Diskuze a otázky - Návrat starých časů? Vojenská přehlídka v ulicích Prahy!

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 21. 02. 2008, 17:11:33 |

Poprvé od roku 1989 se má vrátit do ulic Prahy velká vojenská přehlídka. Informaci přinesl deník Mladá fronta Dnes. Ministerstvo obrany ji podle listu plánuje na 28. říjen, tedy k 90. výročí vzniku samostatného Československa. Ministryně obrany Vlasta Parkanová (KDU-ČSL) v pondělí se záměrem seznámila prezidenta Václava Klause.

Přehlídka se má konat na třídě Mariánské hradby. Lidem tam budou zpřístupněny rozsáhlé zahrady ministerstva obrany. Akce se zúčastní elitní armádní jednotky a záchranné prapory, policejní jednotky a hasiči.

Ministryně přiznává, že zpočátku ji při myšlence uspořádat vojenskou přehlídku lehce zamrazilo v zádech - okamžitě si vzpomněla na masové demonstrace síly z let totality.

Pak u ní ale převládl názor, že při přehlídce záchranného integrovaného systému lze veřejnosti připomenout cíl těchto složek: bezpečnost občanů.

"Kdo ale čeká nekonečné řady tanků a kanonů rachotících po dlažbě, ten bude asi zklamán," řekla podle MfD Parkanová a dodala: "Jsem si jista, že armáda má co ukázat."

Chcete i vy aby byla v Praze 28.října velká vojenská přehlídka?? A pokud jo, přijdete se podívat??

© http://jdem.cz/abta9

reagovat

V diskuzi jsou 3 příspěvky a shlédlo ji 1049 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 17. 10. 2008, 12:43:38

ja jdu

mrazikcomp

mrazikcomp | 17. 10. 2008, 12:41:38 | více příspěvků | napsat uživateli

asi tak, noo, dobre nedobre , ono kdyz maj vsicni okolo 4x vic tanku jak ty , tak by taky mohlo nekoho napadnout ze by mohl mit i 4x vic zeme ;)

uživatel eliminován | 21. 02. 2008, 17:40:26

Někde jsem četla,že natočit dneska Tankovej prapor by byl problém....na prapor mají dnešní gumy příliš málo tanků,natož aby se jednalo o "nekonečný řady tanků a kanónů"!2!
Což je jen dobře...!923!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

obranapřehlídkaprahauliceministerstvorokdeníktřídazahradakduhradbainformacejednotkačeskoslovenskavelkáfrontaprezidentčslváclavazáměrmladáakcečasministryněnávratvýročívlastaříjenklausepondělívznik

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑