Diskuze a otázky - Civilizace to je automatizace a optimalizace

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 21. 07. 2019, 09:22:48 |

1
Toužení po zázracích stvořilo naši civilizaci, je snadné kritizovat civilizaci a je těžké civilizaci pochopit, civilizace to je automatizace a optimalizace, vše začalo u potravin kdy levné a kvalitní potraviny umožnili vznik konzumní kultury, kde lidi netrpěli hladem.
2
Člověk si začal měnit čas a prostor tak aby se měl dobře, začal stavět; domy, opevnění, silnice, přístavy, mosty, železnice, letiště, továrny, atd. začalo docházet ke specializaci a potom vznikla gramotnost, která dala lidem možnost se dostat rychle a levně k informacím které potřebovali.
3
Velikým vynálezem byli peníze, tím logicky vznikli i dluhy, se vznikem papírových peněz a později elektronických peněz vznikla inflace, která znehodnocuje peníze, které jsou uložené v bance.
4
Nadbytek zboží a služeb vedl ke vzniku reklamy, která dělá z lidí hlupáky a nutí je k tomu, aby si kupovali hlouposti a zbytečnosti, a jsme najednou v současnosti ve které má mnoho lidí blbou náladu.
5
Máš blbou náladu, tak si kup to co ti přinese dobrou náladu, nabídka je veliká poradíme a posloužíme.
6
Můžeme si koupit; dům, dovolenou, psa, pokojové květiny, rádio, televizi, počítač, cigarety, dobré jídlo, pivo, léky na deprese, auto, fotoaparát, knihy, časopisy, atd. to vše jsou náhražky, které nám dávají jenom iluzi dobré nálady.
7
Kde je zakopaný pes?
8
Zakopaný pes je v zaostalosti, u mnohého jsme evolučně zaostali a následkem je blbá nálada.
9
Nejhorší je situace u školství, chodíme všichni velmi dlouho do školy a škola nás nepřipraví na to, aby se z nás stali snadno a rychle milionáři, proč školství selhalo?
10
Školství je postaveno na dogmatickém centralismu, žáci zde jsou jenom otroci, co mají mnoho povinností a žádná práva, z cizího krev neteče o tom školství je!
11
Dalším problémem je rodina, která nemá čas na děti, protože se dospělí honí za penězi a tím co milují a potřebují, geneticky nekvalitní děti, co jsou nekvalitně vychované, to je začarovaný kruh a následkem je blbá nálada.
12
Z díla se pozná tvůrce, podívejme se na sport, zde není protekce, buď na to máš, nebo na to nemáš, pouze jedno procento lidí má na to, aby mohlo dělat sport a být v něm úspěšní, stejné je to i u podnikání a umění, zde uspěje taky jenom jedno procento.
13
Jedno procento lidí na světě je kvalitních a tak oni zde mají dobrou náladu, zbytek lidí má blbou náladu protože nejsou kvalitní.
14
Komu není rady tomu není pomoci, pokud nevyřešíme problém s nadbytkem nekvalitních lidí, tak se bude ekonomická situace jenom globálně zhoršovat a následkem budou krize a války.

reagovat

V diskuzi je 0 příspěvků a shlédlo ji 206 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑