Diskuze a otázky - Fotoaparáty a fotografování?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 19. 10. 2015, 11:57:09 |

!54!Tím že zde je digitalizace se fotografování změnilo od základů, a mnoho lidí začalo fotografovat pomocí mobilních telefonů a levných fotoaparátů, internet umožňuje fotografie rychle zdarma i vystavit.

Je zde veliký problém v tom že internet nepozná dobré fotografie od špatné fotografie, a fotografové často s fotografováním skončí, protože zjistí že je to ztráta času, a v dnešní době nikdo nemá nadbytek času, aby jím mohl plýtvat.

Fotografování je jako řízení závodního auta, musíte se věnovat jenom focení, jinak vaše fotky budou ubohé, většina lidí bere focení jako cosi málo významného, a podle toho vypadají i jejich fotky ve stylu; já a Karův most, já a Socha svobody, atd.

Je to nebezpečná jízda na mnoho let a jenom málokdo dojede do cíle cesty jako profesionální fotograf.!905!

reagovat

Umíte dobře fotografovat

V anketě hlasovalo celkem 1 uživatel

V diskuzi je 1 příspěvek a shlédlo ji 602 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

mluno

mluno | 19. 10. 2015, 14:33:23 | více příspěvků | napsat uživateli

To záleží na ambicích. Já před uměleckou stránkou dávám přednost dokumentační hodnotě, přecejenom jsem technik a ne umělec. A taky svoje fotky necpu na internet.
Nevěřim, že by fotografové neměli server, kam by umísťovali povedené fotografie, kterých není obyčejný smrtelnýk schopen. Ostatně pěkná (podle mého čistě amatérského názoru) tematická fotogalerie je třeba na želpage (http://www.zelpage.cz/fotogalerie/).
Jako šikovný kutil, taky dokážu udělat nebo opravit leccos, ale těžko lépe než řemeslník, který je na to vyučený. No a s fotografií to bude podobně - fotit dnes může každý (fotoaparát mají i ty nejlevnější mobily za pět stovek), ale kvalitně to dovede mnohem méně lidí.
Přínos digitalizace je ohromný, a těží z něj i profesionálové. Už jen to, že fotky jsou vidět hned a je možné (obvykle) pořídit hned novou, když se to napoprvé nepovede (třeba zaostření na nekonečno při focení člověka nebo ... já vim, tohle u současných automatů nehrozí (to spíš špatná epozice), ale mám několik takových fotek z dob filmů). To ža se na věc velikosti nehtu vejde několik tisíc fotek, tedy obvykle všechny je taky úžasné.


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

fotografiecasusfotoaparátinternetdobréproblémdigitalizacefotografovánínadbytektelefonztrátačlověkdobapomocfotografzáklad

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑