Diskuze a otázky - fyzika-teorie superstrun

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 20. 05. 2008, 02:24:29 |

Nejsem fyzik a mé vzdělání fyziky končí gymnáziem!1281!!1281!..můžete mi někdo jako blbovi a nevzdělanci vysvětlit podstatu této teorie a co by se změnilo, kdyby se tato teorie ukázala jako správná???Teda, pokud se tu najde někdo, kdo fyzice rozumí !1331!...nebaví mě diskuze o tom, že chcete lásku, že nechcete lásku a maturita se mě taky netýká!1312!....no jo, jsem asi stará na libimseti!2!...a pak ještě něco...je vesmír nekonečný???vždyť nekonečno neexistuje.....?zkrátka...pište si tu co chcete, pokud se to týká fyziky, ale tak, ať tomu rozumí i debil(já)!2!....

reagovat

V diskuzi je 6 příspěvků a shlédlo ji 1188 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 8. 12. 2008, 23:47:36

lepší je zabývat se tím co je hmotné a co nám něco přinese,nemám pravdu?a to lidskými vztahy,a né prachy,majetek nebo superstruny!1341!

uživatel eliminován | 16. 08. 2008, 14:26:39

ja sem premyslel proc muze byt vesmir nekonecny, ano jak rikas ty nekonecno neexistuje, ale pokud si dobre pamatuju ze zakladky tak tam me vykladali ze na kruznici lezi nekonecne mnoho bodu po obvodu, tak se mi jen vnucuje myslenka, ze vesmir je mozna "nekonecny" jen diky tomu ze se nerozpina jako nafukovaci balonek ale roztahuje se jako obrovsky prstenec. Reknete si ale tohle neni nekonecny prostor, no mozna neni ale tahle ta kruznice je uz tak velka ze nikdy nedoletime tam odkud sme vyleteli, a navic nemuzete ani letet mimo vesmir protozr porad cestujeme po draze kruznice ze ktere se neda vybocit, Proto se muze zdat ze je vesmir nekonecny, jde jen o uhel pohledu z meho hlediska je vesmir nekonecne konecny, a to proto ze je na kruznici (to je nekonecny) a proto ze ma hranice i kdyz nevime kde ( a to je zas konecny )

uživatel eliminován | 1. 07. 2008, 23:46:52

Teorii superstrun vysvětlit nemůžu, od toho jsou odborné či populární knihy o fyzice, popř. kosmologii. S konečností vesmíru je to jednodušší. Jestliže vesmír vznikl velkým třeskem z jediné singularity, musí být konečný. Díky konečné rychlosti světla se nemohl rozepnout do "nekonečna" Díky tomu samému stejně nevidíme ani na jeho hranice.

franco_columbo

franco_columbo | 1. 07. 2008, 23:34:36 | více příspěvků | napsat uživateli

hm videl sem tu na libku plno lidi co mektali ze rozumej superstrunam ale nikdo nevysvetlil ani zaklady a kdo rika ze tomu rozumi dokazuje ze to nepochopil.Hlavne je to jen teorie a je teprve v plenkach a spoustu lidem se libi ale porad to sou jen myslenkovi pochody a tam zatim porad zustava.Teorie superstrun se opira o to ze svet je stvoren v podstate z niceho.Jedna nejznamejsi teorie hovori o tom ze svet je z neceho,ze zakladnich castic elektrony,protony...taky hypoteticke castice treba gravitony.Teorie superstrun je o tom ze ve skutecnosti zadny castice nejsou ( ani nebyli skutecne dokazany) v teorii superstrun je jen jeden druh hmoty a to jsou superstruny,kdyz hraju na hudebni nastroj tak podle toho jak brnkam na struny tak vyvolavam ruzny tony vybrace a o tom to je struny vyvolavaj ruzny vybrace ktery se jevej nam jako ruzny castice.Je to hudba vesmiru,jde o to ze se pocita z vicerozmernym prostorem nekde se hovori o 10 ti a nekde i o 26 rozmerech.Nejoblibenejsi je teorie 10 ti rozmerneho prostoru, z nich 6 rozmeru je dosebe zavinuto v ruznych vrstvach jako zahradni hadice proto nejsou videt,jako kdyz svinete papir a aby drzel obalite ho paskou.A pak tu jsou tri velky rozmery nam zname a cas.Vesmir sou jen chvejici se struny a slucuji vsechny teorie dohromady a vsechnu hmotu,zareni atd.

uživatel eliminován | 20. 05. 2008, 14:39:54

!2!!2!...tak jsem tu diskuzi měla pojmenovat "zbožňuji anální sex".....téma již není aktuální, po x hodinách na netu jsem snad pochopila merito věci...!1281!......

uživatel eliminován | 20. 05. 2008, 02:25:52

no a vypadá to, že sem stejně nikdo nic nenapíše...tak snad půjdu spát přečtu si to až zítra v noci!2!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

teoriefyzikaláskadiskuzefyzikpodstatamaturitalibimsetivesmírsuperstrungymnáziumnevzdělanecnekonečnostarávzděláníblb

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑