Diskuze a otázky - Co se stalo se zlatým míčem…?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 19. 01. 2008, 17:47:12 |

Existuje pohádka – Žabí princ je její název. Stručně je o tom, že princezně, která si moc ráda hraje se zlatým míčem, spadne onen míč do studánky. Žabák je ochoten jí ho vylovit, pokud mu princezna slíbí, že s ním bude chodit. Princezna CHCE míč, tak mu to slíbí, ale následně skutek utek. Pohádka končí happy endem – žabák se promění v krásného prince a… „žili spolu šťastně až do smrti“.

Otázkou ale zůstává, co se stalo se zlatým míčem? (Mě osobně by to asi nenapadlo, ale v jedné moc pěkné knížce, kterou sem nedávno četl, se to docela hrotilo.) Na počátku storky se okolo míče vše točí, princezna si bez míče nedokáže život představit a pak najednou úplně zmizí (ten míč) ze scény a není o něm už žádná zmínka. Jsem o tom tak ňák přemýšlel a došel jsem ke třem různým závěrům. A sice:

a) Zlatý míč – jeho materiál (zlato) sublimovalo vlivem místního klimatu v kombinaci s agresivním ostružiním na Feryl_dihydrogen_magnet a pak se rozložilo na jednotlivé složky. Feryl se začal využívat k zlepšení pevnosti kovů, dihydrogen metamorfoval do vody a magnet našel využití uvnitř buzoly.

b) A Zlatý míč – jeho tvar (pí er na druhou) se rozložil na pí, er, a samotnou druhou mocninu. Z pí se stala zkratka titulu vdané ženy (například pí. Nováková), er bylo pasováno nad průměr, a druhá mocnina, přestože byla velmi mocná, zkrachovala - být druhá v konkurenčním boji totiž znamená konec.

c) Zlatý míč – někdo ho zatáh.



Zkus se nad tím zamyslet…

reagovat

Tak jak

V anketě hlasovalo celkem 3 uživatelé

V diskuzi jsou 3 příspěvky a shlédlo ji 653 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 19. 01. 2008, 18:10:32

C!811!

uživatel eliminován | 19. 01. 2008, 18:01:08

ne on jí spadne do tůně a odtamtud ho vytáhne žabák, za to si homusí vzít-kdo by se pak staral o míč, když má za muže ropuchu-prostě ho hodila do skříně mezi oblečení

uživatel eliminován | 19. 01. 2008, 17:52:38

d) zčořil si ho ty a ted se od sebe snažíš odlákat pozornost !1376!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

míčprinceznazlatápohádkaprincžabákskutekstudánkaotázkaendemknížcsmrtnázev

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑