Diskuze a otázky - Společnost je dneska sociálně populistická

úvodní strana | aktualizovat | dolů

vitkouba

vitkouba | 23. 12. 2020, 15:24:41 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Za zlato si moudrost nikdo nekoupí, moudrost je nad zlato, to že je zde někdo v něčem úspěšný a populární neznamená to, že je i moudrý.

Mnohdy člověk z dálky vypadá jako moudrý a z blízka poznáme že je to hlupák, proto se hlupáci snaží o to, aby je nikdo nemohl poznat z blízka, vše je zde mnoho tisíciletí jenom pokrytecké divadlo, ve kterém si hlupáci hrají na to, že jsou moudří.

Z díla nakonec poznáme, kdo je hlupák a kdo je moudrý, proto se hlupáci vyhýbají práci abychom z jejich práce nepoznali to, že jsou hlupáky.

To že má někdo vysoké IQ a vysokoškolský titul, neznamená to, že je moudrý!

Jaký je rozdíl mezi inteligencí a moudrostí?

Inteligence je schopnost vyřešit složitý problém, moudrost je schopnost se vyhnout složitým problémům, moudrý člověk ví že vše jsou zde příčiny a následky a že příčinou většiny problémů je dobrota k tomu co si dobrotu nezaslouží, čiň pitomcům dobře a oni z tebe pitomce udělají.

Společnost je dneska sociálně populistická, a tak dělá sociální dobro těm co si dobrotu nezaslouží, populismus je podřezávání větve, na které sociální společnost sedí, zaléváme plevel a krmíme parazity, to nemůže logicky ekonomiky a politicky dlouho fungovat, kdo za nás splatí obrovské dluhy?

K čemu je nám armáda, která není bojeschopná, k čemu je nám nadbytek státních zaměstnanců, co vymýšlejí jenom samé pitomosti a dělají tak z nás pitomce a ubožáky atd.
!54!

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 200 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑