Diskuze a otázky - Realita je na hovno

úvodní strana | aktualizovat | dolů

vitkouba

vitkouba | 26. 12. 2020, 09:17:09 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Uprostřed totálního chaosu v organizaci, volám naivně nadřízenému, a nadřízený mi telefon nebere, a protože na práci z vysoka sere, nejvíce zisku se dává do reklamy a zbytek se dává na konta majitelů organizací a podniků, unavení dělníci jsou ve stresu a depresi. Přepracování a vyhoření jsou symptomy naší konzumní doby, která stojí za hovno pro ty, co jsou dole, za nablýskaným mediálním pozlátkem se skrývá konzumní otrocký systém, který čím dál víc připomíná výstavbu zbytečných pyramid.

Ano, tvoje ubohá práce nedává žádný logický smysl, nebo je dokonce škodlivá, a kdyby zanikla, nic by se nestalo. Ve zbytečných pracích převládá neustálý stres a deprese, hysterie a napětí a ubíjející pocity nudy a marnosti. Logická otázka zní, proč jsme se do takové neřešitelné situace evolučně dostali? Čím méně zisků plyne z práce dělníků, tím víc jsou ti, kteří opravdu něco vyrábí a tvoří, vykořisťováni.

Naproti tomu ti, kteří pitomé elitě slouží, dělají jí reklamu, vymýšlejí finanční spekulace nebo šikanují ostatní zaměstnance, jsou vysoce odměňováni. Češi tráví v zaměstnání víc času než Němci, jenže mzdy mají ve srovnání s nimi třetinové. Mezi všemocnou globální elitu už v podstatě není možné proniknout, všemocná elita se odděluje od dělníků, milion milionářů vlastní většinu světového bohatství.

Žijeme v zakletí mediální reklamy, která nám říká, že je lepší vzít sebehorší práci než nemít dlouho práci žádnou. Často jsme dokonce hrdí na své vlastní nevolničení i na to, že dokážeme vyžít s málem a poslušně dřít na elitu, zatímco elitní paraziti beztrestně hromadí pomocí lží a krádeží veliké bohatství. Není jasné, proč musíme chodit do zaměstnání, která nám nedávají smysl, neodpovídají naší kvalifikaci, nebo kde jsou špatné podmínky, a to jen proto, že musíme platit mnohé, abychom díky dluhům a exekutorům neskončili jako bezdomovci.
!54!

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 189 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑