Diskuze a otázky - Pan ministr je nehorázný inteligent :-D...

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 9. 09. 2007, 18:25:43 |

Jak jistě někteří z Vás ví, ve zdravotnictví se chystají zajímavé změny, ale to je teď nepodstatné, i když vcelku hnusné a nesmyslné. Jen bych se rád podělil o to, co pan Ministr prohlásil o důchodcích, důchodech a samozřejmě lécích:

"Když nebudou mít na to, aby si koupili potřebné léky, jednoduše umřou. Alespoň jich bude méně."

Neříkám, že jsem lidumil, ale co je moc, je moc... A takováhle ostuda dělá ve zdravotnictví.

reagovat

Budeš jakos tarý nosit hůlku?

V anketě hlasovalo celkem 11 uživatelů

V diskuzi je 231 příspěvků a shlédlo ji 952 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 17:02:55

Chevy76 !2! Jistě, ale nesmí v tom být zjevný rozpor.

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 16:55:11

ajembest: .....za podminek, ktere stanovi zakon:))

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 16:51:18

Dejv81: no napodobne, je to totiz vec pohledu. Mas pravdu, ze z tohoto pohledu clovek pracuje i pro stat a to nemalou merou. S tim to faktem ovsem prilis mnoho nenadelame, protoze existenci statu, jakozto urcite organizacni struktury spolecnosti, povazuji za nutnost a jako takovy musi byt z neceho financovan. Nepripadaji li v uvahu alternativni zdroje financovani (napr. nerostne bohatstvi, coz se tyka maleho poctu statu), jsou primarnim zdrojem jeho financovani prave dane, otazkou k reseni muze byt jejich vyse.

Co se tyce te odplaty "delnikovi", za jeho celizivotni obetovani se statu, tak na to mam trochu jiny nazor, stejne tak na to, ze jak pises, pokud je clovek puze manualne zrucny, muze zapomenot na dny volna...(a preedokladam ze mas taky na mysli obstojny zivotni standard). Za prve, "ti bohati" jeho zrucnost oceni v okamziku kdy mu daji praci, protoze druhy delnik mu ji poskytne zrejme v nesrovnatelne mensim mnozstvi, a to formou penez. Rozhodne si nemyslim, ze schopny (coz v sobe kombinuje krom manualni zrucnosti, taky urcite byt minimalni predpoklady dusevni - tzv. selsky rozum) delnik by se mel nejakym zpusobem spatne (pokud je ovsem ochoten za cenu vyssiho vydelku se posunout o par km na uzemi te nasi smesne male republiky) vcetne moznosti zabezpecit se na duchod.

Roli statu v otazkach duchodu vidim v tom, aby nedopustil, ze by takovi lide umirali hlady, na druhou stranu jim ale nemuze garantovat, ze se budou mit lepe. Jeho role je take zabezpecit primerene pracovni podminky, to ze je nekdo nedodrzuje, znamena ze porusuje zakon a resit by to chtelo individualne. A zrovna s prirodou bych to nerovnaval, nebot tam funguje urcity prirozeny vyber, ktery ve stejne podobe je v lidske spolecnosti nepripustny.

...ale vicemene s tebou souhlasim, takze tohle prezentuju ze sveho osobniho subjektivniho hlediska, ktere spociva v tom, ze se v zadnem pripade nechci spolehat na pomoc statu ve chvili kdy nebudu schopen prace ci jine vydelecne cinnost, jednak proto, ze ze sveho pohledu to od nej nemuzu spravedlive povazovat, ale predevsim proto, ze vim, ze by mi zdaleka nemohl zajistit takovy zivotni styl jaky bych chtel (v duchodu)

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 16:48:04

uglypersonality
První tvoje chyba je ta,že zřejmě pořád vycházíš z představy, že v celý republice je to jako v Praze anebo v Brně, kde by si člověj jakžtakž tu konkurenci dokázal představit. Jenomže většina lidí žije v místech, kde když už mají nejbližšího doktora alespoň přes dvě vesnice dál, tak o nějaké specializované péči si můžou nechat jenom zdát, protože nejbližší nemocnice je padesát kiláků a je jenom jedna a nikdy jich tam víc nebude. Rozdíl bude jenom v tom, že ta jedna nemocnice bude za peníze. Nehledě na to, že přes propagovanou svobodnou volbuvolbu zdravotnického zařízení tě i dneska z leckterého vyhodí, protože nemáš ten správnej papír. Zkus se trochu poptat mezi lidma co si to vyzkoušeli.

Druhá chyba je v tom, že vycházíš z představy, že je to pár korun a že na to vždycky budeš mít. Jenomže dneska jsi mladej a relativně zdravej, to se jednou změní. A jakmile se zdravotní péče jednou zpoplatní, pak už se budou pravidelně ceny šplhat jenom směrem nahoru. Stejně jako u všeho ostatního.

No a naše ústava mluví jasně. Zdravotní péče je ZDARMA, financovaná z veřejného pojištění. !5!

Dejv81

Dejv81 | 10. 09. 2007, 16:37:18 | více příspěvků | napsat uživateli

Chevy76: dle mého názoru máš z poloviny pravdu. Je fakt, že nemakáš jen pro stát, ale i pro sebe. Když vezmu v potaz fakt, že takřka stejnou výši platu co dostanu měsíčně, zaměstnavatel odvede státu na daních do státní kasy z které jsou peníze využívány pro další vývoj a budování nejen "vize ideálního společenství" (v dnešní době snaha EU o sjednocení všech států v jedno společenství), ale i rozvoj ekonomicke situace státu, pak rozhodně nemůžu říct, že dělám jen sám pro sebe. Abych mohl říct, že dělám sám pro sebe, musel bych byt naprosto slepě přesvědčen, že i finanční částka, kterou odvedu státu se vlastně promítne v moje dobro, v budování lepšího státu ve kterém žiju. Já to ovšem takhle neberu bo naprosto postrádám veškeré vlastenecké cítění. Ale tady ani tak nejde o to cítění jako spíše o to, že... (takovej příklad: když budeš celej život pracovat jako voják či policajt, v okamžiku odchodu do důchodu můžeš být klidnej bo za to, že jsi za ochranu kapitalismu nasazoval život máš právo na důstojné dožití. Ale jak k tomu přijde takový dělník, který v mnoha případech při svém zaměstnání taky nasazuje život a nebo alespoň dává v šanc státu svoje zdraví. Je taky součástí velkého koloběhu. A tak jak v přírodě funguje systém, že jeden živočich je závislý na druhém a vyhubit jednoho znamená vyhubit i druhého, tak nebýt jakékoli profese byť jen sebemenší vznikla by velká trhlina. Chci tím jen říct, že ať člověk v životě pro stát dělá jakoukoli práci, je důležitej, postradatelnej. Tak proč takové rozdíly? Proč za to, že notnou část svého života aktivně pomáhám ve tvorbě tohoto státu se se stát ke mě otočí zády a řekne mi "Ty si myslíš, že se o tebe budu starat? Měl jsi myslet už před tím v jaké rakvi jednou budeš chtít ležet" Vždyť já se o stát staral do teď.) Ale pro bohaté je naprosto nepochopitelné tohle sociální cítění bo pro ně jakékoli finynční výnosy nepředstavují existenční hrozbu. Asi se většině z Vás můj názor líbit nebude, ale i když dělám práci jakou dělám vždycky budu stát na straně dělnické třídy bo mi přijde jako krutý výsměch vůči dělníkům, kteří položili život v dělnické revoluci za humání zacházení a za osmi hodinovou pracovní dobu, dnešní postoj vůči těmhle lidem. Opět se dělník stává jen opovržení hodnou pracovní silou, zase je násilně nucen překračovat stanovené časové limity těmi, kteří jen sedí na vládnoucích místech. Zase je u moci systém pána a otroka. Sice ti systém dává možnost volby, ale nebere v potaz individuální schopnosti jednotlivce. Pokud jsi manuálně zručný a mnohem více umíš rukama než hlavou můžeš zapomenout na pravidelné dny volna, chceš se uživit? Snaž se, obětuj pro to svoji svobodu...

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 16:27:39

ha ha ha!693!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 16:24:48

uglypersonality Až budu mít čas, tak ti tvůj mylný náhled rád vyvrátím. !5!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 15:37:53

ajembest: seš popletenej, nic takovýho vyzkoušený není, naopak je v řadě vyspělejších zemí než je ta naše vyzkoušený, že konkurence vede k lepší kavlitě péče... za víc peněz pochopitelně...

plácáš tady na základě doměnek!5!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 15:31:02

mokoza - 10.09.07 11:44 Ve zdravotnictví nemůže fungovat konkurence, jako v jiných . Je to vyzkoušený a má to spoustu důvodů. Rozebírat to by ale bylo na delší diskuzi.

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 14:40:55

Dejv81: nemluvim konkretne o situaci v CR, ale to co pises mi prijde trochu zvracene. Nepracujes cely zivot pro stat (maximalne pro nej jako zamestnavatele), ale pro sebe... A pokud se nechces spolehat na to, co ti kdo da, az pracovat nebudes moct pracovat, tak se starej o to, abys na to mel vlastni prostredky. Prijde mi to docela spravedlive, ne? Jinak samozrejme dnesni duchodci a ti brzo budouci sou trochu jiny pripad, protoze zadnou motivaci k tomu aby na tuhle situaci mysleli v dobe sveho produktivniho veku nemeli.

Dejv81

Dejv81 | 10. 09. 2007, 14:00:51 | více příspěvků | napsat uživateli

Tohle je absolutní nehoráznost pramenící z podstaty tohoto systému. Pan ministr otevřeně vyjádřil fakt o tom, že člověk je pro tenhle systém důležitý jen v produktivních letech. Jakmile už není dostatečně výkonný stává se pro tenhle systém přítěží a jako takové je třeba se zbavit. Celej život jak vůl pro tenhle stát (i pro kterejkoli jinej) člověk maká, odvádí nehorázné daně proto, aby v důchodu se mu tenhle stát vysmál a za celoživotní služby a často pohnuté zdraví dostal pouhou almužnu, která je opravdu dobrá jen na cíleně urychlené dožití. Ale vychcanost tohoto systému nezná mezí, neulehčíme ti, daně budeš odvádět pořád stejné dál, ale jestli chceš solidně žít i poté, co tě přestanem potřebovat šetři si z toho mála co vyděláváš na důchodové spoření. Věříte v systém, který ničí sám sebe a naši víru v anarchii nazívate utopií.

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 13:35:25

otsn...tak to budeš mít co dělat..!785!si dej kofolu..!121!

otsn

otsn | 10. 09. 2007, 13:33:21 | více příspěvků | napsat uživateli

mulorz: Budu pít i za tebe !785!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 13:32:15

otsn..zdravím Jiříku..no nedorazím..jedu do Práglu 15. a 30. tak se mi tam toho 21. moc nechce...navíc asi v tenhle termín budu opravovat střechu na přívodovce, tak mi to nevychází ani časově...!493!

otsn

otsn | 10. 09. 2007, 13:30:17 | více příspěvků | napsat uživateli

mulorz: Hello, Marek...co sem slyšel, že nedorazíš do Messiny?!928!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 13:30:11

to si děláš srandu, že tohle fakt řekl...? !780!!20!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 13:29:17

tak tohle se mně netýká, jelikož jsem nebyl u doktora dobrých 5 let..!785!a když mě něco porazí, alespoň budu mít jistotu, že jsem do sebe nenacpal žádný svinstvo, jež oni pánové a dámy v bílých pláštích podávají a považují to za léky..!1137!

otsn

otsn | 10. 09. 2007, 13:21:31 | více příspěvků | napsat uživateli

uglypersonality: Ano, a já říkám, že největší problém je, že sice sektor je regulovanej a imho je nastavenej správně, ale je naprosto nekontrolovanej. Za posledních 5 let se s nárustem soukromých zařízení našlo tolik pák jak obejít sebelepší systém, a zdravotnická lobby zásadně odmítá jakoukoliv kontrolu..a to není problém jen ČSSD,spíš problém těch zmetkovejch jedinců napříč spektrem !1277!!785!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 12:57:12

taky naprostej souhlas...
esi se v dějinách tohodle státu někdy výrazně kupovaly hlasy voličů za státní peníze, tak právě prostřednictvím politiky čssd a jejího rozhazování peněz masám!693!
nic proti tomu, pokud na to republika má, že!693!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 12:55:27

pani s CSSD take mysli akorat na sebe!1343!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 12:54:37

otsn: naprostej souhlas, otázka je ta míra, kam až zajít ve státní regulaci nebo naopak jak moc popstit uzdu soukromému sketoru...
a hlevně znova oapkuju, že nejbejt 8miletýho rozhazování státních peněz by čssd, nemusely by se teďko řešit problémy deficitu ve zdravotnictví... ve srovnání s 100 miliardovým roční deficitem rozpočtu je 10 miliard ročně do zdravotnictví navíc směšnejch....
copak páni z čssd nemysleli na nemocné a potřebné???

otsn

otsn | 10. 09. 2007, 12:08:24 | více příspěvků | napsat uživateli

uglypersonality: Aha..tak to zjednoduším...snažím se v kostce říct, že na zdravotnictví se nedá pohlížet jako na zbytek soukromýho sektoru. I v něm platí tržní principy, ale pletou se do něj specifický zájmy a požadavky na jeho službu společnosti. !928!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 11:58:44

mokoza: moje řeč ;)

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 11:58:31

odkaz???

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 11:58:02

_miss_pink_ - 10.09.07 11:57

Viď, na námluvy už budeme starý a co je nám po ostatních. Budeme v důchodu, takže nakrucovat se v práci nebude nutné, pohoda !2!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 11:57:03

jako stará budu nosit veliký, zelený číro

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 11:56:48

jako fakt?:DD

KubikCv

KubikCv | 10. 09. 2007, 11:56:10 | více příspěvků | napsat uživateli

Stejně my tady houby zmůžem..ať si kdokoliv nadává na odbory ale Ti jediní jdou aspoň do ulic,....zbytek sedí a kecá..jdu něco dělat..zduř !1424!

uživatel eliminován | 10. 09. 2007, 11:54:37

KubikCv: OK napsal sem to spatne. Proc by mel stat kontrolovat takovy podnik.... Jakozto monopolu (navic v takoveto oblasti) mu stat samozrejme musi regulovat ceny, tahle cesta mi prijde schudnejsi

KubikCv

KubikCv | 10. 09. 2007, 11:50:24 | více příspěvků | napsat uživateli

Chevy76 -- když prodá monopolní společnost jako je ČEZ tak si vlastník může s cenama dělat co chce protože tu nebude mít konkurenci

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

ministrzdravotnictvílékpanpotřebnéinteligentostudalidumildůchodnepodstatnézměna

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑