Diskuze a otázky - príběhy VELKÝCH lhářů

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 10. 05. 2007, 14:00:19 |

Válka proti terorismu a její hlavní projekt, válka v Iráku, jsou stejným mediálním podvodem, jakým byl v sedmdesátých letech výmysl o superzbraních hromadného ničení v rukou SSSR. Ten byl režírován stejnými lidmi, za stejným účelem, a tím rozhodně nebylo šíření demokracie.

Počátek sedmdesátých let se nesl ve znamení uvolňování napětí ve vztazích mezi velmocemi. Tuto politiku, reprezentoval americký prezident Richard Nixon a jeho ministr zahraničí Henry Kissinger.

Jenže Kissingerova vize nedostala čas. Prezidentem se stává Gerald Ford, ministrem obrany je jmenován Donald Rumsfeld a šéfem prezidentova týmu se stává Dick Cheney.

Rétorika Bílého domu se zcela mění. Donald Rumsfeld a Dick Cheney prohlašují, že SSSR má tajné zbraně hromadného ničení.

Jenže o těch neví prezident Ford ani CIA, jen oni.

Šéfem úřadu pro záležitosti SSSR v CIA byl tehdy Melvin Goodman. Později vzpomínal: „Rumsfeld vedl v letech 1975 až 1976 velmi intenzívní politickou kampaň. Do tohoto boje měla být zatažena i CIA. Lidé jako Rumsfeld, Cheney nebo Paul Wolfowitz, tehdy náměstek Rumsfelda, chtěli, aby CIA vytvořila mnohem hrozivější přehledy o snahách Sovětského svazu bojovat a vyhrát v jaderné válce.“
Jenže Goodman a jeho lidé nebyli schopni takový obraz dodat, a tak vznikla konkurenční hodnotící skupina, takzvaný Tým B, do jehož rady Rumsfeld a Cheney prosadili svého spojence, jednoho z nejradikálnějších neokonzervativců, Paula Wolfowitze.

Tým B byl neúnavný a vliv jeho varovné zprávy sílil. Výbor pro současné nebezpečí, který k tomu účelu založili neokonzervativci, připravil mediální ofenzívu - v televizních klipech. Tento druh neokonzervativního mýtu, tedy zdramatizovaný boj dobra se zlem postavený na výmyslu - ,vznešené lži‘, jak tomu říkal Leo Strauss, profesor budoucích neokonzervativců -, byl jasnou realizací jeho ideologie v praxi. Šlo o výmysl, ale výmysl nutný, aby Amerika pochopila, co je jejím posláním. A tato přízračná vize boje jediné dobré Ameriky proti sídlu všeho zla - Sovětskému svazu - přinesla neokonzervativcům nebývalou moc.“

Ti samí lidé, ta samá strategie i dnes. Osa zla, válka proti terorismu.

http://www.deepend.cz/brany/index.php?article_id=9733
!400!

reagovat

V diskuzi je 6 příspěvků a shlédlo ji 1239 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 10. 05. 2007, 14:43:12

Neocons jsou vykonna skupina iluminatu, kteri prosazuji svoje zajmy pomoci US vojenske sily, jako efektivniho prostredku k nastoleni NWO. !20!

uživatel eliminován | 10. 05. 2007, 14:24:38

mayheMp Toho Chomskyho si určitě přečtu, hned jak bude chvilka času. !1347!

uživatel eliminován | 10. 05. 2007, 14:23:53

nojo, slavnej západ, náš "vzor"...!1135!

uživatel eliminován | 10. 05. 2007, 14:14:20

jen pro doplneni, kdyby to nekoho zajimalo...
http://obzor.euweb.cz/Vyhliadky-na-mier-na-Strednom-Vychode-Chomsky.pdf

uživatel eliminován | 10. 05. 2007, 14:10:34

to samy Bin Ladin, Turecka valka proti kurdum, a x diktatoru v africe a latinske americe...

uživatel eliminován | 10. 05. 2007, 14:09:35

jj a tohle je jen jeden pripad...


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

stejnéválkauvolňováníterorismusnixonzahraničírukarichardúčelvelkákissingerovaprezidentministrčlověkdemokracienapětíirákusuperzbraňšířenísssrvztahletpříběhvýmyslkissingerprojektpodvodpočátekvelmocvizehenrylhářznameníničení

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑