Diskuze a otázky - Libímseti a spol. - Seznamka o trh s dobytkem?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:20:05 |

Dnes se vážně-nevážně podíváme na další fenomén českého internetu. Znáte ho každý. Má mnoho podob. Patří mezi ně Líbímseti, Ukažse, Qhodnocení a mnoho dalších. Přehled ryzí průměrnosti ...





Není to tak dávno, co jsem se tady trochu "obul" do fenoménu českého internetu ICQ. Mnozí to neunesli, přestože se jednalo hlavně o výtah a vysvětlení licenčních podmínek, které sami vědomě odsouhlasili nebo ignorovali, což je de-iure to samé. Mnozí však pochopili, o čem článek byl. Dnes jsem se rozhodl se trochu podívat na další fenomén českého internetu a elektronického světa. Znáte ho asi každý, když už ne osobně, tak z doslechu, protože se mu jen těžko vyhnete. Má mnoho podob. U nás k nejznámějším patří Líbímseti, Ukažse, Qhodnocení a mnoho dalších. Co jsou vlastně zač?

* Seznamování ve věku informací

Ikonou minimálně posledních deseti let se stal internet. Lidé dnes na internetu nesdílí jenom informace, což byl prvotní účel internetu. Lidí dnes na internetu hrají, nakupují, čtou noviny či knihy, stahují hudbu či video. Lidé se dnes na internetu i seznamují. Na tom samozřejmě není nic špatného. Inzertní seznamky v novinách byly nahrazeny médiem novým, mnohem variabilnějším. Tam kde kdysi byly čtyři řádky tištěné na papíře oznamující osamocenou duši, může být dnes fotogalerie čítající stovky fotek. Technologický pokrok nezastavíš, ale je to vůbec dobře?

Člověk se dnes může seznamovat, aniž by hnul prstem. Je mnohem snadnější někoho oslovit na internetu "anonymně", než přijít a říct: "Hele nezašel/nezašla bys na kafe?" Každý z nás to zná. Nevím jak vy, ale já mám při tom ne vždy příjemně sevřený žaludek. Jsem nervózní z toho, jak můj protějšek odpoví. Na internetu tahle "nepříjemnost" odpadá. Vypadá to mnohem snadněji. Ale je to vůbec dobře? Jak se potom člověk naučí komunikovat s opačným (dle gusta) pohlavím, když jej ani nedokáže oslovit? I nakopnutí od společného kamaráda je mnohem lepší - každý z nás nesmělých to asi zná. Neusnadňuje nám Internet v některých aspektech ten život až příliš?

evoluce

Psychologové se shodují, že SMSky,chaty a dnešní seznamky v nás zabíjejí schopnost přímo komunikovat. Nelze paušalizovat, tyto schopnosti přímé komunikace omezují nejvíce rychlé prostředky, kdy ale toho druhého nevidíme. Stačí ale zapnout webkamery a způsob komunikace je rázem o něčem jiném. Někteří lidé dnes žijí spíše Cyber-život a jinak komunikovat neumějí, někteří pak jen v různých ohledech. Neschopnost přímé komunikace se tak stává další civilizační chorobou. Vynecháme teď rozebírání problému s anonymitou na internetu a zaměřme se dnes na oblast elektronického seznamování obecně.

girls

Seznamování po internetu rozhodně není ani dobré ani špatné. Pr některé lidi je to skutečně jediný způsob, jak se seznámit, či jak komunikovat. Bohužel k těm, kteří skutečně hledají se dnes nabalil neskutečný počet těch, kteří si z nich tropí legraci, či to mají jen jako bezúčelnou seberealizaci sama sebe. Důležitá je míra, kolik času tomu člověk věnuje. Je jistě rozdíl mezi tím, když se na internetu seznamuje rozvedený člověk v produktivním věku, který většinu volného času věnuje svým dětem, a kvůli svému vytížení či absenci příležitostí pouze využívá toto komunikační médium a nebo, když se na internetu vystavuje 16-letá puberťačka ve spodním prádle s požadavkem: "Dej mi aspoň 10 bodů".

* Dobytčí trh

U valné většiny uživatel je, bez urážky, přirovnání foto-seznamky k trhu s dobytkem na místě. V obou případech se vám podívají na zuby a mnohdy i jinam. Už pár let, při pohledu na různé reklamní bannery na podobné služby, si kladu otázku, kam se poděla lidská důstojnost? Ono "koukání se na zuby a jinde" a následné hodnocení totiž neznamená nic jiného, než stylizování se do kusu zboží či krávy, prasete či koně, které se snažíme na trhu prodat. Čím lepší hodnocení, tím vyšší cena. Dnes již nestačí mít fotku. Člověk musí mít 30 fotek. Dnes již nestačí úsměv z fotky z pasu, či momentka z dovolené. Je třeba jít dál. A tak se nejen dospělí lidé, ale i 15-leté lolitky, se vystavují v honbě za hodnocením ve spodním prádle, mnohdy i bez. Svoje soukromí bez ostychu vystavují na internetu - to není o puritánství, to je o tom, být člověk a ne zvíře. A to pomineme fakt, že tohle vystavování se rozhodně není pro formující se lidskou psychiku v mladém věku, kdoví jak přínosné prostředí. Jistě je vždy zajímavé, jak asi partner/ka vypadá bez trička, kde má jaké znaménko a nebylo nic lepšího, než to pomalu prozkoumávat. Dnes to má člověk všechno naservírované až pod nos už v momentě, kdy svého potencionálního partnera ještě ani osobně neviděl. Sami se okrádáme o chvíle překvapení, o chvíle poznávání toho druhého.

krava-2

Zábavně rovněž působí škatulkování a kategorizování uživatel. Vyplnit lze o sobě vše. Od barvy očí, přes velikost přirození až po skryté úchylky. Každý si tak může nacvakat svého ideálního partnera podle parametrů, a systém mu ho vyhledá. Že onen "ideální" partner nakonec není vůbec ideální, ponechám bez komentáře, protože pochybuji, že většina průměrných zadává parametry skutečně poctivě, a pokud se pár poctivců najde, tak zase můžeme pochybovat o jejich duševním zdraví a inteligenci. Fotka vám o člověku mnoho neřekne, kromě hrubého pohledu na zevnějšek. Kdo někdy viděl odlíčenou Holywoodskou hvězdu, moc dobře chápe, jak to myslím. Jenže ani vzhled člověka se nedá na fotku zachytit úplně. To, co nás na druhých přitahuje, nebývá ona povrchová "krása", nýbrž jiskra, šmrnc. Je to přesně to, co se nám na partnerově vzhledu líbí, ale neumíme to pojmenovat. Prostě nás přitahuje. Tohle žádná fotka nezachytí, tohle lze jen prožít při osobním kontaktu. Jistě, on-line rozhovor po chatu atd., může něco napovědět, otázkou je, zda si ten druhý na něco náhodou nehraje a zda by se stejně choval i v přímém styku.

* Uživatelé, majitelé profilů

Profily uživatelů jsou plné skrytých či očividných protimluvů a absurdit. Možná někteří znáte ty profily, kde se polonahá blondýna vystavuje na pláži, či dokonce leží s roztaženýma nohama na posteli. V profilu pak má napsáno, nikoho tu nehledám, jsem tu jenom na pokec. Následně se pak rozepisuje o tom, jak jí strašně vadí, že jí denně píše 50 nadrženců, požadujících sex. Jak může někoho napadnout, že ta polonahá blondýna s velkým poprsím ve spodím prádle, hledá sex? Jistě hledá doučování z Matematiky :-D. Alespoň takto se taková typická slečna s "nejpopulárnějším" profilem snaží působit. Většina z nich si hraje na dámy, které jsou nad věcí, a které obtěžování od nadržených pubescentů spíše obtěžuje. Ovšem často jen do chvíle, kdy má onen nadrženec naditou peněženku a BMW v garáži. Co na tom, že kdyby koncentrace těch, kteří se na těchto portálech prezentují jako velmi zajištění, byla i ve skutečném životě, tak by ČR byla nejbohatší zemí na světě. Věk pro takovéhle lovení není nijak omezen, výjimkou nejsou ani 15ti-leté holčičky, které jsou už strašně dospělé a na výši a mimo školy nemají nic lepšího na práci, než vysedávat na podobných burzách „lidského dobytka".

krava

Ale abych se nebavil jen o slabším pohlaví. Pánové nezůstávají za svými slabšími protějšky o nic pozadu. Sice nejsou tak často k vidění erotické pózy, nicméně kdejaký metrosexuál zde vystavuje své vysportované tělo s oholenou hrudí. Ubersexuálové zas ukazují drsné fotky na silných dvoukolových či čtyřkolových strojích. Většina profilů pak obsahuje udanou délku mužského nástroje, kdy tímto údajem se většina přítomných nikdy nezapomene pochlubit. Zajímavé ze statistického hlediska je, že kdyby se udělal průměr z těchto většiny údajů, tak uživatelé n podobných serverech výrazně o centimetry překročí vědecky dokázaný průměr. Pak už asi vůbec nepřekvapí, že na podobných serverech je neuvěřitelná koncentrace modrookých svalnatých blonďatých sportovců, co má rádo přírodu a procházky a stejně tak štíhlých modrookých blondýnek s inteligencí a smyslem pro humor. Že ve skutečnosti je polovina lidí ve společnosti obézních, na procházku chodí leda tak do obchodních center, to už je jaksi vedlejší.

Všichni, muži i ženy, pak svorně popisují, co je jejich smyslem života (Hip hop, hulení, zvířátka, drum'n'bass, sex, hospoda, ...), odkazují na své cyber-kamarády a spamují internet s žádostí o dobré hodnocení jejích profilu.... Je holt třeba koně, krávu či prase co nejlépe prodat. Důležité je zaujmout.

kravy

Důležité je být výjimečný, i když výjimečného člověka na podobných webech rozhodně nenajdete - najdete jen průměrné pitomce, protože ti skutečně výjimeční lidé nemají na podobné věci jednak čas a jednak mají i dost sebeúcty a rozumu aby svůj život trávili smysluplně. Důležité je také být oblíbený, většinou pak jako šašek, či klaun. A když se jim respektu a uznání v reálném životě asi nedostává (za co také?), když mám tolik nápadníků, že si ani nemůžu vybrat a mám pocit, že tam někde je ještě nějaký lepší, bohatší, krásnější - přesouvám se na anonymní internet.

Máte profil na líbímseti, nebo u dalších burz lidského dobytka? Cítíte se dotčeni? Koukněte se na následující video, a pak se zamyslete, jestli jste nechtěnou hlavní roli v téhle parodii nemohli hrát vy:

* Hlášky z Líbímseti a spol.

V honbě za výjimečností a za uznáním, vznikla i mluva všech průměrných. Většina těhle rádoby výjimečných a originálních jedinců ve stádě, používá rádoby originální prupovídky. Jak je poznáte? Přehled obligátních „keců":

* 1.To je moje lásečka :-***
* 2.Mocinky váš všechny lovuju.
* 3.Miluju ho, hrozně mi pomohl.
* 4.Navždy bude v mém srdíčku.
* 5.Úplně nejdůležitější je pro mě přátelství.
* 6.Jsem bisexuálka a jsem na to hrdá.
* 7.Nikdy neopouštěj toho koho miluješ pro toho kdo se ti líbí protože ten kdo se ti líbí tě opustí pro toho koho miluje!!!
* 8.Před tímdle týpkem mám hroznej r3sp3ct!!
* 9.Miluju hopec a lidičky s velkýma srdíčkama muck
* 10.Tohle je jeden z mála lidí kterýmu můžu věřit mocinky pro mě znamená
* 11.Věřím v naději
* 12.Ráda se seznámím s kymkoli tak se klidně pište
* 13.Nestíhám odpovídat na všechny vzkazíky tak komu jsem neodpověděla tak se hrozně omlouvám!
* 14.Wim že n3js3m dokonalá ale aspoň si na nic n3hraju!
* 15.Emo forever

reagovat

je libimseti seznamka o trh s dobytkem?

V anketě hlasovalo celkem 7 uživatelů

V diskuzi je 42 příspěvků a shlédlo ji 1123 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 8. 11. 2007, 21:22:35

!811!!1280!!811!

uživatel eliminován | 8. 11. 2007, 21:21:46

přítažené

uživatel eliminován | 8. 11. 2007, 12:50:55

no kdyby se mi to chtělo čist tak se vyjádřim!617!jenže po 30 vetách už mě začla bolet huba!617!!617!

uživatel eliminován | 8. 11. 2007, 12:35:18

No prijde mi ze ten pisatel vzal vsechny negativni pripady co se tady vyskytuji a vztahl to automaticky na vsechny uzivatele, coz mi prijde pekna blbost. Celkove je to hrozne zahorkly clanek, tezko rict proc. Jestli autora stve ze se na podobnem serveru nechytal u krasnych blondynek a tak si to vyleva v tomto clanku tak mi to prijde pomerne ubohe...!764!

Prcek_Marketka

Prcek_Marketka | 7. 11. 2007, 22:29:18 | více příspěvků | napsat uživateli

když mi se to nece číst......!1403!!983!

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 22:21:34

VoiDeT : oboje !984!!984!!984!!984!!984!!984!

VoiDeT

VoiDeT | 7. 11. 2007, 22:13:38 | více příspěvků | napsat uživateli

GenynyX_GirL: tom as jako motto nebo denni rozvrh?

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 22:12:19

VoiDeT : hahaha :D:D:D:D zivotni motto uz mam ;-) pit sex pit kourit sex pit sex spat sex tancit plavat sex pit sex kourit sex :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D takhle nejak

VoiDeT

VoiDeT | 7. 11. 2007, 22:06:57 | více příspěvků | napsat uživateli

GenynyX_GirL: bod 16..."mam rad sebe,sebe a zas jen sebe..na nikom mi nezalezi-at si klidne vsichni chcipnou,,,"udelej si z toho bod 16!5! je to muj citat a zaroven zivotni motto!2!

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 22:02:33

VoiDeT : by jsi myslim i souhlasim s bodem 16, ktery tam neni :D

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:58:33

Hezky zpracované. Líbko je jedna z mnoha možných cest, jak se seznámit. Na druhou stranu hodnocení a seznamování na základě fotek je povrchní a nejvíce člověku napoví teprve osobní setkání. Proto také nemá cenu trávit čas tlacháním přes chat nebo posílám e-mailů, ale hned a co nejrychleji se sejít.

Nesouhlasím s autorem, že zde/jinde jsou jen průměrní pitomci. Toto škatulkování nemá ničím podložené. Vyskytuji se například na Lide.cz a tam vedeme poměrně seriózní diskuse o internetové reklamě (no... nejsou tak odborné jako seo.nawebu.cz nebo na konferenci s kolegy z branže, ale jde především o sdílení zkušeností).

Jestli někdo tráví čas zde nebo vytvářením projektů... ať si každý dělá co chce. Z hlediska úspěšnosti je Líbímseti.cz výborný projekt, jeho tvůrci mají můj obdiv a pokud by trochu více komunikovali s novináři, neměl bych vůči nim žádné výhrady.

Byznys jako byznys.

VoiDeT

VoiDeT | 7. 11. 2007, 21:58:32 | více příspěvků | napsat uživateli

GenynyX_GirL:no dyt proto s tebou souhlasim!5!

Badboy_aka_Lamater

Badboy_aka_Lamater | 7. 11. 2007, 21:57:10 | více příspěvků | napsat uživateli

jeste jsi zapomnel na typ "RuSkY jSoU nEjLhEpSi" :D:D

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:53:57

VoiDeT : nejsem EMO :D

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:51:09

ty jo,,,tak to je riadny sloh,,,!1085! ale hold pravdaaa,,, !1187!

VoiDeT

VoiDeT | 7. 11. 2007, 21:47:16 | více příspěvků | napsat uživateli

GenynyX_GirL: myslim,ze mas ve vsem recht..!1252!

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:45:54

sry to je fakt moc dlouhý...!1358!

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:42:12

tvl..to je dlou¨hý...to číst teda nebudu..!1082!

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:41:42

haha todle cistt pecka nohih

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:40:08

četla sem to cely,,pravda no!764!

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:38:46

SocIetY_SuCkeR : tahle diskuze ma aspon hlavu a patu, narozdil od druhych!! Treba ty, co zaklada vivalaresitanc nebo jak se ten poliinteligent pise !1326!

victory.viki

victory.viki | 7. 11. 2007, 21:37:05 | více příspěvků | napsat uživateli

mírně zdlouhavý, ale ty hlášky seděj přesně!486!

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:37:02

maara_1 :ze sem chodi jen sami idioti jako ty, ktery nejsou schopny precist text presahujici 3 radky ...

HOFY1

HOFY1 | 7. 11. 2007, 21:35:50 | více příspěvků | napsat uživateli

Nejde to zkratit?Me se to nechce cist..!811!!811!

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:35:45

To je neskutecny, ty sem neco zkopirujes a ani poradne nevis co se tam pise ...

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:35:41

ještě bych dodal:
16.paneboze moc dlouhy

lenost číst

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:35:32

co je v tom clanku napsane ? !1335! !1358!

Marek000

Marek000 | 7. 11. 2007, 21:34:06 | více příspěvků | napsat uživateli

pěkný...moc

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:31:56

Eviiiiiicka : ja tomu cteni nikdy moc nedala a nedam :))

uživatel eliminován | 7. 11. 2007, 21:31:51

trošku dlouhý ne?! !1037! nemám čas to číst !24!

předchozí | 0 | 30 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

internetpřehledlibímsetivysvětleníukažsefenoménpodmínkatrhicqqhodnocenípodobavýtahtrochaspolseznamkaiureprůměrnostčláneklíbímsetidobytek

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑