Diskuze a otázky - Blog na prodej za půl miliónu korun

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 13. 05. 2008, 12:58:27 |

Spousta lidí bloguje pro zábavu. Kromě relaxace vidíme v tomto trendu doby zajímavý způsob, jak vykřičet do celého světa naše myšlenky, pocity, ale také nápady. Málokoho by však napadlo, že na blogu se dá také pěkně vydělat. Pokud vás totiž přestane bavit sdělovat celému světu své zážitky, můžete celou doménu prodat klidně i za půl miliónu korun.

Radek Hulán se věnoval blogování více než čtyři roky. Hlavní náplní jeho webu byly články o nejnovějších technologiích a výrobcích ze světa počítačů. Často se však nebránil i lechtivějším článkům ze svého osobního života.

„Po čtyřech letech mě jednoduše přestalo bavit, věnovat se svému blogu každý den,“ řekl Novinkám Radek Hulán, zakladatel a tvůrce blogu MyEgo.cz: „Neboť se věnuji i jiným aktivitám a na blog již nemám tolik času, rozhodl jsem se jej prodat.“
Od nápadu k realizaci

Prvního května byla na Hulánově blogu spuštěna aukce. Draženým předmětem se stal blog samotný, a to včetně jeho kompletního obsahu s redakčním systémem. Vyvolávací cena byla sto tisíc korun, přičemž minimální příhoz činí pět tisíc.

„Tvorbě blogu jsem věnoval kus svého života,“ pokračuje v rozhovoru s Novinkami Hulán: „Svůj blog si cením minimálně na půl miliónu korun, za nižší sumu jej rozhodně prodávat nebudu.“
Závratnou částku Hulán obhajuje návštěvností blogu

„Průměrný počet všech návštěvníků MyEgo.cz je denně cca 10 000, denní počet zobrazených stránek přes 20 000, což dělá přes 600 000 pageviews měsíčně. Z této návštěvnosti je 50 % z vyhledávačů (Seznam), 20 % tvoří odkazující stránky a 30 % je přímá návštěvnost (z RSS, oblíbených záložek či přímého zadání URL),“ dodal.

Již nyní se firmy předhánějí, která nabídne více. V diskuzi pod aukcí padají stotisícové částky, které se opravdu závratným tempem šplhají k vytoužené sumě půl miliónu korun.

„Největší nápor kupujících očekávám pochopitelně na konci samotné aukce, kdy začnou přihazovat opravdoví zájemci, kteří vědí, jak velkým přínosem pro ně může můj blog být,“ zakončil celý rozhovor s Novinkami Hulán.
!12!

reagovat

V diskuzi jsou 3 příspěvky a shlédlo ji 983 uživatelů .

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 13. 05. 2008, 13:11:21

není bloger, jako bloger.
Hulána lidi četli

uživatel eliminován | 13. 05. 2008, 13:06:44

Už aby někdo vypsal půl mega za tvojí hlavu... věřim že se nějaký dobrovolník najde !811!

uživatel eliminován | 13. 05. 2008, 13:06:36

zajímavé. taky ty jeho stranky občas navštěvuju.
jen mi neni jasné, jak by se zachoval, kdyby se ta dražba vyšplhala třeba jen na 150 000, jestli by z toho chtěl pak nejak vycouvat, kdyz on sam si to cení na 500 tis.


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

světkorunapůlblogmiliónspoustaroktrendnápadradekwebprodejpocitzábavazážitekčlověkčlánekhulándoménapočítačdobazpůsobblogovánírelaxacemyšlenkanáplňtechnologie

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑