Diskuze a otázky - CO MÁTE PROTI STÁTU?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 13:42:55 |

Tak nevim, mě to příjde už jako demence, jak tu každý nadává na to, že stát je špatný hospodář a že by bylo zdaleka nejlepší přestat platit daně a jít si každej za sebe.

Moje otázka pro ty, kteří mají ještě zbytek zdravého rozumu :
To si myslíte, že policie a soudy budou dělat zadarmo?
Kdo bude kontrolovat potraviny a pitnou vodu?
Pomůže vám modlení, aby manager vaší nemocnice nebyl debil a nenechal jí zkrachovat?
A když vám bude blbě a zavoláte sanitku, tak vám odpoví "sorry VISA karty nepřijímáme, have a nice bleeding"

Osobně beru stát jako firmu zajišťující chod veřejné správy a daně jako poplatek pro její funkci. A pokud někdo nesouhlasí se zákony v ČR a nemyslí si, že by měl přispívat na jejich dodržování tak se může přestěhovat do Afganistánu ... protože tam nemusíte platit žádný daně, bezpečnost si zajistíte sami (AK-47), stejně tak zákony si budete určovat sami (stačí dát dohromady vlastní ozbrojenou skupinu) a pokud budete potřebovat ošetření, tak vězte, že za to budete muset zaplatit !2!

A Proč stát funguje tak neefektivě? Protože mu vládnou politici a né odborníci. Proto by jsme měli fungovat jako akcionáři a měli bychom mít kdykoliv právo svolat valnou hromadu a když bude nějakej politik mrhat s našima penězma tak ho prostě odvolat a zvolti si jiného. Politici nám nikdy nebudou vládnout dobře. ...

reagovat

Chcete založit ČR a.s. ?

V anketě hlasovalo celkem 30 uživatelů

V diskuzi je 127 příspěvků a shlédlo ji 1639 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 20. 12. 2009, 10:09:08

stát je pomalu,ale jistě rozkrádán NAŠEMI POLITIKY...Tak pojdme všichn něco děat,proti rozkrádání státu...

uživatel eliminován | 4. 10. 2009, 07:54:18

stát, jakožto ČR, funguje naprosto nulově a na h****

splatt

splatt | 22. 05. 2007, 00:23:38 | více příspěvků | napsat uživateli

no tak je jasný že bez "Státu" by to neslo protože pokud by zavládla anarchye tak by se jen do typuju 1mesíce chopil nekdo vlády.. nejspíš nejakej "Vůdce" kterej by to vzal do rukou protoze by za nim stali bezmocní lidé kteří nechtejí žít samy za sebe protože je to v týhle době nemožný... a ten by akorád obnovil zákony a nastolil řád typuju že by to demokracie nebyla... stalo by se jen to že by umřelo pár lidí pár lidí by se obohatilo a vyměnila se vláda a to by bylo vsechno co by to melo za důsledek... pokud pčítame pouze režim :)!5!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 23:29:26

KaoS: jo, ale takhle se to v ekonomii nazívá, čistý domácí blahobyt, je to v podstatě čistý domácí produkt jakoby po započítání znečišťování prostředí a podobně.
Jinak, když jsem u toho znečišťování, furt nám tu loby cosi vykládala, že bez zvyšování znečištění prostě ekonomika neporoste, ale ejhle, za poslední roky ekonomika rostla a znečišťování klesalo, takže, kde je asi pravda, u ekonomů ne, to oni neřeknou, těm jde o to, jak si namastit kapsu, ale co bude potom je nezajímá!59!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 23:25:31

Emhyr : Tak hlavně definují blahobyt skrze několik makroekonomických čísel. Ve skutečnosti, ale k blahobytu většiny lidí stačí dostatek životních potřeb a vhodná mentální kondice !5! . Bohužel vypadají tak fundovaně a vědecky, že jim to spoustal idí baští !2!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 23:23:42

KaoS: no, hlavně všichni tihle ekonomové zapomínaj na jedno, ne všechno jde přepočítat na peníze, i v ekonomii se tomu říká čistý domácí blahobyt, tam patří třeba čistota prostředí, množství zeleně a tak!27!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 22:57:39

Emhyr : Nemyslím, že by to byla kravka, nebo převlíkačka kabátů.

Je to prostě mladá slečna co s oblibou nadává lidem z třetího světa do budižkničemů, imigrantům do hnusu a hlavně lidem co odebíraj socku za příživníky !2! ... Docela by mě zajímalo, kolik dotyčná slečna za svůj život spotřebovala potravin a kolik jich vypěstovala nebo vyrobila, taky by mě zajímalo v jakém bytě bydlí a jestli si ho postavila také sama, nebo jestli má vůbec představu jak se domy staví. Pak by mě zajímalo, co dotyčná osoba za celý svůj život vyrobila tak úžasného, že jí každý využívá, jestli si umí opravit kohoutek, nebo na něj potřebuje instalatéra, jestli si umí opravit televizi nebo na ní potřebuje opraváře.

Ona je to sranda nechat se život rodičema, a pracovat stylem, že sedí na internetu a píše básničky na LST. Rozhodně ale ví, kdo je příživník a budižkničemu, všichni ji využívají a kradou jí, když ona nám dává potěšení z pohledu svých očí !121!!650!

ODS volí jen 2 typy lidí, ti co z toho budou něco mít a pak ti kteří si myslí, že z toho budou něco mít, zajímalo by mne do jaké skupiny se slečna Dvořáková řadí !5! ... Nicméně je skvělé když nám tu dáma a páni ekonomové říkají jak mámě žít a čeho si máme vážit, je asi nenapadlo, že každý člověk má odlišné potřeby ... ale to v jejich ekonomických hrách neznají, takže to samozřejmě nemůže být realita že? (ironie)

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 22:21:47

KaoS: ten článek z reflexu jsem nekomentoval, hlavně proto, že mi s ním odpověděla na to, když jsem prohlásil, že trh na stoprocent nefunguje... je to prostě kravka, mimo to, ten článek je totálně mimo. navíc ona mi silně připomíná ten druh lidí, co v padesátých letech pronásledoval všechny pravičáky, prostě, situace se otočila a ona je uvědomělí pravičák co všechny neuvědomělé peskuje, protože, a to díky bohu, nic jiného dělat nemůže... jo, a kdyby ta pinda chtěla jako piskovat, že jsem s tím počkal až tu nebude, tak ji říkám tolik, měl jsem obchodní jednání a pak jsem šel na pivko do hospy!405!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 17:28:12

vysokoskolak01 :

Tak já bych to řekl jinak, ty věříš v ideální trh, ale to je věc, která neexistuje, nikdy není nic ideálního.

A pokud by všude propukaly ideální trhy a všichni obyvatelé planety by se těmi úžasnými modely dopracovaly k "blahobytu", tak bychom tu měli 6.6 miliardy lidí se spotřebou průměrného američana !2! do Vánoc bychom spálili světovou ropu, do dvou let zásoby uhlí a do pěti let spotřebovaly veškerý dostupný Uran. Takže je logické, že kdybychom se k tomu dopracovali, tak se budeme moct za chvíli vrátit zpátky na stromy, důvod proč tam nejsme je ten, že drtivá většina společnosti nekonzumuje a nevyrábí (jsme limitováni materiálem, nelze zvyšovat výrobu do nekonečna).

JitkaDvorakova : Článek z Reflexu !121! ... ale no dobrá, nejsem příznivec Paroubka ani daní sociální demokracie, pokud si to myslíš, tak tě lituju. Ale to že nejsem příznivec ČSSD neznamená automaticky, že musím být příznivec ODS, nebo snad ano? Nejde tu totiž o vydírání střední vrstvy, jde tu o praktickém oddanění lidí s nejvyššími a vysoce nadprůměrnými příjmy. To střední vrstvě nepomůže už vůbec, protože jednak ztratí sociální dávky a spousta jistot, které doteď má. A proč? Protože ODS je celou její existenci krmena dotacemi od velice bohatých lidí, které jí také mediálně a propagandisticky podporují v drtivé většině médií. Jak ČSSD tak ODS si musí získat přízeň těch nejbohatších, jinak by byla vyřízená.

Proto volím Zelené, které plánují daně snížit také a provést celkovou daňovou reformu, ale s rozumem a vzhledem k tomu, že je to skupina zarytých antiglobalistů věřím, že se nenechají lobbisty zkorumpovat jen tak lacino.

A opět připomínám, že jsem tímhle tématem snažil připomenout, že daně je potřeba platit, ale nevidím tu nikde, že bych tvrdil, že musí přesahovat 60 % příjmů !121!!121!!121!!121!!121!!121!!121!!121!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 17:19:02

Bratt: pristup mafie je lepsi nez ten ze zdravotnich pojistoven ale s nim stat zas tak moc hybat nemuze sou soukromi, ze si to necha libit je jina vec
ale socialni pojisteni to je neco jinyho

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 17:16:34

Emhyr: no jasne kdo za to muze ?

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 17:15:24

Bratt: jo, ale jak to vypadá, budem si platit zdravotní pojištění kvuli tomu, abychom nakonec platili i u doktora a to nejenom za nadstandartní péči!27!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 17:11:36

nejde ani tak o stat dane a statni spravu
jako "garantovane" socialni "jistoty" zdravotnictvi a byrokracii

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 17:07:01

JitkaDvorakova - Nepředvádím,už táhnu,ale důvod proč jsem tady, asi jako obvykle v důsledku selektivní slepoty nevidíš...no nic novýho...

No, třeba nestíhám číst všechno...

JitkaDvorakova: A nevím,co tady meleš o Americe jedním dechem se stížnostma na odbíhání od tématu,o USA jako vzoru jsem tady ani necekla...

To nebyla odpověď na tvuj příspěvek, chápeš, nebuď tak vztahovačná, odpovídám více lidem ne jenom tobě

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 17:04:53

JitkaDvorakova - No ještě než se mě vypálí dévédéčko,tak si dovolím upozornit Emhyra,kde má otázku a odpověď pohromadě.....viz nahoře...
A jinak by si mohl všimnout drásavých rozdílů v tom,co má jeho kámoš Kaos v nadpisu diskuze a v tom,co tady reálně tvrdí,když má něco upřesnit,egoisticky si zas dovolím poukázat na moji poznámku o ilegálních imigrantech a srandivní kKaosovu "odpověď"....
Jo, ale já odpovídám na konkrétní tvrzení, a né jak ty s tím, jak si mi odpověděla na mojí připomínku k tomu fungování trhu..., chápaš!59!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 17:04:24

Nepředvádím,už táhnu,ale důvod proč jsem tady, asi jako obvykle v důsledku selektivní slepoty nevidíš...no nic novýho...!470!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 17:02:34

A nevím,co tady meleš o Americe jedním dechem se stížnostma na odbíhání od tématu,o USA jako vzoru jsem tady ani necekla...!2!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 17:02:08

JitkaDvorakova - "Debaty s lidma jako ty a Kaos jsou už stereotypní-proti nezvratným argumentům se prostě ubere plyn,a když to nestačí,no tak se na chvíli zavře zobák,a až je vzduch čistej,za hoďku,za dvě se pak zas mele to stejný..."

že by si právě nepředváděla něco podobnýho!226!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 17:01:00

JitkaDvorakova - 16.05.06 15:46
No ještě než se mě vypálí dévédéčko,tak si dovolím upozornit Emhyra,kde má otázku a odpověď pohromadě.....viz nahoře...
A jinak by si mohl všimnout drásavých rozdílů v tom,co má jeho kámoš Kaos v nadpisu diskuze a v tom,co tady reálně tvrdí,když má něco upřesnit,egoisticky si zas dovolím poukázat na moji poznámku o ilegálních imigrantech a srandivní kKaosovu "odpověď"..... !2!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 16:57:46

Clint_Eastwood: jo, nedělá, to je fakt,

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 16:56:55

jinak, když jsme u tý ameriky, systém, kdy se něco řeší až se to fakt po*e, je fakt skvělej, a ani amerika není zas tak uplně liberální, bo se časem různými rozsudky a zákony některé věci stejně omezili...
Otázka co je lepší, jeslti čekat, až se to vyřeší samo a nebo na to mít experty, v obouch případech ale hrozí, že si to někdo na svá přání přiohne, bo v tom americkém modelu o tom rozhoduje "nezávislý" soudce... !27!

Clint_Eastwood

Clint_Eastwood | 16. 05. 2006, 16:54:59 | více příspěvků | napsat uživateli

Stát má taky zajistit, aby nebyla potlačována práva a hájit spravedlnost. Proto na stát nadávat budu, jelikož toto nedělá

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 16:52:12

tržní Amerika versus socializovaná Západní Evropa? Co je lepší? Já osobně radši trošku jistoty....ať si mám kam zajít k doktorovi.

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 16:47:14

JitkaDvorakova: mimo to, zkus se bavit věcně a né utíkat do jiných témat, když už na ně odpovídáš, OK!465!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 16:44:06

KAOS obhajuje i slamský teroristy jako bojovníky za svobodu palestiny

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 16:36:52

kurva, fungoval, ne plánoval,...!14!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 16:35:52

JitkaDvorakova: hele, víš co, ti seš fakt pinda, ja jen říkam, co se mi nelíbí na ODS, a ty hned, že podporuju nějaký to centrální plánování, to od tebe není moc férový.
Mimo to, kdyby trh fakt stoprocentně plánoval, tak v těch suprčupr liberálních spojených státech nemaj uřad podobný našemu uřadu pro ochranu hospodářské soutěže!405!
Hele, studium ekonomie je sice pěkná věc, ale nesmí se to přehánět a sledovat i současnost. víš!405!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 16:24:05

jitka: když kaos tvrdí, že vyvraždění kurdů chemickýma zbraněma byl od s. husajna nutný státotvorný čin, tak je asi jasný, kde se tenhle mimozešťan pohybuje!693!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 16:19:20

Emhyr: No vidíš,jak do toho vidíš..!2!
Tak si něco přečti,to ti neuškodí,aspoň se budeš ne chtít,ale vůbec moct bavit o něčem konkrétním!2!
Debaty s lidma jako ty a Kaos jsou už stereotypní-proti nezvratným argumentům se prostě ubere plyn,a když to nestačí,no tak se na chvíli zavře zobák,a až je vzduch čistej,za hoďku,za dvě se pak zas mele to stejný.......!470!

Třeba s vysokoškolákem01 nebo Uglym máme taky ne úplně shodný názory,ale mám pocit,že tam existuje oboustranná snaha pochopit způsob uvažování oponenta a přistoupit na racionální argumenty.
Tady,speciálně teda Kaos,se tváří,jak kdyby oslepl,když vytáhnu jasně formulovanou otázku a souhlas bych si vysloužila jedině,že bych přistoupila na populistický poučky ze kterých má srandu i inteligentní dítě na osmiletým gymplu...!2!

uživatel eliminován | 16. 05. 2006, 16:06:34

JitkaDvorakova: co ti říct, asi nic, plánovat se musí i za kapitalismu, !405! seš fakt pinda, chápaš, já tu neprosazuji nějaký centrální plánovaní, jen mi prostě nesedí ta pseudoliberální politika ODS!27!
Mimo to, občas je nějaká regulace prostě nutná!405!!27!

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

státvisumsoudmodlenípoliciezbytekdaňvodakaždejotázkapotravinasanitkapříjdemanagersorrydemencerozumnemocnicedebilkartyhospodář

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑