční situace, protože vše, co je živé to je zde dočasně. Extrém je situace, která není běžná, jsou extrémy kladné a extrémy záporné, nejvíce se zajímáme o záporné extrémy jako je třeba válka, proč nás nezajímají kladné extrémy jako je třeba mír?

Zajímáme se nejvíce o protiklady, a tak oblečené lidi přitahuje lidská nahota, chudé lidi přitahují bohatí lidé atd. žijeme ve světě kde je vše většinou kladné, a tak nás zajímá svět kde je vše záporné, myslíme a jednáme podle situace. V extrémní situaci vznikají extrémní řešení, je zde nadbytek zadlužených států tak se uměle vytvoří veliká globální inflace a tím se dluhy států eliminují, jsou to jenom příčiny a jejich následky, komu není rady tomu není pomoci.

Nebude to už trvat dlouho a bude zde umělá inteligence a autonomní roboti, o dobré zaměstnání přijdou dělníci i vysokoškoláci, je naivní představa že evolučně vzniknou nová pracovní místa, problém s extrémní nezaměstnaností není evolučně nový, jsou to ekonomické vlny, které se pravidelně v ekonomice projevují a sociální politika se na to snaží reagovat.

Je zde i představa vyplácení státní podpory automaticky bez nutnosti o ní žádat, stát má dneska už o lidech tolik ekonomických informací, že jistě ví, komu by měl ekonomicky pomoci a jak by mu měl rychle pomoci. Nezaměstnanost je signál o tom že je třeba provést rychle v ekonomice a politice takové změny, které eliminují nezaměstnanost, pokud se tyto změny neprovedou tak se zhroutí ekonomika a politika.
!737!

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 102 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑