Diskuze a otázky - GRILOVÁNÍ - jak začít?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

bootylicious

bootylicious | 3. 07. 2007, 14:01:49 | příspěvky uživatele | napsat uživateli

jsem takřka úplnej "neznalec" ohledně grilování venku a jdu si sem pro radu...
nikdy jsem sama negrilovala, ale ted jsme koupili takovej menší zahradní gril na uhlí, jenže já moc nevím jak na něj.... můžete mi někdo poradit ohledně postupu? jaký/kolik uhlí, jak se rozpaluje, tipy a triky...apod?
dík moc !77!

reagovat

V diskuzi je 38 příspěvků a shlédlo ji 1772 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 30. 11. 2008, 21:11:19

Co takhle prvně připravit maso na grillování? xDDDD To by mě zajímalo asi NEJvíc xP xD

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 16:24:51

bootylicious , loogieboy : jj dřevo je dřevo , chemii nebrat i když to pepo je fakt supr nemusíš tahat noiviny

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 15:48:56

bootylicious: jinak na tekutej podpalovac zapomen, jinak budes pekne dlouho cekat nez se to vypali. S tim drevem to jde taky dobre. Udelat uhen v grilu a do nej nahazet uhli/brikety. Jinak uhli je rychleji zapaleny, ale za chvili je pryc, brikety presne opacne.

LBadik

LBadik | 3. 07. 2007, 15:42:57 | více příspěvků | napsat uživateli

jako podpalovadlo použji tolulen ať je trocha srandy, jen co začne vyprchávat tak se pobavíte!504!

bootylicious

bootylicious | 3. 07. 2007, 15:38:59 | více příspěvků | napsat uživateli

hehe, už se v tom trochu začínám orientovat., ale i tak doufám, že někdo z kamarádů už griloval aby mi případně poradil... takže asi koupit podpalovač, to dříví bych neriskovala :)

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 15:31:07

zalezi na druhu grilu. zda ma ci nema rost na uhli a tedy jakej ma prisun vzduchu. Pokud s tim nemas vubec zkusenosti, tak si od webera kud 'podpalovac'(takovej valec a madlem), do nej das uhli a pod to nej tuhej podpalovac(takovou tu kostku) a zapalis, behem par minut se ti to cely rozjede a pak jenom rozhodis to uhli(nebo brikety) a nechas to chvili a muzes zacit ladovat maso na rost...

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 15:27:27

Ja podpaluju brikety jedine letlampou.. Za 3 minuty jsou krasne rozzhaveny.. !1298!

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 15:11:37

bootylicious: ten cenový rozdíl není tak markantní... ;)

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 15:10:53

bootylicious::: uli urcite nebude chutove vyhodnejsi.... brikety sou lepsi

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 15:10:45

LBadik: ... hm a co chceš? dvě hodiny dobrodružne rozfoukávat oheň, nebo za půl hoďky vychutnávat s přáteli super stejky a vychlazené pivko? já si vybírám tu druhou možnost...

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 15:10:09

onelovebwoy::: zapomel si jednu vec - pípu na zálohu 20.000 od staropramenu, 50l sud piva a super grilco je alespon z 50 procent zaruceno:)

wenotek

wenotek | 3. 07. 2007, 15:08:55 | více příspěvků | napsat uživateli

sirkama

LBadik

LBadik | 3. 07. 2007, 15:04:57 | více příspěvků | napsat uživateli

Návod je to dokonalej - pro dokonale nudné grilování!411!

bootylicious

bootylicious | 3. 07. 2007, 15:04:03 | více příspěvků | napsat uživateli

ok tedy... ovšem nebudou uhlí přece jen cenově výhodnější?

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:57:27

Přátelé stop. Je třeba tady slečnu nezmást. Jakožto znalec v oboru grilování doporučuju následovné:
1) koupit dobrý tekutý podpalovač
2) koupit dobré brikety (vysvětlím, proč jsou lepší, než uhlí)
Postup: brikety dej do grilu a klidně ručně jednu po druhé narovnej na kopeček doprostřed. Polij podpalovačem a nech chvilku vsáknout (cca minutu). Pak to zapal. Jakmile to chytne, nech to hořet tak pět minu v té hromadě a pak to rozprostři rovnoměrně na dno grilu. Semtam do toho hrábni, podpalovač vyhoří až tehdy, když z toho nebude zaprvé cítit a zadruhé když do toho hrábneš nevyskoučí plamínek. Prostě max 15 minut od podpalu už je to bezpečné... Brikety mají tu výhodu, že když už se jednou rozhoří, vydrží žhnout fest tak hodinu bez problémů... Jako rozdělávat oheň dřevem je sice stylové, ale pro začátečníka velmi nevhodně, ty brikety od dřeva chytají dost dlouho a nerovnoměrně... To, že je teda vše připraveno na položení masa poznáš podle toho, že ty brikety už budou trošku šedé a když nad ně dáš ruku, neudržíš ji tam. Je potřeba, aby byl ten žár všude stejný, takže to lopatičkou pěkně rozhrábni... No a pak už tam dej ten rošt a maso. No a jak už tady správně někdo napsal, pokud se objeví plamen, díky tomu tuku, co z toho kape, troška vody to spraví... ok? !1!

LBadik

LBadik | 3. 07. 2007, 14:53:57 | více příspěvků | napsat uživateli

Na rozjezd je nejlepší začít tim že si dáš první pivko!651! pokud je nálada a sluníčko tak je to tak akorát, pokud je podmrakem(nižší účinek) tak si hol musíš dát ještě jedno!651! A potom, potom už to de samo!884!

VvVeRuNeCkAaA

VvVeRuNeCkAaA | 3. 07. 2007, 14:51:52 | více příspěvků | napsat uživateli

njdřív by to chtělo naložit maso !1107!

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:51:25

dal bych nějakýý grilééro !1107!

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:43:22

Dobre kluci, ja ji chtel poradit aby to mela nejrychleji a nejmin pracne.... Samozrejme ze jsou i jine varianty... To je jedno...

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:41:31

no já te chemii moc nevěřím (nějaké podpalovače !20!) , raději udělám normálně oheň takový (základ pro dřevěné uhlí) , jak je po celém grilu jen žhavé tak tam nasypu uhlí a jde se na to , pak už jen ty dobroty co máš předem naložené , chleba , pivo a nějaká super banda , jo a taky to počasí se hodí , ale to se těžko objednává !5!

bootylicious

bootylicious | 3. 07. 2007, 14:39:10 | více příspěvků | napsat uživateli

tak ted sem fakt zmatená :) a co je pevnej podpalovač?

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:36:45

Tak, slysela si? podpalovac je kravina. Pouzij dynamit...!!!!1390!

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:36:20

jedny noviny (idealne s Paroubkem na titulni strane), 5 trisek, pytel uhli a vetrak... do 3 minut je vyhen ze by se v ni daly podkovy kovat! !2!

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:35:28

tekuty podpalovac je kravina

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:34:54

nejlepsi zacatek je nalozit maso :-DDDD

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:32:57

Kdyz ho nezapalis hned jak ho tam nalijes, ale nechas ho chvilku vsaknout, tak je to o.k....

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:28:55

no rychlejší, pepo zase dýl hoří, takže se to okolní uhlí od toho rozfajruje... tekutý rychle vyhoří, a pokud se uhlí nechce hned chytnout, tak to budeš muset polívat několikrát a dost do toho foukat, aby to chytlo... teď o víkendu jsme s tím docela zápasili, já bych rovnoměrně rozmístil pevnej podpalovač

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:17:42

ono je to rychlejsi.. ale bacha at se nepodpalis!585!

bootylicious

bootylicious | 3. 07. 2007, 14:16:58 | více příspěvků | napsat uživateli

tajže říkate tekutym podpalovačem, jo?

uživatel eliminován | 3. 07. 2007, 14:16:54

ddan2:!121!

předchozí | 0 | 30 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

uhlígrilováníúplnejtipteddíkneznalecvenekpostupgril

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑