Diskuze a otázky - Hackeři napadli web ČSSD

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 23. 05. 2009, 08:04:38 |

Internetové stránky ČSSD napadli hackeři. Na jedné ze stránek se objevil klip s názvem "Předvolební hymna - aneb začněte se bát". Uvádí ho obrázek, na němž jsou vedle sebe předseda ČSSD Jiří Paroubek a někdejší sovětský a československý komunistický vůdce Josif Stalin a Klement Gottwald. Každý z této trojice má nad hlavou malou rudou pěticípou hvězdu.

Napadená stránka se dala ještě v pátek večer prohlédnout, ve 23 hodin ale byla odstraněna. Informoval o tom server ihned.cz. V klipu jsou sestříhány karikatury vedoucích představitelů strany s různými vtipy, které se o nich na internetu již objevily dříve. Paroubek, středočeský hejtman David Rath, ale i bývalí šéfové ČSSD Miloš Zeman a Stanislav Gross či nynější předseda KSČM Vojtěch Filip jsou zachyceni při oficiálních akcích i ve chvílích volna, ale také v různých fotomontážích. Vše doprovází písnička z pohádky Lotrando a Zubejda nazvaná "Pod dubem, za dubem...".

Více než dvouminutový klip je zakončen psaným textem: "Opravdu to takhle chcete? Nemusí to tak být! Záleží jen na vás!!!" V závěru je uvedeno, že klip vytvořilo PéPé studio.

Útok hackerů na web ČSSD je dalším projevem odpůrců sociálních demokratů. Známé jsou v posledních týdnech incidenty, jež se odehrály na několika předvolebních mítincích ČSSD, kde hlavně mladí lidé házeli vajíčka na šéfa ČSSD Paroubka nebo se o to pokusili.

Sociální demokraté z těchto činů obviňují ODS, která to ale popírá. Ve středu ODS oznámila, že například za incidentem, při kterém začali dva mladíci na sobotním mítinku v Plzni házet na Paroubka vejce, má údajně na svědomí syn funkcionáře ČSSD.

"Vajíčkové útoky" i dnešní útok hackerů proti webu ČSSD se odehrávají zhruba dva týdny před volbami do Evropského parlamentu, v nichž chce ČSSD uspět, a navázat tak na své drtivé vítězství v loňských krajských a obecních volbách.

Napětí se zřejmě nesníží ani po eurovolbách, protože už počátkem října se mají konat předčasné volby do Sněmovny. Odpůrci sociálních demokratů ČSSD obviňují mimo jiné z toho, že se sbližuje s KSČM. To ČSSD popírá.

!54!

reagovat

Politika je

V anketě hlasovalo celkem 13 uživatelů

V diskuzi je 5 příspěvků a shlédlo ji 535 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 24. 05. 2009, 19:57:04

neříkám nic radši !1363! ( !1358! )

Hello.My.Name.Is

Hello.My.Name.Is | 23. 05. 2009, 08:45:06 | více příspěvků | napsat uživateli

twe ... radsi se zdrzim komentáře ....!663!

FilckaUzena

FilckaUzena | 23. 05. 2009, 08:19:10 | více příspěvků | napsat uživateli

Ten Paroubek ale jede :D

hazeni vajicek na paroubka:
http://www.omeleta.webnode.cz/

uživatel eliminován | 23. 05. 2009, 08:13:11

Nestihl jsem se podívat už proto že na stránky stran nelezu ale vědět to tak to bych se podíval. Dobře jim tak.

uživatel eliminován | 23. 05. 2009, 08:07:09

Nemálo jsem se zasmála.


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

stránkačssdhackerkliphlavahymnaobrázekklementbáthvězdapátekwebsestřnázevrudaparoubekjosifvečermalástalinjiřívůdcepředsedagottwaldserver

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑