Diskuze a otázky - Sociální ideologie ano či ne?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 4. 04. 2008, 05:50:02 |

Ne, to není vtip. Uvažuji nad tím už dlouho. Představte si, že zapomeneme, že stalinismus a reálný socialismus se zašťiťoval komunismem, že teorie vousatých společenských pseudovědců praví o třídách a jejich nesmiřitelnosti a že kdejakému debilovi je všechno jasné a rozškatulkováno a hotovo ..

Já sám na sobě pozoruji, že můj život je tím méně kvalitní čím více mám majetku, starostí, věcí, na kterých lpím, na čem mi záleží ..

Přitom nic z toho ve skutečnosti s mou podstatou, s mou duší a s mým tělem nijak nesouvisí ..

Ale proto, abych v této společnosti přežil, tak musím vlastnit atributy úspěchu, abych mohl mít úspěšné zaměstnání, tedy aby mne do něho ti, kdo o tom rozhodují, vůbec přijali .. oblek, auto, sociální postavení, určité návyky a vystupování odpovídající pozici ve společenském žebříčku .. prostě role ..

Jakékoliv vybočení z role se trestá ztrátou pozice .. většina ne úplně na okraji lidí ve skutečnosti celý život trne, aby se neodlišili od toho, co se od nich na jejich pozici očekává a aby co nejlépe drželi krok s tím, co je v jejich levelu IN .. úporná snaha být platným členem stáda i když jsem jiný nebo na to nemám a děs z okamžiku, kdy to nebudu zvládat je jedna z hlavních hrozeb každého z nás a jen málokdo si to vědomě připouští ..

A to je jen jedna z věcí .. je odnepaměti známo, čím více majetku a "úspěchů" člověk vlastní, tím méně je šťastný .. vidím to sám u sebe .. už čtvrtý rok bojuji s debilními dělníky, nic nejde .. úplně cizí lidi mne vydírají .. vše co vydělám teče někam, kde to není vidět .. mám starosti s něčím, co se mi nevrací .. a je to jen o tom, že vlastníte svůj dům, tedy majetek .. a pak čtete články těch, kdo nic nemají, hlavní problém pro ně je vydělat si dvě stovky za den někde na brigádě a zahulit si trávu a vybít se na pařbě .. a já se přiznám, že jim občas závidím ..

Mít zajištěné potřeby a přitom nemít tu hrůzu zodpovědnosti .. to je skutečně vysvobození ..

Kdo žije u rodičů, ten to pochopí jen těžko .. ale kdo se zadlužil doživotně, aby měl na barák a ví, že když nebude platit, tak přijde o všechno .. že doživotně otrok .. že když vichřice, tak starost co dům, zda stojí .. když zdražování energií, poplatlů, popelnic .. tisíce konin .. všechnoi se vás týká a starost a starost ... ale jste bohatí .. máte dům .. ale k čemu to ? Kdyby bylo kde hlavu složit na slušné úrovni (a ne v nějaké děsivé ubytovně se smrdutými typy) i bez toho, aby člověk musel všechno vlastnit .. kdyby měl do budoucna nějaké jistoty, které by mohl získat jinak než že mu bude věc patřit .. to by byla pohádka ..

Ale reál je, že když nic nemáte, tak spíte v popelnicích a žerete odpadky a nikoho to nezajímá .. proč taky ..

Proto je cílem nás všech mít co nejvíc, být úspěšní, dělat kariéru a vlastnit majetky a nemovitosti .. do nich vysadit mláďata a pak až do smrti makat jako otroci ..

Je to takový nenápadný .. téměř dobrovolný bič na lidi, jak z nich udělat dřící hovádka, která mají pocit, že jsou to jejich svobodná rozhodnutí ..

Ale nejsou .. je to laťka nastavená systémem .. je to stavěné na výkon .. a ti kdo nestačí jsou na okraji .. pokud se nespecializují na kolektivní parazitismus jako nejmenovaná menšina .. ale pokud jedete sám za sebe a jste nedejbože bílí .. budete to mít těžké ..


A přitom si stačí porovnat zdánlivě absurdní a pro většinu z nás nepředstavitelnou situaci .. podívejte se sami na sebe .. odmalička povinnosti, tresty a odměny .. už od zákaldní školy .. nikdo vám neřekne proč se to musí a k čemu to právě vám bude dobré, ale všichni řeknou, co se musí .. jak být správňákem, blbem, co dělá vše co se má ..

Proti tomu stojí tlupa (vaše okolí a bližní) .. kteří poradí, co společnost ještě toleruje, co projde, jak se dá chytračit a na čem se dá vydělat nebo s čím lze fixlovat .. začíná to opisováním ve škole a končí to fiktivními výměnami bytů na spřátelených úřadech a státními zakázkami firmám známých .. a tuhle nablblou hru tu hrajeme všichni dokola a děláme, že je všechno v pořádku .. není !


Oč je na tom lépe pes, který přes den hlídá dům a večer jde přespat do své boudy, dostane jídlo, pohlazení, občas ho připustí k fence a nic mu nechybí .. má své jisté .. nikdo ho hladovět nenechá .. mají ho rádi a vědí, že je potřebný .. oč hůře je na tom člověk, kterého z jeho potřebnosti neustále někdo zkouší .. tisíce zkoušek, testů, rekvalifikací, maturit, osvědčení, kurzů, periodických prohlídek .. a jakmile neprojde, tak je nepotřebný a bum, už tě nemáme rádi a jsi na okraji a žrádlo nedostaneš a střechu nad hlavou taky ne a co sis nahrabal doteďka to máš a víc už nic .. jen dávky abys nechcíp moc okatě ..

----

Módou dnešní doby jsou kecy, že je to tak přece nejlepší, že se to osvědčilo, že to jinak nejde, že nejlepší zřízení, že svoboda .. kecy .. nic víc .. jen kecy .. i za otrokářství se tvrdilo, že nic lepšího není ..

Asi nejvymakanější komunistický systém (každému podle jeho potřeb) měli staří Inkové .. vím, že tu bude kupa chytrejch co bude machrovat, že to se Španělama prohráli .. ale to nesouvisí se systémem ale se střetem civilizací, mentalit, národů a s typickou agresivitou bílé rasy .. Inkové byli indiáni .. ti projeli vždycky všechno jako rasa .. i když je paradox, že komunistické zřízení jim evidentně jako hotový model přinesli jacísi běloši s rudými vousy .. jejich bohové .. zvlášní .. ale nevadí ..

Nicméně nejvtipnější je, že u nich sice nikomu nic nepatřilo v tom smyslu, aby se někdo narodil bohatý a jiný chudý a bezdůvodně měli rozdílnou životní úroveň, jiné možnosti, aby když se nedaří , tak prostě máte smůlu a pojdete .. nene .. tam to bylo úplně jinak .. každý dostal co potřeboval .. zní to šíleně, ale je to tak .. každý dostal malé políčko .. když na něm hospodařil dobře a odvedl dobrou část úrody do společné sýpky boha slunce, tak dostal o to větší políčko .. měl ho doživotně pronajmuté a výjimkou nebyly ani ohromná pole patřící jednotlivci či rodině ..

Ale neexistovalo to, co známe u nás, že úředník je důležitý nebo někoho protěžuje a přijdete o to co máte, ani nevíte proč .. že stát je nejhorší hospodář, protože všichni kradou nebo rozhodují blbě .. tam si to úředník dovolit nemohl .. soudy byly do dvou dnů a standartní rozsudek byl smrt .. vězení neexistovalo ..

Takže když jste něco dostali do pronájmu, tak to bylo doživotně a nemuselo vám to patřit .. minimální potřeby jste měli vždy uspokojené včetně bydlení .. vždy když muž dorostl určitého věku a spářil se se samičkou (dokonce bylo určeno, že má být o tolik a tolik mladší a neexistovalo, že by na někoho nezbylo .. holt komunismus :)) .. tak dostal jako svatební dar dům .. malý .. ale dostal .. a až se pak ženil někdo další, tak zase on pomohl při stavbě domu pro něho .. a fungovalo to ..

Nikomu nepatřilo nic, a přitom všichni měli své potřeby uspokojené, nežili ve stresu a měli se dobře a netrpěli ani zimou, ani hlady (princip solidarity tam byl rozvinutý velmi) .. měli co jíst, měli s kým souložit, nemuseli se bát, zda vydělají tolik, aby jejich děti měli na drahé mobily a zbytek třídy se jim nesmál ..

Uvědomujete si, oč byla tamta společnost normálnější než tohle naše pošahané zvěrstvo s pseudopotřebami, které valstně s životem nic společného nemají .. společnost, která se tváří, že je hlavní být in a vypadat .. ale to, že každý z nás potřebuje hlavně lásku, pevnou nezničitelnou stabilní rodinu, oporu druhých a doživotní jistoty .. tak o tom se dělá, že vůbec netušíme ..

Přirozené lidské potřeby jsme zaměnili za pozlátko nesmyslů a stali jsme se novodobými otroky něčeho, co si stejně do hrobu vzít nemůžeme ..

Podle mne (ale i podle mnoha historiků) je komunismus ala Inkové pro člověka tím nejlepším zřízením, kde poměr strádání a přínosů je podstatně lepší než v jakémkoliv jiném známém společenském systému ..

Copak si o tom myslíte vy ?

Ta idea fakt není špatná .. jen to chce nemít v hlavě sračky a dokázat se zamyslet ..
!1!

reagovat

V diskuzi je 13 příspěvků a shlédlo ji 873 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

radegast321

radegast321 | 28. 04. 2016, 21:01:30 | více příspěvků | napsat uživateli

To destroy oy your home planet's ecosystem for imaginary wealth is highly illogical

uran235

uran235 | 4. 04. 2008, 09:52:01 | více příspěvků | napsat uživateli

včera sem dáš článek o funkční dokonalosti, které v silném slova smyslu nemůže existovat a dnes klidně dáš článek dokazující svou správnost právě funkční dokonalostí

Skaare

Skaare | 4. 04. 2008, 08:57:26 | více příspěvků | napsat uživateli

Sám máš v hlavě sračky, jestli si tohle vymyslel sám.

trupajz

trupajz | 4. 04. 2008, 08:25:24 | více příspěvků | napsat uživateli

idea je to dokonala skoro, ale v praxi neproveditelna ... protoze se vzdycky najde clovek, ktery bude chtit vic...

uživatel eliminován | 4. 04. 2008, 08:15:44

Ale jinak ano souhlasím s tvými názory

uživatel eliminován | 4. 04. 2008, 08:13:44

no jo ale s dnešní společností už nic nenaděláš!309!

Freglin

Freglin | 4. 04. 2008, 08:11:35 | více příspěvků | napsat uživateli

Nepřijde ti tohle takhle v 8 ráno MOC !29! ?!

uživatel eliminován | 4. 04. 2008, 08:00:50

hm,to se mi číst nechce,,,,ale zaujalo mě to sociální a proto sem sem vlezla !984!

uživatel eliminován | 4. 04. 2008, 07:48:51

přiznávám, ze jsem si to přečetl celé.
ale komentovat to se mi nechce. na to tam bylo prilis moc "chyb"

uživatel eliminován | 4. 04. 2008, 06:13:35

!1298!

uživatel eliminován | 4. 04. 2008, 06:02:28

"soudy byly do dvou dnů a standartní rozsudek byl smrt"

to ti pripada normalni? !1358!

uživatel eliminován | 4. 04. 2008, 05:58:11

Tady má někdo hodně času po ránu. :) Jinak v pohodě. Souhlasím. :)

uživatel eliminován | 4. 04. 2008, 05:54:53

kdo to ma kurva cist v 6 rano? !1358!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

moapseudovědecskutečnostnesmiřitelnostživotpodstatasocialismusdušekomunismuszašťiťovaltřídaideologievtipstarostmajetekteoriedebilvěcmámastalinismus

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑