Diskuze a otázky - Příčiny a léčba grafomanie

úvodní strana | aktualizovat | dolů

DzejkobDeRastignac

DzejkobDeRastignac | 7. 10. 2022, 20:50:32 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

Graphomania je termín v psychiatrii, který znamená patologickou touhu, bolestnou přitažlivost nebo vášeň pro neplodné psaní, pro psaní textů, které nemají kulturní hodnotu, zbytečné psaní.

Graphomania v psychologii je nekontrolovatelnou nutkáním psát, což obvykle vede k úplnému nesmyslu. Díla grafomaniaků proto nejsou pro kritiky a čtenáře nijak zajímavá. Graphomania, stejně jako jakékoli podobné onemocnění, může mít závažnější projevy a formy. Stejně jako jiné diagnózy v takové oblasti se mánie pro zbytečné a zbytečné spisy neobjevuje od nuly.

Graphomania v psychologii je patologická touha, neodolatelná vášeň člověka pro psaní bez odpovídajících schopností.

Příčiny Graphomania
Příčinami grafomania mohou být nejistota, touha po sofistikovanosti, odcizení, izolaci, odcizení atd. Například osamělý asociální jedinec s nízkou sebeúctou nemůže s kýmkoli najít společný jazyk a své pocity a myšlenky nalévá na kus papíru.

Graphomania je druh pokusu vylévat duši na papír. Grafomaniacovy výtvory jsou součástí jeho osamělého a bolestného světa. Psychologové odhalili následující strukturu: čím více člověk trpící grafomania skládá, tím méně přestává potřebovat skutečnou a živou komunikaci. Jen se o to přestává snažit.

Grafoman pomocí psaní textu kompenzuje jeho potřebu komunikace. Díla jednotlivce náchylného ke grafománii jsou však často matoucí a sám jednotlivec je cítit lítost. Pouze pro grafomaniac jsou jeho výtvory brilantní. Upřímně věří v jeho genialitu. Z důvodu duševní poruchy nemůže člověk adekvátně posoudit svůj stav, a proto na bolestné výroky, které jsou mu adresovány, reaguje spíše bolestivě.

Většina talentovaných spisovatelů bere v úvahu názory čtenářů, a to je pro ně jakousi pozitivní pobídkou pro další profesní růst. A grafomaniaci jsou o to připraveni, nemohou se tedy profesionálně zlepšovat a rozvíjet. Proto jejich psaní nemá žádnou literární a duchovní hodnotu. Jejich spisy jsou monotónní a nepůvodní. Po nějaké době je veškerá skutečná komunikace omezena pouze na předvedení jejich děl.

Vnější svět se díky uvalení svých výtvorů na něj začíná vyhýbat a grafomaniac se vyhýbat, je to však ve vážnějších projevech. Ve snazší manifestaci může být vzhled grafomanie způsoben nástupem některých dočasných okolností, například milovaný člověk na chvíli odešel a psaní je nejlepší příležitostí k úniku ze zkušeností souvisejících s takovými okolnostmi. Když se milovaný vrátí, psaní se zastaví a „graphomaniac“ se stane stejným.

Mezi příčiny grafomanie patří: nadměrně živý temperament, patologické zvýšení sexuálních instinktů, dědičnost, nedostatek morálky, nečinnost a lenost.


Grafomania znamení
Mezi hlavní znaky grafomanie patří postižení učení, neschopnost pracovat na sobě, neschopnost sledovat progresivní cestu. Známky grafománie se také považují za obsedantní opakování obrazů, porušení syntaxe, stylistiky, slovní zásoby, koherence textu, nadšení pro běžné obrazy, nesnášenlivost vůči kritice jejich děl, nepřátelství vůči publikovaným autorům. Všechna díla grafomaniaků jsou spíše stereotypní a nudná.

Graphomaniacs obvykle jako absolutně všechno, co píše. Jsou prostě potěšeni svými pracemi. Také si užívají a baví proces psaní textů. Opravdoví spisovatelé se mohou chovat tímto způsobem, ale mají takový stav vzácnosti, zatímco grafomaniaci mají obvyklý stav.

Lidé trpící touto mánií hodně píší. Jsou neustále v procesu psaní. Grafomanov velmi rušivě zve ostatní, aby ocenili jejich práci. Mohou posílat své opusy jak známým lidem, tak cizincům.

Graphomaniacs se vyznačují neustálým přáním zveřejňovat. Častěji než ne, lidé s grafomania píšou o sobě. Protože k tomu, aby psali o něčem jiném, prostě nemají dostatek zkušeností nebo znalostí. Zároveň se sami sebe zobrazují a podvědomě se popisují, protože si myslí, že by je měli vnímat ostatní.

Všechny grafomaniaky berou celou svou aktivitu docela vážně. Nemají úplně žádný smysl pro humor. A komické poznámky ve směru jejich kreativity jsou prostě nepřijatelné. Chybí jim ironie. Také lidé trpící bolestivou touhou po psaní často berou sonorózní a hlasitý pseudonym.

Není nutné, aby všechny uvedené příznaky byly přítomny v komplexu. Existuje však jeden klasický znak grafomanie - velmi seriózní přístup k jeho psaní.

Léčba grafomanie
Léčení mánie závisí na závažnosti projevů nemoci. Takže koníček pro nové koníčky, vznik nových zájmů, může pomoci začínajícím grafomaniac. I.e. je-li grafománie jednotlivce vyjádřena ve slabé formě, musí být jednoduše odvrácena od zbytečného papírového podvodu, který se zajímá o něco jiného. Ale člověk s těžkou formou onemocnění vyžaduje specializované psychoterapeutické a drogové ošetření. Drogová terapie spočívá v užívání psychotropních nebo antipsychotických léků.

Z terapeutických metod se osvědčily docela dobře: rodinná psychoterapie a kognitivně-behaviorální terapie.

Kognitivně-behaviorální terapie je zaměřena na odstranění plachosti, nejistoty, odcizení, zvýšení sebeúcty a rozvíjení odvahy u pacienta. Při léčbě grafomanie je zvláště důležitá podpora blízkých a komunikace s nimi. Blízcí lidé by měli grafomaniac obklopovat s péčí a vřelostí. Mohou pomoci s taktní, nenápadnou komunikací s grafomaniakem. Člověk náchylný ke grafománii by měl pochopit, že existují lidé, o které se upřímně zajímá, kdo je, že je pro ně významnou osobou. Pouze úsilí lékaře a příbuzných zaměřené na vyléčení pomůže grafomaniac odejít od nesmyslného psaní.

V některých zdrojích je lobotomie zmiňována jako úspěšný lék na grafománii. Vyříznutí čelních laloků mozku. Ne všichni grafomaniaci však souhlasí s touto operací.


reagovat

V diskuzi jsou 3 příspěvky a shlédlo ji 373 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 8. 10. 2022, 07:29:45

Slušnost je uvést zdroj
http://cs.housepsych.com/grafomaniya_default.htm
!1394!

Vita1971

Vita1971 | 7. 10. 2022, 22:00:41 | více příspěvků | napsat uživateli

................hezky kopírované z netu !811!!811!!811! ale jo, mladej nebo starej psychopat v jedné osobě!811!!811!!811! hezky se vozte po Praze psychopati !811!!811!!811!

Vita1971

Vita1971 | 7. 10. 2022, 21:02:28 | více příspěvků | napsat uživateli

> DzejkobDeRastignac Tak Azazelovi děláš zdravotní sestru !811!!811!!811!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

psanígraphomaniamánítextčtenářpsychologietouhaformapřitažlivostdiagnózamúzagrafomaniepsychiatriedíloprojevtermínonemocněníhodnotapatologickouoblastpříčinavášeňnutkáníléčbanesmysl

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑