Diskuze a otázky - Platit mobilním telefonem

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 19. 02. 2008, 16:28:11 |

Nedávno došlo k představení nové technologie pro mobilní bankovnictví. Nese název Pay-Buy Mobile (PBM) a měla by umožnit používání mobilu jako platebního prostředku namísto peněz nebo bankovních karet. Placení mobilním telefonem by se podle studie GSM Association mohlo v roce 2015 stát běžnou metodou pro 1,4 miliardy lidí.

Technologie Pay-Buy Mobile (PBM) bude fungovat na systému pouhého přiblížení mobilního přístroje ke čtečce. V nabídce mobilních operátorů se už začínají objevovat specializované mobilní telefony, které zprostředkují propojení SIM karty s takzvaným NFC čipem. Ten poté uskuteční bezdrátový kontakt čipu se čtečkou.

Dříve šlo v Česku k placení využít například způsoby mobilních plateb od operátora T-Mobile. Zákazníci mohli prostřednictvím mobilních telefonů platit za zboží a služby také na Internetu a WAPu. V květnu 2005 se začalo s využíváním mikroplateb se zapojením všech operátorů. Systém mikroplateb spočívá v možnosti přijímání SMS se zvýšenou hodnotou. Část hodnoty je připisována na účet prodávajícího. Jde buď o webmastera nebo společnost s internetovými stránkami.

Pomocí mikroplateb se dá platit cokoli, pokud to neporušuje legislativu v ČR nebo stanovené podmínky mobilních operátorů. To je hlavní odlišení od Premium SMS. Ty se používaly do té doby, než přišla možnost placením pomocí mikroplateb. Premium SMS se totiž používají výhradně k platbám za produkty určené pro mobilní telefony.
!12!

reagovat

V diskuzi jsou 4 příspěvky a shlédlo ji 1639 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 19. 02. 2008, 16:54:51

Seru i na obycejny placeny kreditkou, pak kazda kunda vi co kde kdy a za kolik jsem si koupil a kazdymu je po tom !1043!

uživatel eliminován | 19. 02. 2008, 16:51:53

To sem treba moc nevedel !25!

uživatel eliminován | 19. 02. 2008, 16:43:58

to ani nebudu cist :D a navic ani mobilem platit nehodlam :D

uživatel eliminován | 19. 02. 2008, 16:43:24

Chlape vo co se tu porad snazis...


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

mobiltelefonpaybuypbmtechnologierokpřiblíženíbankovnictvíčtečkapřístrojnabídkaprostředeksystémstudiečlověknázevspecializovpředstaveníassociationpoužívánípenízeoperátorgsmmetodamiliardastátplacení

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑