Diskuze a otázky - Bolek Polívka Valašského království

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 3. 04. 2008, 11:02:38 |

Známý herec Bolek Polívka se ve sporu se správcem Valašského království Tomášem Harabišem o značku pomyslného mocnářství odvolal k Vrchnímu soudu v Olomouci. Předchozí ostravský krajský soud totiž jeho návrhy na vymazání této ochranné známky a znemožnění komerčního používání základu slov valach a království zamítl.

„Náš právní zástupce shledal v rozsudku zásadní rozpory, proto jsme se rozhodli pro odvolání,“ řekl Polívkův manažer Marek Zouhar. Polívka zdůrazňuje, že myšlenku valašského krále a království použil už v roce 1993, tedy o čtyři roky dříve než správce Harabiš, v jedné scénce televizní Manéže Bolka Polívky, kdy ho pomyslný valašský prezident Radoslav Brzobohatý pasoval na valašského krále.

Pak fiktivního mocnáře a mocnářství rozvíjel a Harabiš na jeho myšlence a popularitě posléze parazitoval. „Každému se při zmínce o valašském králi vybaví Bolek Polívka a ne Harabiš,“ konstatoval při soudním líčení Polívkův právní zástupce Jiří Vítek.
Odvolání prý jen formální

Harabiš považuje odvolání za zbytečné a podle něj se tak jen oddaluje konečný verdikt nepříznivý pro Polívku. „Z našeho pohledu to je formální věc, která na věci nemůže nic změnit,“ uvedl Harabiš a upozornil na nedávné rozhodnutí Úřadu pro průmyslové vlastnictví, který zamítl žádost o výmaz Harabišovy značky a naopak rozhodl o vymazání Polívkova zápisu.

„To je velmi důležité, protože vyjádřením odborných úřadů se často řídí i soudy,“ vysvětlil Harabiš, který sice připustil, že Polívka Valašskému království například svým podpisem do valašského pasu pomohl, ale všechny detaily a služby království vymyslel on a jeho spolupracovníci.

Podle Zouhara se Polívka nebrání dohodě, podle něj by byl vhodný kompromis a ne soudní tahanice. „Ale když pořád čteme výpady a urážky, tak nelze reagovat dohodou,“ povzdychl si Zouhar. To Harabiš odmítá a říká, že naopak to jsou Polívkovi lidé, kdo souboje začínají. „Přijde jejich akce a teprve poté naše reakce. Sice hezky mediálně vykládají, že jim jde jen o zábavu, ale činy hovoří o něčem jiném,“ řekl Harabiš.
!5!

reagovat

V diskuzi je 1 příspěvek a shlédlo ji 955 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 3. 04. 2008, 12:01:06

yeah...Morava jedéééém.....!1149!!969!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

polívkakrálovstvíboleksoudodvolánízástupceharabišemzouharznámývrchníslovozákladkrálmarkavymazánívalachherecrozsudektomášemnávrhmyšlenkaznámkamanažersprávcemocnářstvípoužíváníolomouciznačkapolívkůvznemožnění

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑