Diskuze a otázky - ULVER - Vlci z Norska

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 13. 08. 2007, 06:31:46 |

Zde se můžete vyjádřit o této žánry překračující kapele... Jaké album máte nejraději, co si myslíte o spřízněných kapelách (Arcturus, Borknagar a další), co si myslíte o norské avantgardní scéně jako takové a vůbec... Za sebe povím, že se jedná o jednu z mých nejoblíbenějších kapel, jejich schopnost zahrát jakýkoli žánr mi přijde ohromující, zpěvák Garm je můj nejoblíbenější hlas vůbec a už se nemůžu dočkat nového alba, které vychází v říjnu!

reagovat

Jakou polohu Ulver máte nejraději?

V anketě hlasovalo celkem 2 uživatelů

V diskuzi je 8 příspěvků a shlédlo ji 743 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 28. 03. 2008, 20:52:48

Ulver je mi spíše neznámá, cca čtyři skladby z jakéhosi EP jsou pouze instrumentální s velkým podílem elekto, takže těžko posuzovat.., ale těch progresivních kapel na pomezí HC/metalu/avandgarty mám též pár na seznamu oblíbených, krom zmiňovanývh Isis a Pelican, bych určitě doporučil záležitosti od kapeli z druhé strany zeměkoule, japonských Mono, krásná instrumentální hudba s nádechem melancholie, jenž se občasně dokáže i pěkně vzbouřit. Od sousedů "orchestr" The Ocean z Berlína, a těch vzdálenějších, taliánů, Ephel duath, jenž budou mít brzy v Čechách dvě zastávky(Praha-007, Brno-Favál), z podobného těsta jsou Between the budied and me nebo kanadský chaotici Unexpect... A tak by se dali ještě jmenovat další a další, ...Třeba Maudlin of the well, jenž mi právě hrají.!1!

uživatel eliminován | 24. 10. 2007, 18:49:46

No ty jo, ISIS mi tu zrovna znějí, to je jedna z mojich nejvíc srdcovek, takový úžasný propojený hardcoru, metalu, emocí, rocku a hračičkovství se zvukem se fakt jen tak neslyší:) Já taky začínal jako metalák, ale poslední tak zhruba rok můžu zodpovědně prohlásit, že metal ustupuje do pozadí všemu možnému jinému.

Metalstorm.ee znám, ty bs možná mohl znát českou kopii http://innocence-music.com, kam já mimochodem píšu pod nickem Trym:)

Není zač, já děkuju za to že do téhle diskuze konečně někdo napsal (vězí tu už dva měsíce a ty jsi první). Je vidět, že lidi se o takovýhle věci moc nestaraj, takzvaná komerční hudba zatím pořád ještě vládne. Ale dík za to málo "znalých". Cheers!:)

uživatel eliminován | 24. 10. 2007, 10:16:44

taky si gratuluju k svýmu seznámení s toudle kapelou... ale za všechno vděčim Isis :o) vod ní sem začal hledat skupiny s podobnou tématikou... až bych řek že sem vodběh uplně vod metalu
!2! což mě teda neva páč nijak vyhraněnej k učitýmu stylu nejsem

jinak možná to znáš: http://metalstorm.ee/home/index.php

u každý skupiny se tam dá najít info na relevantní skupiny... sice spíš ty známější, ale kdo hledá najde !5! (takovejch serverů bude asi hafo)

Ulverovskej ambient a elektronika (poslední alba) mě taky připomínaj "Godspeed You! Black Emperor"

dík za tudle diskuzi, potěší to vidět na monitoru skupiny který nejsou moc známý a přitom takový perly...

uživatel eliminován | 24. 10. 2007, 07:21:09

Hurá, konečně mi tu někdo napsal!:) Já dřív poslouchal pořád jen ty staré alba, to znamená první tři, a k víc experimentálním jsem se dostal až poměrně nově (cca dva roky dozadu), a nelituju, je to možná moje nejoblíbenější kapela jako celek.

Jináč ISIS a Agalloch jsou uplně super věci, obé jsem viděl i live a byl jsem nadšený:)

uživatel eliminován | 23. 10. 2007, 10:13:05

Svidd Neger je fenomenální, ale probůh... Ulver je fenomenální jo, jeho variabilita je něco, co nakopává všechny žádnrově vyhraněný lidi, jen tak dál...

narazil sem na ně dyž sem vyhledával folkmetalový kapely nakonec sem u nich došel k albu Kveldssanger(začínal sem s kytarou, no tak jak sem z toho byl asi nadšenej :), pak Nattens Madrigal, toho sem se trochu lek, ale taky sem tomu přišel na chuť... ba co víc... teprv nedávno sem narazil na další alba... panečku to se mě zvukovody slastně vlnily !2!

popravdě co sem naposled slyšel Arcturus a Bokagnar je už dlouho a to byly jen úryvky... tak se ted bojim říct nákou kapelu, kterou považuju za hudebně spojenou s Ulver... ale musim se zmíníit vo Isis, Agalloch a Pelican...

jak to vypadá zdržim se hlasování - dejte si hlas k všem položkám !11!

mír všem

uživatel eliminován | 16. 08. 2007, 09:34:35

Tak nic no:D

uživatel eliminován | 13. 08. 2007, 06:47:25

Hm... nemám nic proti hip hopu ale tohle je fakt shit

uživatel eliminován | 13. 08. 2007, 06:44:37

http://youtube.com/watch?v=3vNIGBZD6Qg


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

kapelažánralbumarcturusvlkříjenschopnostalbascénaborknagarulverhlasnorskagarmzpěvák

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑