Diskuze a otázky - Pratele vina, kostujeme, schvalujeme, hodnotime

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 12:00:24 |

Jako prumerny znalec vina, bych potreboval radu jak poznate podle kostovani ze vino ma chut podle jmen jasko je Shiraz Cabernet, Merlot a Suchy Cerveny, dale poradte, ktere je nejvhodnejsi pro lehke "nasavani". Nemohu rozdil mezi vice druhy vin rozpoznat. Pouze prilis sladky jako je "Tavny Port".

reagovat

V diskuzi je 34 příspěvků a shlédlo ji 1461 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 22. 04. 2007, 09:05:01

Z Mosel-Saar-Ruwer jedině Benkasteller Doktor z Alte Badstube am Doktorberg,nejdražší německý víno od Deinharda nebo Dr.Thanische......!923!!923!!1371!
ale opravdu kapku dražší..dostala jsem jenom líznout,a stálo to za to...
Ale jinak záleží jestli člověl má radši starý vína nebo naopak mladý a svěží,suchý nebo se zbytkovým cukrem...mě osobně vyhovuje chuťově rakouskej Grüner Veltliner,jako Heuriger,mladý svěží lehký víno a z červených chilskej Cabernet,v různých kvalitách ale v zásadě to není nikdy propadák... !2!!6!!923!!923!
nebo od radanky hornouherskej Tramín z Velkýho Krtíša,ale ten je asi v Česku trochu hůř dostupnej...!6!!33!

DJMuf

DJMuf | 22. 04. 2007, 08:49:15 | více příspěvků | napsat uživateli

Začal jsem před krákou dobou konzumovat víno!1126!,takže nejsem žádný odborník!1066!
Jen jsou dobrý argentinský a australský!1187! Samozřejmě naše vína nade vše!1424!

uživatel eliminován | 22. 04. 2007, 08:09:00

Cauves, mam tu pro vás takový "testík". Hledám víno, ale mám jen pár nápověd :)
Takže:

Toto víno je bílé,
jeho flaška je nahore normalni hrdlo a smerem dolu se stale rozsiruje do velke vypouklosti,
na etikete je cerna kocka :)

tak to je vsechno co vim :) snazil jsem se ho najit na netu, ale nasel jsem jen informace o tom ze by to mohlo byt vino z Nemecka od Moselland, ale na etiketach sem nenasel cernou kocku, mozna to bude tim, ze ty obrazky byly maly :D tak snad mi pomuzete :)

A kdyby ste mi poradili nejaky obchudky v praze na vino, kde bych ho popřípadně taky mohl najit, budu rad :)

nejlepsi by bylo kdyby ste mi napsal i na vzkazik :) dik moc

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:37:16

corola: mam tu stazene komplet "Putovani za vinem" ale jeste jsem si to nestihl pustit... tam to na 100% vysvetli kde se to jmeno vzalo

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:36:27

corola: nevim... z nemeckeho Tramiener? nebo tak nejak? mno proc se Ryzlink jmenuje Ryzlink...

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:34:27

Remet: proc se jmenuje Tramin?!24!

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:31:39

adinah: predevcirem jsem byl na vinu... Tramin 2003 PS - ZD Sedlec

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:31:06


corola: ty stranky :-))))))

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:30:50

adinah: ale nebyl jsem tam...

adinah

adinah | 11. 02. 2005, 11:30:01 | více příspěvků | napsat uživateli

remet: no tak si nám moh vybrat to správné, abysme se nepíjeli nějakejma patokama

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:27:40

Natahuje, no tak to rikas tome pravymu ce je to natahuje sakra?!27!

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:27:20

adinah: ne jak, ale jake

koren_

koren_ | 11. 02. 2005, 11:26:54 | více příspěvků | napsat uživateli

vino je veda,ako hovoria skalni vinari za ktoreho sa ja ani zdaleka nepovazujem a robim s vinom uz 6 rokov, k vinu sa treba prepit, prepit k jeho podstate
a nemozes ocakavat ze cabernet bude chutiti stale rovnako od vsetkych vyrobcov,naopak ,skor spoznas odlisne sorty od jedneho vyrobcu
no poradil by som ti v bielych vinach,cervene to je na kapurkove

adinah

adinah | 11. 02. 2005, 11:26:33 | více příspěvků | napsat uživateli

remet: minule si měl možnost ukázat nám, jak se pije správně víno a nepřišels

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:24:53

corola: dlouho se to natahuje

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:23:40

remet: v cem jako pomale,,,,,,,,,,,,,,

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:23:15

ale polovina spis tak 99% vinaru tam vubec neni

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:21:52

ale hned jsem si tam nasel kouzky co tu mam ;-)))))

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:21:46

remetr: jaka hruza"!27!

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:20:48

veros: to asi musi mit radost ve vinarnickach kdyz ti odaj kyselinu co. Ale na ten web se podivam, to urcite. Jinak o tom Chilskym jsem slysel a taky nekdo rekl ze Brazilsky neni spatny.!27!

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:20:26

top77 - peknej tip, ale je to pomale az hruza :-(

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:19:48

polosladka jeste jdou, ale sladka uz jsou fakt spis jako dezertni

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:18:52

musím jít..tak se tu mějte..degustátoři.!27!

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:17:42

corola: opet a znova zalozeno? ;-))))

Cervena nemusim, ale pokud tak radej asi lehci... mozna italie... Radej si uzivam bilych....

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:16:33

Jsem ze severních Čech. Jak říkám, cizím moc nerozumím. Jsem spíše na česká vína...Lechovice apod.

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:15:26

Nesmíš cítit octovou kyselost, to pak je víno znehodnocené...ale spíše natrpklost. Je to způsobeno nižší hladinou zbytkového cukru...polosladká, ani sladká vína se nehodí pro konzumaci ve velkém množství..ikdyž klidně bych vypil dva litry poslamného, kdyby to někdo zaplatil!2! Cizí značky? Osobně nejsem moc příznivcem Francie, V Austrálii znám Lindemanna, v Kalifornii E. and J. Gallo, chilské není špatné Tarapaca....já jsem raději na vína česká. Zkus Sauvignon 2002-pozdní sběr od Trpělky a Oulehly.Dostal 5 hvězdiček v top 77. Najeď na www.top77.cz a vyber si.

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:14:48

mam radsi bobulky...

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:13:45

Mam rad Wolf Blass a Banrock Station, snad jeste Misty nebo Duck Flat. To jsou ty sucha.!27!
verozvest: a ty jsi odkud, ze tomu tak rozumis? Lindeman jsem jeste nemel, ale je dost drahy a co vim tak uz existuje skoro ctyricet let!

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:09:15

Shiraz je víno, které se nepěstuje u nás. je to víno, které potřebuje vyšší roční průměrné teploty..obecně se dá říci, že červená vína pěstovaná v ČR nejsou top kvality (výjimky se zde určitě najdou). Shiraze jsem pil jednou od australského Lindemanna a moc jsem mu na chuť nepřišel. Uvědom si, že jeho chuť se odvíjí od oblasti pěstování. Je-li z Chile bude ohnivé, z Kalofornie spíše ovocné a uhlazenější. Tak ho okoštuj, kup dalšího Shiraze odjinud a když ani ten ti nebude chutnat, přejdi na jinou odrůdu.

uživatel eliminován | 11. 02. 2005, 11:07:42

Stim -provzdusnovanim tak to asi nejsem expert ale budu si pamatovat tu kyselost, znas cizi znacky taky?!27!

předchozí | 0 | 30 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

vinasuchoshirazpřítelmerlotportdálechuťrozdíljaskojménovikacabernetznalec

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑