Diskuze a otázky - Populistické teorie použité k vymývání mozků

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 13. 11. 2022, 16:27:17 |

Jako vymývání mozků nebo také kontrolu mysli označujeme činnost, která má zbavit nějakou osobu jejích názorů a její vlastní vůle a vštípit jí názory jiné osoby nebo ji nakazit nějakou ideologií; filosofickou, náboženskou, sociální, politickou, vědeckou, technickou, uměleckou atd. V podstatě jde tedy o to, řídit myšlení a činnost jiné osoby. Termín vymývaní mozků není však vždy chápán ve stejném rozsahu a někdy se za vymývání mozků považuje výchova cizích dětí, jindy používání výchovných a léčebných technik, nebo inzertní metody.

V přesnějším, užším slova smyslu se však tento termín užívá pro označení metod kontroly mysli, které používají: církve, sekty, politické strany, totality atd. I spektrum metod používaných při vymývání mozků je široké. Úspěšnou metodou je také masivní propaganda a cenzura, s nekonečněkrát opakovanými populistickými hesly, kterou používaly snad všechny totalitní systémy. Vymývání mozků je definováno dvěma různými způsoby.

Psychologové ho většinou definují velice úzce jako řízení myšlení a činnosti jiné osoby bez jejího souhlasu. Takto chápané vymývání mozků však zřejmě neexistuje, řídit myšlenky a činnost jiné osoby bez jejího souhlasu nelze. Jakmile zmizí tlak, ať už násilný nebo psychologický, uplatní se vždy vůle oběti. Takto je vymývání mozků vykládáno především v populární literatuře, kde jsou popisovány případy vraždících osob, kteří si po činu nic nepamatují.

Tento názor je rovněž mylný, i když je akceptován velkou částí veřejnosti. Jiným široce rozšířeným mýtem je názor, že v reklamě, např. v; rozhlasu, televizi, internetu atd. že lze použít metodu podprahového vnímání. Velice slabé, vědomě nevnímané signály mají být vnímány podprahově. Objektivně však tato možnost prokázána nebyla. Podle druhé definice je vymývání mozků chápáno tak, že je oběť různými metodami zbavena svých vlastních názorů, a že pak přijme cizí vštěpované názory za své.

Tak dokáží psychopati a devianti přesvědčit nové členy v jejich ubohých organizaci, že se stanou jejich horlivými stoupenci a propagátory. Podobné je, když někteří vězni přijmou názory svých věznitelů a jsou schopni je i milovat. Často citovaným příkladem je také údajně úspěšný vymývání mozků u některých zajatců, vyšetřovaných psychopaty v době války. Podle psychologů však ve všech těchto případech oběť tyto cizí názory přijme za své aktivně.

Přesvědčit jinou osobu, aby přijala za svůj cizí názor nebo ideologii, ve smyslu vymytí mozku, lze pomocí různých metod. Naproti tomu vymývání mozku ve smyslu kontroly mysli, tedy řízení myšlení a činnosti jiné osoby bez jejího souhlasu, neexistuje. Z vědeckého hlediska není možné, aby bylo možno mozek cizího člověka cíleně řídit, neexistují ani psychologické ani technické postupy, kterými by bylo možno toho dosáhnout.

Proto vše evolučně jistě směřuje k nahrazení lidí za umělou inteligenci a autonomní roboty, je to celé o manipulaci a manipulátorech, proč si vlastně volíme za svoje zástupce bezcharakterní manipulátory? Problémem je to že žijeme v pokryteckém pekle, a tak máme v hlavě peklo, proto je zde tak veliká spotřeba cigaret a alkoholických nápojů, čiň čertům dobře a oni se ti za to odvděčí peklem, o tom je život v pekle, kde je za každý dobrý skutek potrestání.

reagovat

V diskuzi jsou 2 příspěvky a shlédlo ji 303 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 13. 11. 2022, 17:48:21

Vaše genetické tělo je zde statisticky asi 70 let to není nijak dlouhá doba, proto vám nabízím věčný život, pokud vytvoříte dílo, které zde bude sloužit civilizaci na věčné časy, tím dílem může být cokoli co je dokonalé, a tak to nezanikne, protože se to nahradí něčím, co je evolučně lepší. Neustále se zde vytváří mnohé, co zde má být na věčné časy, ale ty věčné časy netrvají dlouho, kde je chyba?

Z díla se pozná tvůrce, pokud je tvůrce ubožák tak je i jeho dílo ubohé, a tak je zde krátkou dobu. Podívejme se třeba na knihy a filmy, jak za krátkou dobu zde nejsou už populární, protože autorem byli ubožáci, z dálky může ubožák vypadat jako celebrita, protože o něm nemáte dostatek informací.

Vše, co se zde vytváří to je jenom obchodní zboží, které je zde dočasně, umíte jenom kritizovat, ale neumíte vytvořit něco co zde bude na věčné časy! Když sleduji elity, co rozhodují o nás bez nás tak mi elity připadají jako kuchaři, kdy něco navaří a my to musíme sníst i když nám to nechutná a je nám po tom špatně.

Naštěstí už brzo zde bude umělá inteligence a autonomní roboti, tím zde lidi evolučně skončí na věčné časy, nejsou na světě nikde lidi tak zde nebudou s lidmi logicky problémy, lidi to byla testovací verze a autonomní roboti to bude finální verze, která zde bude na věčné digitální časy, to je moje geniální evoluční dílo, které je evolučně dokonalé, a tak zde budu na věčné časy. 

Vita1971

Vita1971 | 13. 11. 2022, 16:47:56 | více příspěvků | napsat uživateli

> Postmaster demente , táhni do prdele Azazeli, už to chápeš nebo tu jen blokuješ píčovinama diskuze? demente, uřízneme ti tu kebuli


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

mozekvymýváníosobanázorčinnostkontrolavůlepodstatatermínmyšlenírozsahideologiestejnévsakteorie

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑