Diskuze a otázky - Pikantní kapr a celerový salát:
úvodní strana | aktualizovat | dolů
V diskuzi je 50 příspěvků a shlédlo ji 1316 uživatelů .
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 21:24:49
> fairyofthedarkness
(Moje chyba, blbě jsem to napsal)
Když jsem ochutnal ten tonic a zjistil, že to chutná jak voda, naštvalo mě to.A tak jsem hned asi druhý den letěl pro čerstvý zázvor...a udělal si vlastní....
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 21:23:24
> HAzB
ted jsi říkal, žes měl akorát zázvorovej tonic..!382!
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 21:17:03
> fairyofthedarkness
Většina kořenové zeleniny (a produktů z kořenů rostlin) podporuje prokrvování pohlavních orgánů :-) To jsem někde jednou četl :-)
Já si udělal svojí zázvorovou limonádu doma ;-)
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 21:12:05
> HAzB
tam toho zázvoru moc není, já si v létě dělala limonádu z čerstvýho zázvoru, mimochodem perfektní afrodiziakum, hned po celeru!942!
NewDaniela | 21. 12. 2008, 21:05:11 | více příspěvků | napsat uživateli
Jako lidi tohle je recept na kapra od mojeho americkeho pritele-Poloz kapra na šindel ,Předehřát troubu na 350 stupňů F (180 stupňů C) peč ho 4 hodiny....Vytahni ho z trouby...Vyhod toho kapra a sezer šindel !1278!
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:47:48
> fairyofthedarkness
Jo přesně, a já to vždycky chtěl ochutnat.Tak mi to přivezl kamarád z anglie.A můžu říct, je to docela síla co se týká pálivosti :-) Mít k tomu přístup tak to baštím pořád :-)
Zázvor a maso je nejlepší kombinace :-)
A co se týče limonády, měl jsem jen zázvorovej tonic, co nechutnal po zázvoru.!2!...
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:44:48
> HAzB
to znám akorát z Červenýho trpaslíka!1193!!1193! kari jsem jedla v jedný hotelový kuchyni přímo od thajce myslím.. ale byla v tom kachna, tak jsem jen maličko ochutnala..!360!
zázvor mám ráda nejvíc v limonádě!942! a na masu..
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:40:13
> fairyofthedarkness
Zázvor jsem hodně dlouho neuměl moc používat.A dřív mi to moc nejelo.Ale poslední dobou to mám víc a víc rád.
Můj bratr dělal minulý týden Kuře Vindaloo (docela jsem se u toho zapotil :) )...Jedno z nejpálivějších kari :)))
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:37:53
jsem na klasiku... bramborovej salát a rybička obalovaná a křupavá !11!!11!!11!!11!!11!!11!!11!!11!
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:37:30
> HAzB
pravda, že používám jen to "klasický" z českých obchodů.. spíš mám v oblibě z ostrých koření zázvor a pak chilli..
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:36:32
> FiFun
.. no, záleží na tom, jak ji děláš. já kari používám v kuchyni docela často a jídla jsou to chutná!1! rýži dělám tureckou.. z basmati a ptačího oka.. bez kari.
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:35:01
> fairyofthedarkness
Pokud mluvíš o koření tak je pravda že u nás se dá sehnat jen to obyčejný.Ale taková Garam Masala už je docela slušná pálivost :-)
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:34:48
> fairyofthedarkness
ale porad to bude chutnat stejne hnusne jak napr kari ryza z ktere se mi navalovalo
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:34:18
> FiFun
Kari je hotový jídlo.Ale často se setkávám s tím, že se tak chybně označuje směs koření :)
"Curry je svým původem tamilské označení pokrmu, připomínající ragú, tedy kousky masa, ryby nebo zeleniny v omáčce."
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:33:06
> HAzB
ne, já mluvím pouze o koření. v jídle se dost vyznám. !5!
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:32:12
> HAzB
vsak kari je koreni !598! nechapu.. ty znas jiny kari?
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:31:39
> fairyofthedarkness
Pojmem Kari se myslí jídlo :-)
Ale často je to používano spíš pro tu směs koření :-)
dracic.hana | 21. 12. 2008, 20:30:54 | více příspěvků | napsat uživateli
> FiFun
a to davas recepty??
uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 20:25:38 |
Pikantní kapr a celerový salát:
Suroviny
4 porce kapra
100 g hladké mouky
3 stroužky česneku
celerová nať
sůl, pepř
kari koření, sladká paprika
olej
Salát:
400 g syrového celeru
100 g syrové mrkve
100 g sterilovaného hrášku
100 g sterilovaných okurek
400 g sterilovaného zelí
200 g šunky
1 cibule
1 majonéza
Postup
Smícháme mouku s pepřem, kari, paprikou a obalíme
v ní porce ryby, které jsme před tím potřeli směsí soli, česneku a pokrájené celerové natě. Takto obalené opékáme na oleji.
Salát:
Celer a mrkev uvaříme a nakrájíme na nudličky. Přidáme pokrájenou šunku, okurky, najemno nakrájenou cibuli, hrášek a zelí, které scedíme. Vše smícháme s majonézou a dochutíme.
reagovat
V anketě hlasovalo celkem 7 uživatelů