Diskuze a otázky - Konec světa

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 22:08:43 |

Zdravím :) Tak jsem se rozhodla, při všech těch diskuzích, založit si taky diskuzi xD Téma na které by mě zajímaly vaše odpovědi je konec světa:) (ano, ano velmi to optimistické téma :D)

Takže jak si přesně ty představuješ konec světa??
Třetí světová válka, nebo přiletí ufo, nebo na planetu něco spadne, nebo se zjeví svatý Jan?? Jakou máte vy svou teorii??

reagovat

Máte svou teorii?

V anketě hlasovalo celkem 24 uživatelů

V diskuzi je 82 příspěvků a shlédlo ji 1488 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

Huba_buba483

Huba_buba483 | 28. 03. 2009, 23:33:36 | více příspěvků | napsat uživateli

Já si myslím že najednou z ničeho nic bude tma a nic nebude existovat a to může být každou sekundou

uživatel eliminován | 21. 12. 2008, 23:16:25

Rozpoutaji se války.. U nás bude 3. světová.. změní se klima.. a naše země vymění své poly tím padem se slunce dostane do středu mlecne drahy a na zemi dopadne slunecny efekt ci co a pohltři to celou planetu takže všichni budeme kde?? V ŘITI.. !313!21.12.2012. ae vedci se spletli v ježisově naození o 4 roky takze letos je umrti zeme prichazi na 23.12.2012 tim padem to je letos takže za dva dny vsicni umreme.. pak si o tom popovídáme ju

uživatel eliminován | 20. 11. 2008, 16:53:29

Hlasuju pro 3.Světovou konecne neco uzitecnyho

uživatel eliminován | 19. 11. 2008, 19:16:24

3.světová 2010 a konec světa 21.12.2012,protože KONČÍ MÁJSKÝ KALENDÁŘ

uživatel eliminován | 31. 10. 2008, 15:07:32

> Lindush : To, že není Obama uplně bílý nemusí někoho iritovat natolik, aby útočil na Ameriku.. Já mu dávám maximálně rok, nebo dva.. Někdo ho sejme.. Ledovou kulkou!1286!

Estios

Estios | 31. 10. 2008, 13:48:11 | více příspěvků | napsat uživateli

> lewiaten: Filtr ... máš pravdu. Každý z nás má v sobě určitý druh filtru a ne jeden ... jistou měrou by to mohla být inteligence, svědomí, či snad stud etc. etc. Jen negativ u těchto "filtů" je ten, že každý máme jiný pomyslný bod, kdy nás to má zarazit a my si máme říci :"Ne!"

Člověk jež nás nejvíce ovlivňuje? No tak k panu Topolánkovi bych se radši nevyjadřoval, jelikož už jen pomyšlení na to, že je to právě on kdo by nám měl býti "vzorem" je vcelku nepěkná. Nicméně mým názorem je, že by sme se neměli nechat příliš ovlivňovat od okolního světa, samozřejmě po určitém dosaženém věku, kdy si už dokážeme uvědomit co je pro nás dobré. Člověk by měl býti vzorem sám sobě. A nezdá-li se mu tento vzor, měl by jej pozměnit k lepšímu .. vyzdvihnout jeho duševní i společenskou hodnotu. Je důležité aby na sobě člověk pracoval ... ani ne tak zvenčí, jako zevnitř. Mnozí lidé se nad tím zasmějí a řeknou si: "Jak chceš na sobě pracovat zevnitř?" ... Stačí už přeci jen to když se člověk zamyslí sám nad sebou, nad svým nitrem, chováním, citovým rozpoložením ... a už na sobě začíná pracovat ... pro mnohé znás je těžké pochopit onu podstatu toho všeho, jež se v nás skrývá.

Ona meditace pro křesťany :-) No v jistém smyslu je pro křesťany meditací jejich modlení. Jenže oni tohle pojmenování vždy odmítnou .. proč? Pokaždé když si vybaví meditace ... jim v hlavě naskočí východní naboženství. Jenže co je to meditace ... pokud se nemýlím, tak sem se dočetl, že je to slovo pocházející z latinského slova meditatio = rozjímání .. jež velkou měrou souvisí s modlením.
Ano .. asi to v jistém smyslu tak bude ... myslíme to zhruba stejně :-) Jinak řečeno kápli sme si do noty :-) Velice se mi zamlová tvá východní "mentalita" a pohled na svět. Konečně rozhovor na úrovni

uživatel eliminován | 31. 10. 2008, 08:45:05

> Estios
Uznávám, že jsem to poněkud špatně napsal, trochu jinak než jsem to myslel. Ovlivnění je jak říkáš způsobem učení se do života, jsme tedy jakési zrcadlo toho, co jsme se naučili, ale člověk má už od přírody jakýsi "filtr", kterým když ony ruchy projdou, filtují se a člověk si pro sebe uchovává to, co sám chce. To je povaha každého znás, která je jiná. Ale to jsem trochu odběhl. Šlo spíš o to ne ovlivněn, ovlivnění je přirozené, ale spíš tak negativisticky ovlivněn, což platí dvojnásob u nás v republice. Vezmněme pár příkladů: Člověk, jež ovlivňuje nejvíce naši zemi, a to je bezesporu předseda vlády, je nevychovaný a hrubý člověk, který si nebere servítky. On jako náš symbol, hned po prezidentovi republiky, nás ovlivňuje. Konzumní společnost, kde lidé hledí na peníze, nenechává místo pro city. Samozřejmě ne všichni se podle toho chovají, ale tohle ovlivnění je zřejmé.

Nahlížení do sebe sama z pohledu rozdílných kultur není až tak odlišné, v každém náboženství, v každé víře najdeš cosi společného, co na tuto věc nahlíží obdobně. Buddhismus, hinduismus jsou toho nejlepší ukázkou, ale i křesťanství a islám jsou oknem do duše člověka, modlitba je ve své podstatě meditace, jen dnes už se v mnoha případěch změnila natolik, že je to jen odříkání několika slov.

Mé ovliňování, to zní hezky, jako kdybych rozsel po evropě křesťanství :) Ono s tím křesťanstvím je to poměkud složitější. Když je člověk kresťan, neznamená to, že by nemohl meditovat. Ma k tomu blíže než ateista. Ale slovo meditace je pro ortodoxní křesťany jak bodnutí nožem. Co na tom, že modlitba je v podstatě meditace.

Myslím, že oba to myslíme v jádru stejně, jen to popisujeme každý trochu jinak. A je příjemné narazit na mladého člověka schopného vést vzevrubnou a smysluplnou debatu.

Estios

Estios | 30. 10. 2008, 23:17:57 | více příspěvků | napsat uživateli

lewiaten: člověk, který by nebyl ovlivněn okolím by snad ani nebyl člověk ... odkud člověk (dítě) získává "návod" jak žít ? z okolí ... učí se .. všímá si ... dalo by se říci že člověk neovlivněn svým okolím by byl částečně zaostalý ... ale to se naštěstí stát nemůže ... máme to v genech ... učit se od okolí, jen pár základních věcí máme zakódovaných hned od narození.

Vidět sám do sebe ... je to široký pojem na který mnoho kultůr nahlíží mnoha pohledy. Jak píšeš o probuzení dobroty ... člověk sám ji dokáže probudit kdykoliv, ale udržet ji je pro většinu z nás nemožné. Dosti přihlížím k japonské mentalitě ... a porozumět své duši je velice důležité pro každého. Jenže tahle cesta za poznáním je pro většinu lidí evropského stylu přespříliš dlouhá. Proč ... ach to tvé ovlivňování .... jelikož je evropská kultůra v tomhle směru příliš ovlivněna křesťanstvím. A ohledně ceny dobroty ... s tebou nezbývá než souhlasit

Mr_Coffe

Mr_Coffe | 30. 10. 2008, 23:17:00 | více příspěvků | napsat uživateli

END IS NEAR....TIME OF THE PROPHECY HAS COME.....ALL INFIDELS FALL ON YOUR KNELLS AND BEG FOR FORGIVENESS

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 23:14:08

Už se na mě stahuje únava a zítra musím brzo vstávat, tak děkuji za plodnou diskuzi, po dlouhé dlouhé době a přeji dobrou noc.

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 23:12:21

> lewiaten
Ano, ano ve fantazii se meze nekladou :) i na konci 19 století měli lidé strach ze fin de siécle .. že po konci století příjde konec světa.. a opět žijeme:)

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 23:10:43

Obama bude zvolenej prezidentem a protože neni uplne bilej tak se to nekomu nebude libit a zautocej na Ameriku a tak začne třeti svetova a ta kdyz zacne tak nebude trvat dlouho a když to dobře dopadne tak čvtrá svetova bude klackama:-)

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 23:09:45

> Estios
Přesvědčivé. Ono je pravda že nic se tak nedá nějak naplánovat. Huh opět jsem o něco chytřejší :).... A teď by mě ještě zajímalo jestli bylo první vejce a nebo slepice... ale to jde trochu šejdrem od tématu.:D

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 23:08:17

> Darjojo
Omluvte mě, pokud se spletu, ale mám ten dojem, že Nostradamus datoval zánil světa někdo okolo roku 2000, ovšem to se nepočítalo s tím, že náš věk má špatný počátek, že kristus je nenarodil v roce nula, nýbrž později, nevzpomenu si o kolik, ale později. A pak ten časový posun by měl i posouvat datum konce světa :)

A lidská fantazie je jedním z nejmocnějších nástrojů, který máme :)

Estios

Estios | 30. 10. 2008, 23:06:35 | více příspěvků | napsat uživateli

Darjojo : je to blbost aby byl přesně stanoven ... jelikož veškeré ty fakta jež tam byly vypsány jsou založeny na historii ... jinými slovy čtou historii ... ta se číst dá ... mužeme ji číst z dochovaných artefaktů ... ale jak chce člověk reálně podložit datum konce světa ? NEJDE TO

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 23:05:42

Hele, mozny je vsechno. .Ale nikdo nevi, kdy to prijde.. V bibli je napsany, ze se to objevi jako zlodej..

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 23:05:09

budte vsichni ticho!!! začne válka brzo a pujdem dohajzlu, tak se vyserte na školu a podte kalit

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 23:04:50

> Estios
Jak se dá ale posoudit, pokud by člověk nebyl ovlivněn okolým, jako už každý jsme, co by opravdu vnitřně cítil, co opravdu pokládal za správné. Nahlédnout dovnitř sebe není jen se zamyslet nad tím, co bych chtěl, jen si sednou a napsat seznam "teď" se budu takhle chovat, protože si myslím, že je to dobře. Vidět sám do sebe, to je umění, které západní lidé zapomněli a někteří ho hledají skrze meditace po vzoru těch, kteří ještě nezapomněli. Dnes je to trend, vzít tuhle špetku z ostatních kultůr jako zrcadlo do sama sebe, a nakonec proč ne, v člověku je ta dobrota, a člověk sám ji umí probudit. Nedávno jsem absolvoval přednášku od jednoho brazilského mistra a ten řekl velmi mnoho zajímavých věcí, jako třeba to, že štěstí člověka lze dosáhnout dvěma cestami, první je materiální, kterou sleduje většina, peníze za věci a pořád dokola a ta druhá je pochopení sama sebe. Podstata člověka je dobrota, ale dobrota je v materialním světě bezcennou komoditou.

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 23:04:11

cituji:
"13. srpen 3113 př.n.l. je tak přesné datum, jaké jen můžeme pro začátek dějin získat. První egyptská dynastie se datuje 3100 př.n.l., první město Uruk v Mezopotamii také 3100 let př. n.l., hindská Hindu Kali Yuga r. 3102 let př. n.l., a co je nejzajímavější, dělení času na 24 hodin po 60 minutách a 60 vteřinách (a dělení kruhu na 360 stupňů) také kolem roku 3100 př. n.l. v Sumeru. Pokud byl tak přesně stanoven počátek, proč by nemohlo být stejně přesné i datum konce dějin, tedy 21. prosince 2012?"

myslíte, že je to jen výplodem lidské fantazie?

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 23:04:01

> Estios : :o))))

No nic, jdu spát a rpomyslím ten konec světa. čf485!

Estios

Estios | 30. 10. 2008, 23:00:15 | více příspěvků | napsat uživateli

Howadko_Sevik: tak to kadíme oba ;-)

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 22:59:16

Na rd už kadím delší dobu... !1247!!1247!

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 22:58:13

> Estios : V poho, říkám že už jsem ji našel:D

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 22:57:57

> Estios : Přestávám trochu chápat souvislosti...

Estios

Estios | 30. 10. 2008, 22:57:41 | více příspěvků | napsat uživateli

Howadko_Sevik: a přeji hodně štěstí v hledání šestiňadratky :-D

Estios

Estios | 30. 10. 2008, 22:56:30 | více příspěvků | napsat uživateli

> Howadko_Sevik: ale o to tu přesně šlo :-) moc hraješ to rd ;-)

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 22:56:01

Jinými slovy... To co ve fatamorgáně vidíš je něco, co může mít na desítky kilometrů daleko... ale zaručeně to existuje:D

Takže kdybych šestiňadratku viděl ve fatamorgáně, letěl bych tím směrem dny a noci a určitě bych na ni narazil:D

Estios

Estios | 30. 10. 2008, 22:55:45 | více příspěvků | napsat uživateli

> lewiaten: Ale jak by to asi dopadlo kdyby člověk dělal to co by cítil ... v mnoha případech by to byla dokonalost sama a lidské společenství by to posunulo neuvěřitelně kupředu ale samozřejmě co kdyby takový člověk s neutuchající touhou zabíjet dělal kdyby udělal co by mu přišlo za "správné" ... a opět se dostáváme k dualitě

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 22:53:52

> Estios : Ehmmm.. Podle mě člověk fatamorgánu může vidět ikdyby utupělý nebyl, a žízeň na to taky nemá vliv... Je to obrovský optický klam, žádný blud:o))

uživatel eliminován | 30. 10. 2008, 22:52:54

> Estios
Právě proto mnoho duševních učitelů dává zapomenout na onu dualitu, podle které se má vytvářet svět, že bez zla není dobro. Kdybysme zapomněli za zlo i dobro, kdybysme se snažili jen nahlížet na to, co bysme sami cítili, že je správné, nemohli bysme to pojmenovat dobro, ale z vlastního pocitu bysme určovali, že to tak má být. Ale je snažší hledět ven než dovnitř, snažší vidět zlo a dobro, než to "správné".

předchozí | 0 | 30 | 60 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

světkonecdiskuzetémaufoodpověďjanzdravíválkaplanetateorie

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑