Diskuze a otázky - Organizovaný zločin nyní používá taktiky ve stylu KGB

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 23. 01. 2008, 13:56:19 |

Kriminální skupiny se zaměřují na nejlepší studenty z předních akademických institucí, aby od nich získaly dovednosti nutné pro páchání rozsáhlých zločinů.

Studie odhaluje, jak internetově zdatné teenagery, kterým je sotva 14 let, přitahuje počítačový zločin, status celebrit technologických zločinců a příslib zisku peněz, „bez rizik“ spojených s tradičním zločinem.

Počítačoví zločinci se přesunují z hotelových pokojů na veřejná místa, jako jsou internetové kavárny a hotelové restaurace s technologií wi-fi.

Počítačový zločin si získal díky on-line pachatelům, kteří se stali téměř celebritami hackerských komunit, kultovní přívržence. Fóra specialistů poukazující na potenciální bezpečnostní problémy. Slouží také jako předváděcí místa pro záměrně škodlivé („black hat“) triky a kriminální nabídky.

Organizovaný zločin nyní používá taktiky ve stylu KGB s cílem vlákat do pasti novou generaci hackerů a autorů malwaru. Počítačoví zločinci aktivně vyhledávají studenty i absolventy IT studia a pokoušejí se získat tuto „čerstvou krev“ disponující množstvím znalostí a vlákat je do svých řad.

S využitím slabých bezpečnostních postupů ve společnostech stávající i bývalí zaměstnanci a externí dodavatelé iniciují většinu hackerských útoků. Počítačoví podvodníci sponzorují vysokoškoláky s výhledem na to, že budou těžit z toho, až se z nich stanou zaměstnanci podniku.

Počítačoví zločinci se ve zvýšené míře uchylují k psychologické válce, aby uspěli. Phishingových e-mailů přibylo za poslední rok přibližně o 25 %, ale je stále těžší je odhalit, protože stále více podvádějí nic netušící lidi běžnými scénáři místo nezvyklých aktivit, jako jsou neočekávané výhry. Phishing zaměřený speciálně na podniky a organizace (Spear phishing) stále roste. Jeho cílem je podvést uživatele, aby prozradili uživatelská jména a hesla na základě e-mailů, zdánlivě pocházejících od zaměstnavatele nebo kolegů. Tyto speciálně uzpůsobené psychologické manipulace mají velký úspěch a proklouznou pod radarem sledujícím hromadné útoky, protože vyhledávají menší instituce a zákazníky. Své cíle mění skoro každý den.

Počítačoví zločinci jsou přitahováni množstvím lidí na společenských a komunitních webech. Tvůrci výdělečného malwaru vydělávají na popularitě falešných profilů a stránek s adwarem, spywarem a trojskými koni, které na tyto weby nahrávají. Na základě osobních informací, prozrazených na internetu, také vytvářejí za podvodnými účely virtuální zdvojené identity.

Data zůstávají nechráněna i bez složitých útoků, a počítačoví zločinci z toho těží. Množství hesel ve spotřebitelských a pracovních zařízeních znamená, že někdy stačí k prolomení vstupu jednoduše hádat; nezabezpečená média jako například USB přívěšky jsou snadnou cestou pro přenosy informací. Průvodním jevem větší konvergence technologií je nedostatečná bezpečnost a sdružování rizik.

Robotické sítě nelegálně pospojovaných počítačů, které lze ovládat na dálku – jsou nyní preferovanou metodou internetových zlodějů pro provádění účinných útoků. Nejméně 12 miliónů počítačů po celém světě je nyní ohroženo a zneužíváno pro phishingové podvody, ilegální spamování, šíření pornografie a krádeže hesel a identit. Kriminální spolupráce na bázi open-source také generuje odolnější a spolehlivější botnety s garantovanou návratností investic.

Chytré telefony a multifunkční mobily činí z přenosných počítačů důležité doplňky životního stylu. Předpokládá se proto, že počítačoví zločinci je ve zvýšené míře budou zneužívat pro získávání cenných informací v následujících měsících. Častější používání Bluetooth a VoIP rovněž povede k nové generaci hackerských útoků po telefonu.
!941!!1394!!941!

reagovat

V diskuzi je 5 příspěvků a shlédlo ji 745 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 5. 09. 2008, 20:03:02

http://tresty.unas.cz = hlasujte,hrdelní zločiny,trest smrti?!

uran235

uran235 | 23. 01. 2008, 15:11:49 | více příspěvků | napsat uživateli

za chvilku to bude horší jak AIDS, projdeš se po městě a hned můžeš léčit svůj mobil od různých neřádů !906!

uživatel eliminován | 23. 01. 2008, 14:25:11

When you download illegal mp3, you download communism!!!

uživatel eliminován | 23. 01. 2008, 14:05:46

to se mě nece číst!121!

uživatel eliminován | 23. 01. 2008, 14:02:42

KGB -!27!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

zločinzločinecpříslibrestauraceinstitucekavárnamístopokojziskrizikoteenagertechnstatuskgbletstudentstudiepenízecelebritapáchánídovednostskupina

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑