Diskuze a otázky - Bolek a Lolek: zastánci homosexuálů?

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 12:07:20 |

Německý časopis pro homosexuály se musí omluvit za umístění podobizen hrdinů polského dětského seriálu Bolek a Lolek na titulní stránce. Po dvouletém soudním sporu se na tom dohodli vydavatel magazínu a majitelé autorských práv seriálu.

Známé postavičky se podle dědiců práv nemohou bít za gaye a lesbičky. Vydavatel se má omluvit v polských denících a navíc zaplatit 4 tisíce eur (téměř 100 tisíc korun) odškodnění.

Dva kreslení kluci se objevili v časopise Siegessäule v květnu 2005. Měsíčník tehdy nabádal německé homosexuály, aby podpořili tradiční pochod gayů a lesbiček Varšavou. V polské metropoli se v té době odehrával spor o konání akce, kterou tehdejší primátor Varšavy a současný polský prezident Lech Kaczyński zakázal.

"Bolka s Lolkem do toho netahejte"

Majitelé autorských práv postav Bolka a Lolka se obrátili na soud. "Podobizny byly užity bez našeho souhlasu," vysvětlil Roman Nehrebecki, syn jednoho z tvůrců seriálu a vzor pro postavu Lolka. "Nemám nic proti gayům, ale kluci byli vymyšleni pro děti, nesmějí být žádným způsobem zneužíváni," dodal.

Vydavatel před soudem časopisu vysvětloval, že v Polsku neexistuje tolerance vůči homosexuálům, společnost se prý navíc špatně chová vůči sexuálním menšinám. Dědici práv k dětskému seriálu zdůrazňovali, že kreslení kluci nemají nic společného s tímto problémem.

"Chlapci nejsou nástroj propagandy"

Případ se před soudem řešil dva roky. Advokát majitelů autorských práv Andrzej Nowicki nyní informoval, že proces skončil dohodou. "Jsem spokojen. Doufám, že informace bude pro všechny varováním, že nelze využívat chlapce (Bolka a Lolka) k žádné propagandě," uvedl Nehrebecki.

Co si o tom myslíte vy??

© http://www.nova.cz/zpravy/?83c=%7Ezahr%7E&83e=DO30182&ex30182=
bolek-a-lolek-zastanci-homosexualu

reagovat

V diskuzi jsou 4 příspěvky a shlédlo ji 856 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 12:18:49

jako pochopil moc dobře celej ten spor je že černoprdeláci jsou samej teplpmet,ale navenek je pokrytecky odsuzujou!!je to o netoleranci a středověku kterej tam vládne.....

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 12:15:50

za lolitu je tady Lolek,to každej vidí ,a na Ládínkovy vztahy s čoklem Zorrem by si měli Maďaři taky posvítit....!2!!923!

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 12:15:08

pupis
Je vidět, že se umíš vyjádřit k tématu. Naprosto jsi nepochopil, o čem ten článek je. !486!

uživatel eliminován | 7. 03. 2008, 12:12:33

myslím si že Poláci maj zateměný mozky z toho náboženství!!Jako nic proti křesťanství ale fanatismus je stejně špatnej jako fanatický komunisti nebo nacisti!!


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

časopislolekvydavatelbolekhomosexuálseriálprávotehdeníkumístěníkorunapodobiznadědicměsíčníkpostavičkamagazínklukkvětenstránkalesbičkazastáncegaykreslenímajitelhrdinasiegessäuleeuroodškodnění

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑