Diskuze a otázky - PC Mini Jack pro kancelář

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 14. 05. 2008, 14:01:51 |

Jack PC:
počítač do zásuvky
Izraelská firma Chip PC Technology, specializující se na vývoj miniaturních počítačů, představila pod názvem Jack PC pozoruhodný počítač, který se vejde do rozměrů elektrické zásuvky, a také se jí vzhledově podobá.

jack_pc_350_210.jpgZařízení z kategorie označované jako tenký klient (využívá kombinaci klasického PC a části systému uloženého na vzdáleném serveru) má rozměry pouze 86.05 mm x 86.05 mm, a celkovou tloušťku necelé 4 cm (39.33 mm) ze zdi však vyčnívá jen do výšky 13.55 mm, zbytek je ukryt ve stěně ve standardní krabici velikosti elektrické zásuvky.

Co vše se vejde do malé krabičky

Vnější část obsahuje běžně používaná rozhraní, jako jsou čtveřice USB portů, analogový konektor D-sub pro připojení monitoru, a audio konektory. Uvnitř se skrývá RISC procesor AMD Au 1550 s taktovací frekvencí 500 MHz, což odpovídá CPU 1,2 GHz, paměť RAM 128 MB a flash paměť nahrazující pevný disk o kapacitě 32 - 64 MB. Grafická videopaměť 8 MB sice nepatří k nejsilnějším, ovšem pro kancelářské aplikace, které by měly být hlavní doménou, pro kterou je Jack PC určeno, je podle výrobce dostačující. Zvládá zobrazení 16 milionů barev v režimu 24-bit true color v rozlišení 1280 x 1024, nebo 1600 x 1200 (podle verze). Počítač využívá operační systém Windows CE 4.2/5.0, softwarové image Citrix ICA 9.x, Microsoft RDP 5.2, Internet Explorer 6.0, vestavěné dálkové ovládání plochy a podporu multi-sessions. Plné dálkové ovládání miniaturního počítače umožňuje řešení Xcalibur Global, kombinující řízení v reálném čase s různými módy založenými na vnitřních zásadách správy IT včetně nejvyšších stupňů autentizačních mechanismů, synchronizace Active Directory apod.

Napájení je řešeno prostřednictvím ethernetové sítě Power-over-Ethernet (PoE), včetně bezdrátového připojení IEEE802.3af, případně externím zdrojem, a patří k hlavním výhodám tohoto unikátního zařízení: v plném pracovním nasazení spotřebuje Jack PC pouhých 5W, což je zhruba dvacetkrát méně než standardní PC.

Instalace je velmi jednoduchá: do zdi se vyrobí otvor jako pro umístění krabičky elektrické zásuvky, do něho se osadí montážní destička, propojí do sítě Cat5, připojí na IDC terminály, a přišroubuje dodávaná krabička (zařízení z pochopitelných důvodů "nepasuje" přesně do standardních krabic používaných při elektroinstalaci), do ní se jednoduše zacvakne Jack PC. Jako možnost se nabízejí i montážní krabičky, které se nezapouštějí do zdi, ale prostě se připevní na ni. Poté už stačí připojit klávesnici a myš a monitor a zařízení je po natažení potřebného softwaru připraveno k práci.

Půvab je hlavně v systému

Flex Jack PC je součástí širšího systému, resp. patentované koncepce Flex Jack, jež zahrnuje celou škálu modulárních zařízení, která lze montovat do standardních krabiček používaných pro Jack PC. Obsahuje zaslepovací destičky (krytky) pro zakrytí nepoužívaných krabiček systému Flex Jack, LAN Jack - přímé připojení pomocí konektoru RJ45 pro PC, Mac, IP telefonní přístroje apod., 4/6portový řízený přepínač se dvěma PoE downstream porty, přístupový bod (802.11g bezdrátový hot spot), Jack PC (tři různé varianty miniaturního počítače).

Tato flexibilní soustava nabízí podle výrobce četné výhody hlavně při zřizování kancelářských sítí a je ideální pro firmy, které chtějí zřídit a provozovat hybridní prostředí kombinující tenké klienty, běžná desktop PC, mobilní notebooky a bezdrátovou síť. Stačí jen instalovat zadní destičku a jednoduše připnout požadované zařízení na zeď. Nevyžaduje složitou kabeláž, při rekonfiguraci proto stačí jen odepnout příslušné zařízení pomocí bezpečnostního klíče a nahradit ho novým zařízením.

reagovat

V diskuzi je 5 příspěvků a shlédlo ji 621 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

vvvosa73

vvvosa73 | 14. 05. 2008, 15:10:35 | více příspěvků | napsat uživateli

hele jako nic proti ale to uz jsem videl pred cca pul rokem !5!

uživatel eliminován | 14. 05. 2008, 14:25:13

Wana - aby oddělil zrno od plev
což tady se děje takřka samo....
..jak sis jistě všimnul!5!

uživatel eliminován | 14. 05. 2008, 14:23:17

proč tedle vylízanej idiot, zakládá vždycky tak dlouhý diskuze ? !565!!565!!565!

uživatel eliminován | 14. 05. 2008, 14:12:48

!663!

uživatel eliminován | 14. 05. 2008, 14:11:47

http://www.jadeintegration.com/jackpc.php


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

jackpočítačzásuvkarozměrminičástklientzeďkombinacejpgzařízenítechnologchipvývojserverfirmakancelářnázevkategorietloušťkasystém

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑