Diskuze a otázky - Notebook s Windows nedoporučuji

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 30. 11. 2021, 12:38:53 |

Počítač je naprogramovaný stroj a důležité je, aby nám on dobře dlouho sloužil a náklady na pořízení počítače byli optimální. Používám sestavené počítače už od té doby, co vznikl internet, vyzkoušel jsem mnoho operačních systémů a mnoho programů. Přichází digitalizace spojená s domácí kanceláří, spolehnout se na notebook s Windows nedoporučuji, protože se můžete snadno dostat do problémů na které není řešení.

Ideálním řešením je veliký klasický počítač s operačním systémem Linux, nabídka Linuxových distribucí je veliká a subjektivně si myslím to, že MX Linux je v současnosti optimální volba obzvláště pro staré pomalé počítače. U této sestavy jsem se snažil dosáhnout za málo peněz co nejvíce kvality a výkonu, každý díl jsem velmi pečlivě vybíral, aby vše optimálně dlouho fungovalo.

Intel Core i5-11400
SilentiumPC Spartan 4
GIGABYTE B560M DS3H V2
Kingston FURY 16GB DDR4 3200MHz CL16 Beast Black 1Gx8
GIGABYTE NVMe 512GB SSD
WD Blue 4TB
GIGABYTE P450B
Gamemax Silent HILL / H606
27″ AOC Q27V4EA
MX Linux

reagovat

V diskuzi jsou 3 příspěvky a shlédlo ji 575 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 10. 12. 2021, 10:23:06

Podívejme se na pitomost lidí vědecky abychom mohli vyřešit problém s lidskou pitomostí, vše v nás a okolo nás to jsou jenom informace které umožňují existenci programům a inteligenci, pokud jsou informace chybné tak programy nebo inteligence chybuje a následkem je pitomý člověk nebo pitomý národ. Pokud se někdo odvážně pokusí poukázat na to, že jsou nějaké informace chybné tak je pitomci označen za pitomce, který tomu vůbec nerozumí!

Podívejme se na internet z hlediska chybných informací o pandemii Covid-19, po dva roky nás chybně informují na internetu o tom, že mnoho lidí je nakažených a že mnoho lidí umírá na pandemii, podívejme se na globální statistiku o počtu lidí na světě a zjistíme to, že za pouhých dvě stě let se počet lidí na světě zdesetinásobil a za poslední dva roky na světě přibylo mnoho milionů lidí, statisticky zde žádná pandemie logicky není!

mira-sek

mira-sek | 8. 12. 2021, 17:44:55 | více příspěvků | napsat uživateli

v práci mi to je jedno a doma XP/mint

mluno

mluno | 6. 12. 2021, 14:19:24 | více příspěvků | napsat uživateli

Teda co vy dokážete na jedno téma založit diskuzí.

Ještě doporučuju pro lehkou práci zvážit raspberry pi.

Mint je dobrá volba, sám ho mám v oblibě, ale jinak je to celkem jedno, ty rozdíly jsou jednak kosmetické (výchozí manažer oken, prý to jde měnit a přepínat za chodu, neměl jsem tu potřebu), jednak v tom, co je v distribuci přibaleno (opět co chybí, lze lehce doinstalovat). Jsou potom i nějaké další rozdíly, které jsou ale pro běžného uživatele nepodstatné. Tvrdím, že je víceméně jedno, jakou z hlavních distribucí člověk zvolí, mint, ubuntu, debian, fedora, mageia, ty všechny a ještě nějaké jsem zkoušel a všechny se zdály být použitelné. V ubuntu mi vadila ta oranžová, proto jsem radši zvolil dozelena laděný mint. Ale barvu už taky umim změnit, takže ani to neni pro mě důvod. Mint je zároveň dělaný tak, aby se tam windowsáci cítili jako doma, ale vzhledem k tomu, jak m$ připravuje pro své uživatele šoky je myslím přechod z XP do fedory pořád víc v pohodě než do osmiček nebo desítek. Osobně jsem teda při přechodu z windows 95 do vist (xp jsem měl až později) zažil daleko větší šok než při přechodu do linuxu.


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

počítačwindowsřešenínotebookdobréprogramdobasystémdomácíinternetdigitalizacepořízeníproblémkancelářnákladstroj

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑