Diskuze a otázky - TUPOST AMERICKÁ

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 16:11:54 |

Dneska jedu v tramvaji a fakt mi to nedalo a poslouchala sem rozhovor třech američanek...
první řekla: ,,jééé...koukejte na ty krásný holuby!"
druhá odvětila: ,, a odkud jsou holubi?"
třetí na to: ,, myslim, že z Francie.."
a první to zabila větou: ,, a umí holubi lítat?"
..!898!...fakt mě ty USA people fascinujou...

reagovat

V diskuzi je 86 příspěvků a shlédlo ji 722 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 21. 12. 2007, 12:36:17

NewDaniela - ten, kdo psal tu stať je taky dost nekritickej...to je totiž volovina prvního stupně a ten člověk asi sociologii a jí příbuzné vědy neviděl ani z dálky

uživatel eliminován | 21. 12. 2007, 12:31:21

NewDaniela ten tvůj překopírovanej článek není vůbec špatnej

NewDaniela

NewDaniela | 29. 11. 2007, 18:28:14 | více příspěvků | napsat uživateli

!1195!

NewDaniela

NewDaniela | 29. 11. 2007, 18:16:43 | více příspěvků | napsat uživateli

Čechům velmi chybí kritické posuzování sebe samých. Na svoji historii nahlížející nekriticky a mají o ní samé růžové představy. Vyvyšují se nad jiné národy, ale ke svému nacionalismu nejsou se ochotni za nic doznat. Vyjádří-li někdo z okolní země svůj názor na historii, který zrovna neodpovídá českým růžovým představám, je hned označen za nacionalistu, ba šovinistu. Učiní-li tak Čech, tak je buď zaprodanec, nebo kálí do vlastního hnízda.

Zbytnělé národní sebevědomí a na druhé straně jeho absence logicky vedou k nedůvěře vůči ostatním zemím (národům), přímo ke strachu z nich, uzavíráním se do sebe a k vyvyšování se nad ně. Důsledky se poté projevují i ve vztahu k Evropské unii. Mnozí Češi jsou nezvratně přesvědčeni, že jim chce Unie ubližovat, možná by se hodilo slovo vykořisťovat, že s nimi nejedná jako s rovnými... Nadávají na ni pak ve svých oblíbených hospůdkách nebo ventilují své utkvělé představy v novinách či časopisech. Často přirovnávají české členství v EU k sovětskému vazalství před r. 1989. Národní pasivita společně s nedostatkem sebevědomí se opět i zde projevuje. Místo, aby Češi za své požadavky bojovali, místo, aby se snažili křivdy odčinit, raději rezignují na vzájemnou evropskou spolupráci a uchylují se k primitivnímu nadávání na Evropskou unii. Rádi se považují ale za vlajkovou loď postkomunistických zemí, protože mají být i první postkomunistickou zemí, která bude předsedat Evropské unii. Národní komplex méněcennosti společně s jeho překompenzací nechávají pozdravovat...

Složitosti českého nazírání na svět, jeho míjení se s realitou, nechápou Češi sami, natožpak cizí národy. Nelze se pak divit, když jsou Češi, ve vzácných okamžicích, kdy se o Česko v zahraničí vůbec někdo zajímá, za hlupáky Evropy.

NewDaniela

NewDaniela | 29. 11. 2007, 18:13:47 | více příspěvků | napsat uživateli

Jsou Češi hlupáky Evropy?
V Češích stále převažují myšlenky o báječném českém národě, o oné holubičí povaze, o pevné tradici demokratičnosti a lidskosti. Na svůj stát pohlížejí jako na srdce Evropy, které vinou barbarských států kolem nemohlo dostatečně projevit své – samozřejmě veskrze kladné – vlastnosti a dovednosti.

Kde je však pravda? Jakým jsou ve skutečnosti Češi národem? Jaký je typický český člověk? Už nápadným rysem je sám fakt, že Češi o tom neradi mluví, neradi píší. Daleko raději rozebírají – a kriticky hodnotí – jiné. Není problém se z českého pera dozvědět leccos o Polácích, Němcích nebo Angličanech. Jde-li však o národ český, to je sakramentsky těžké.
Je ovšem smutná pravda, neboť románské či germánské národy s pohledem na sebe opravdu problém nemají. Češi nevědí, kým jsou, odkud přišli, jaké je jejich místo na Zemi, a nevědí, kam směřují, co chtějí. Důsledek těchto absencí je strašlivý: vytvářejí si neustále mýty, iluze, lži a a obklopují se jimi – a to vše pod záminkou obranného nacionalismu (český to terminus technicus). Pro Čechy je typické, že stále hledají ospravedlnění svých činů a myšlenek. Nevěří si a mají zafixováno, že jim chce stále někdo ublížit, a proto se stále musí před něčím (někým) bránit.

Drumn

Drumn | 29. 11. 2007, 18:02:25 | více příspěvků | napsat uživateli

USA = vřed světa.

uživatel eliminován | 12. 06. 2007, 13:42:12

Tak tady je ukázka, že ne všichni Američani si nechají chcát na hlavu.

Stát Vermont
Tento stát na severu USA přistoupil k Unii teprve několik let po jejím vzniku. Jeho vlastní ústava předcházela té, kterou přijali "otcové zakladatelé". Teď se tam šíří hnutí požadující, prostřednictvím elektronických městských shromáždění, odtržení státu Vermont od USA. Lidé jsou nespokojeni s tím, že je jim vnucována neo-konzervativní politika. Říkají: "Přistoupili jsme k Unii, ale odmítáme být součástí impéria." Odtržení jednoho státu by mohlo rozpoutat řetězovou reakci a nakonec vést k zániku poslední supervelmoci.

Následující citát (v překladu) ukazuje jak se dívá velká část americké vzdělané veřejnosti na politiku své země: "Politici už nejsou politiky. Pracují pro světovou elitu a nereprezentují prosté lidi ani zemi. Jsou to vysoce placení promývači mozku, facilitátoři vizí, podvodníci, lháři a zloději. Jsme nuceni platit jejich mzdy. Jsme nuceni financovat všechny iniciativy globální vlády, které doslova rozkradly bohatství, majetek, úspory a bezpečnost každého prostého člověka na této planetě. Bohatství, které nashromáždili během minulých třiceti let tito zločinci přesahuje chápání - doslova přesahuje chápání prostých lidí. Žijeme ve stavu nezměřitelné nevědomosti. Byli jsme sprostě okradeni, ale stále ještě se vzpíráme přiznat krádež našich peněz, našich zdrojů obživy, našich dětí, našeho potenciálu, našeho národa a budoucnosti."

(Nancy Levant, www.whatreallyhappened.com 5.května 07)


!1!

uživatel eliminován | 24. 05. 2007, 17:11:54

petka-62: o pripadu ditete nevim, televizi nepovazuju za kvalitni zdroj informaci. Tu kocku uz sme tu jednou probirali je to klasicka urban-legend. Narozdil od "inteligentnich a premyslivych" uzivatelu tohodle fora sem si dal praci a hledal, ne jen ze nekdo od kamarada kamarada slysel... Ale v pohode, stado ovci, ktere veri cemukoli je naprosto prirozenou veci

uživatel eliminován | 24. 05. 2007, 15:00:47

marfatko.....ver tomu ze kdybys vyrostla tady v anglii...tak ti to pride normalni a vubec se nad tim nepozastavis....

uživatel eliminován | 24. 05. 2007, 14:52:04

uglypersonality: joooo...věřit nemusíš...já jenom píšu to, co sem slyšela a co mě celkem zaskočilo....toť všeee

uživatel eliminován | 24. 05. 2007, 14:51:11

weru: ne, to je tim, že při pohledu na nechutný špeky se mi zvedá kufr....neni to výchovou....zeblila bych se i v anglii, kdybych se tam narodila....a je to smutný, že 20ti letý holky sou jak kosatky!!!

uživatel eliminován | 24. 05. 2007, 10:05:22

víte že v Americe když mrzne tak si musej prosekávat vzduch sekyrou a v létě tam lítaj masařky velký jako kravský hovna????

fakt, když ste ochotný věřit věem temle sračkám, musíte věřit i tomuhle!121!

uživatel eliminován | 24. 05. 2007, 09:50:37

...no hlavně, že my češi jsme inteligence sama... všude jsou blbi, ale u nás se najdou i pablbi!1358!!1358!!1358!

uživatel eliminován | 24. 05. 2007, 09:41:14

Američan si myslel, že v Německu může chodit na ulici nahý

Vylézt jen ve spodním prádle na ulici v USA je větší hřích než někoho na témže místě postřelit. Američané mají z nahoty a sexu na veřejnosti takový strach, že dokonce v televizi rozmazávají záběry uměleckých děl zobrazujících akty. O Německu si ale zjevně myslí, že se tam může člověk beztrestně prohánět v rouše Adamově. Jednačtyřicetiletý americký turista o tom přesvědčoval policii v Norimberku.

NORIMBERK - Vyrazil si do ulic jako nudista a věřil, že je to u našich sousedů naprosto běžné. Velmi ho proto zarazilo, když ho chytila policie a odvezla na stanici.

"Poslední dobou jsme tu měli nezvykle horké počasí, ale zároveň jsme tady nikdy nezažili nic podobného. Ten muž vypověděl, že si myslel, že procházet se nahý venku je v Německu tolerováno," uvedl mluvčí norimberské policie.

V Německu je nudismus velmi populární. Ve veřejných parcích je tolerováno opalování bez oblečení. Jednačtyřicetiletého Američana ovšem policie zatkla přímo v centru Norimberku zcela bez oděvu, který navíc nesl v příruční tašce. Na podivína upozornili chodci.

http://www.novinky.cz/koktejl/american-si-myslel--ze-v-nemecku-muze-chodit-na-ulici-nahy_115629_k4fsj.html
!1!

uživatel eliminován | 24. 05. 2007, 09:22:00

Chevy76 Jen tak pro doplnění. Minulý týden mluvili v tv o případu, kdy nějakej američan strčil do mikrovlnky několikaměsíšní dítě. Tak nevim, co je neuvěřitelnýho na tom, že by tam nějaká blbka dala kočku.!499!

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 20:08:47

marfatko....to mas pravdu...neni to hezky pohled....ale je to tim ze sme vyrostli v ceske republice....ses tlusta....schovej to...tady v anglii sou vsichni vychovavany k tomu aby se za sebe nestydeli....bys nekdy mela zajet do londynskyho klubu....vany ven...hehe!1358!

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 20:05:33

Holky sorry, ale když už sem velryby, tak se to snažim schovat a ne na sebe takhle upoutávat pozornost!!!!1015!

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 20:03:26

wweru: tak to je kentál...já kdybych byla tlustá....vživotě bych si na sebe nevzala přiléhavý hadry!!!!Páč na to je pohled k zblití!!!

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 17:55:19

newDaniela....asi tak...tady v londyne si kazdej vsima sveho...jela sem metrem a byla tam silene tlusta holka...na sobe leginy...prilehave tricko...a kdo myslis ze na ni koukal...jenom JA....sem se pak za sebe stydela....u nas te holky drbou jenom kdyz mas nejakej vyraznejsi doplnek....o hadrech nemluve.....

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 17:34:19

jiste, zato cesi sou v prumeru narod inteligentnich, sofistikovanych a uvazlivych lidi.... Ale tak aby si byla o neco vzdelanejsi, to s tou kockou se nikdy nestalo, a zadny takovy soudni proces nebyl..

NewDaniela

NewDaniela | 23. 05. 2007, 17:14:02 | více příspěvků | napsat uživateli

USA rocks...................!1015!

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 17:12:26

docela trapná historka !70!

NewDaniela

NewDaniela | 23. 05. 2007, 17:08:50 | více příspěvků | napsat uživateli

ja jsem zase jela v metru v new yorku a poslouchala jsem 3 ceske drbny.....jako to byla hruza...drbali lidi kolem nich.....ale to je typicke...Ty americanky se aspon bavili o holubech..ceske mareny meli sok z lidi co byli vystredne obleceni....!900!

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 16:58:20

tak to je shit!906!

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 16:54:35

keep: tak to u vás v ghettu pozdravuj...!1278!

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 16:50:42

rostad: tak tak

Unique_One

Unique_One | 23. 05. 2007, 16:49:45 | více příspěvků | napsat uživateli

!785!!785!!785!

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 16:49:26

!703!!977!!977!!703!!977!!703!!703!!703!!977!!703!!703!!703!
!703!!977!!977!!703!!977!!703!!977!!977!!977!!703!!977!!703!
!703!!977!!977!!703!!977!!703!!703!!703!!977!!703!!703!!703!
!703!!977!!977!!703!!977!!977!!977!!703!!977!!703!!977!!703!
!703!!703!!703!!703!!977!!703!!703!!703!!977!!703!!977!!703!


HNIS TOHTO SVETA...!977!!703!

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 16:47:58

každopádně to bylo vtipný

uživatel eliminován | 23. 05. 2007, 16:43:30

americany rad nemam, ale zem kterou ukradli a puvodni obyvatele vyvrazdili , bych rad videl

předchozí | 0 | 30 | 60 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

holubjéééameričanekUSApeopletramvajvětafascinujoufranciedruhátupostrozhovor

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑