Diskuze a otázky - AMÍCKÁ AROGANCE

úvodní strana | aktualizovat | dolů

uživatel eliminován | 25. 03. 2008, 10:41:11 |

Americká nákladní loď vezoucí použitý vojenský materiál (čti zbraně), která vplouvala Suezským průlivem do Středozemního moře (čti vezla zbraně - nejspíš kosovským teroristům a drogovým dealerům z UCK) byla jako každá jiná loď v těchto místech obklopena egyptskými čluny, které provozují obchod s posádkami nákladních lodí. Po radiové a údajné blíže neurčené výzvě spustila posádka na jeden člun, který se přiblížil palbu. Výsledek - jeden mrtvý. Až jim zase někdo vyhodí něco do luftu, třeba příbuzní toho mrtvého, tak se budou hrozně divit.

Takhle jednou dopadne nějakej houbař v Brdech. !928!

reagovat

Co vy na to?

V anketě hlasovalo celkem 30 uživatelů

V diskuzi je 322 příspěvků a shlédlo ji 1822 uživatelů .

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | 300 | další

Pro přidání komentáře musíš být přihlášen(a).

uživatel eliminován | 18. 04. 2009, 17:39:37

Panebože Amerika = všichni jsou to vlastenci s vlajkou na baráku a přitom přistěhovalci co vystříleli 90% původních obyvatel ameriky indianů a zbytek hodili do malejch rezervací

uživatel eliminován | 31. 03. 2008, 20:44:21

Buck Fush

http://www.yellowcakewalk.net/images/Sept11_2005/buck_fush_couple_ami_r.jpg

!1!

Wita.k

Wita.k | 29. 03. 2008, 15:04:58 | více příspěvků | napsat uživateli

to je v celku trefné...

uživatel eliminován | 29. 03. 2008, 14:58:47

Unidentified: Nelíbí se mi tam dost článků, jsou VELICE tendenční a používají zavádějící údaje. Idnes a Novinky je obyč. bulvár, ale pořád lepší než zvědavec nebo ksm.cz (ti jsou obzvlášť povedení
!1!. Z práce jsem zvyklý na kritickou práci s textem, tak myslím, že umím posoudit výpovědní hodnotu článku..

uživatel eliminován | 29. 03. 2008, 10:51:43

Zelenoocko
Kdyby nebylo alternativních webů, které zpochybňují masmediální informační bláboly, byli bychom totálně v prdeli. Celkem je mi líto, že si to někteří z vás neuvědomují. tyhle weby velmi často překládají články od uznávaných zahraničních autorů, které si na Novinkách, nebo idnesech nemáte šanci přečíst. Svými poznámkami á la hnědé ponožky ze sebe bohužel děláte pitomce naočkované mainstreamem. Když se vám některý článek nelíbí, kritizujte obsah a nehodnoťte ho podle internetové adresy.

!400!

uživatel eliminován | 29. 03. 2008, 10:40:30

MikeiXX
Klidně ber toho houbaře jako projev mých antipatií vůči americké nabubřelosti. !400!

uživatel eliminován | 28. 03. 2008, 08:32:08

Sarkasticka poznamka na tema houbar v Brdech mi skutecne prijde nemistna a absolutne mimo misu.

uživatel eliminován | 28. 03. 2008, 08:29:51

Kwon; tak v oblasti ve ktere se ta lod nachazela by to nebylo nic neobvykleho. Tezko se muzes ty posadce divit.

uživatel eliminován | 28. 03. 2008, 00:22:57

simon: ale jo..máš pravdu....byli to určitě teroristi........a měli je postřílet všechny, páč jedině to bylo správné.....!663!!543!!102!

uživatel eliminován | 28. 03. 2008, 00:18:32

kwon: to ze ji nedokazi potopit, jeste neznamena ze ji nedokazi poskodit nebo zabit nejake cleny posadky.

uživatel eliminován | 28. 03. 2008, 00:00:38

simon: v tom případě mi potom nedává smysl...střílet po něčem, co pro mne nepředstavuje hrozbu....o to mi jde:-)) já nedebatuji, já se tu bavím:-))

uživatel eliminován | 27. 03. 2008, 23:56:56

kwon: kde jsem rekl ze by tu lod potopily? Vkladas mi do ust neco co jsem nerekl a pak se proti tomu ohrazujes a snazis se to vyvratit...
pak ovsem ta debata naprosto ztraci smysl...!191!

uživatel eliminován | 27. 03. 2008, 23:44:41

simon: nejsem pyrouš..nicméně obrázek, jak se dřevěná džunka snaží potpopit civilní nákladní loď jak kráva by mne asi pobavil:-))) abys usměrnil tlakovku a energii z výbuchu tak, aby šla do lodi a nesvezla se po kýlu...tak bys to do ní musel narvat ve slušné rychlosti něčím větším jak neckama:-))) ale možná jsem vůl...pravda...ani nevím, jak ta bárka vypadala......ale máš pravdu..a až tě při průjezdu brd sejme apač, že měl pocit, že jsi terorista, tak si vzpomenu!102! není to jediná minela.....tohle se děje prakticky pořád. afgánský či irácký pastevec má holt menší cenu života, než američan........a nějak si na to holt musíme zvyknout (já s tím mám teda kurevský problém)

uživatel eliminován | 27. 03. 2008, 23:35:29

picovina...amici sou TOP...radary k nam

uživatel eliminován | 27. 03. 2008, 23:35:18

kwon: ale ta civilni lod nestrilela na arbskou barku jen proto ze byla v dostrelu, ale proto ze jela k ni a nereagovala na vyzvy k otoceni, zatimco ostatni barky poslechly. Co kdyby to byla lodka s nejakym sebevrazednym magorem?? V teto oblasti celkem obvykly jev. !925!

uživatel eliminován | 27. 03. 2008, 23:32:29

zelenoocko: máš naprostou pravdu...a hned v úvodu uvádím, že nevím, jaká tam byla situace......ani námořní trestní právo doma nemám....ani žádné úmluvy ohledně vývozu zbraní. a navíc v tomto nejsem ani zběhlý.....takže bych nemluvil k věci.
nicméně máš pravdu v tom, že nikdo nemá na "volném moři" co koho zastavovat...ale zároveň není nikde nic o tom, že by civilní loď měla střílet do arabských bárek.....to se na mne nezlob.
navíc mne docela zaráží i fakt, že civilní loď byla v těchto končínách ozbrojená....nejsme v jihočínském moři, kde to je nutnost.

uživatel eliminován | 27. 03. 2008, 13:50:54

no jo. jestli amíci nejednali podle platných zákonů, tak je na case ty zákony zmenit.
ale soudit amíky !1326!


Zvedavce jsi definoval hezky !1347!

uživatel eliminován | 27. 03. 2008, 13:44:16

kwon: Je to tak, ale ty víš, o jaký typ vod se v tohle případě jednalo? Zřejmě půjde o vnitřní vody, ale zrovna Suezský průplav bude mít určitě zvláštní pravidla stanovené nějakou smlouvou. Ale to jsou jenom spekulace. Asi to opravdu nevyřešíme...
Takže já nestanovuju závěr, ale asi bych se přiklonil na stranu Amíků, arabové je měli nechat na pokoji, zvlášť když je varovali a vezou choulostivý materiál.
Zvedavec, to je tuším nástupce hromu s hnědýma ponožkama ne?,

uživatel eliminován | 27. 03. 2008, 11:10:02

simon: nevím, jaká tam byla situace...ani nevím, kde to přesně bylo...nicméně jedna citace:
1.1 Mořské vnitřní vody

jedná se o oblast mezi pevninou a základní linií teritoriálního moře (zátoky, přístavní vody ap.). Základní linie teritoriálního moře bývá vyznačena na mapách, její průběh je znázorněn na obrázku. V přílivových vodách probíhá linie podél nejnižšího stavu hladiny při odlivu, u tvarovaného břehu spojuje linie jednotlivé body pobřeží, je-li břeh lemován ostrovy, probíhá linie na vnější straně ostrovů.

Pobřežní stát je plně suverénní nad svými vnitřními vodami. Může rozhodovat o přístupu cizích lidí do svých přístavů. Zde platí zásada, že lodě všech států mají právo pokojného průjezdu pobřežními vodami. U vojenských plavidel je zpravidla nutný předchozí souhlas daného státu.

Plavidlo podléhá zákonům navštívené země v oblasti plavby, celních, zdravotních, imigračních zákonů a rovněž zákonům o ochraně hranic. Jestliže loď proplouvá pobřežními vodami, nemůže pobřežní stát loď zadržovat nebo měnit její směr plavby za účelem výkonu civilní jurisdikce vůči některé osobě na palubě lodi.

Ve věcech občanskoprávních nesmí pobřežní stát provést exekuci lodě, leda, že by šlo o závazky nebo odpovědnost, které loď sama převzala nebo které ji postihly během plavby vodami pobřežního státu.

Trestní jurisdikce pobřežního státu nemá být vykonávána nad cizími loděmi, které proplouvají pobřežními vodami s výjimkou:
a) jestliže následky trestního činu postihují pobřežní stát
b) jestliže trestní čin je s to porušit klid v zemi nebo pořádek v pobřežních vodách
c) jestliže pomoc místních úřadů byla vyžádána kapitánem lodi nebo konzulem země, pod jejíž vlajkou loď pluje
d) jestliže je nezbytné zabránit nedovolenému obchodu s omamnými látkami (zbraněmi)
Je dobré vědět, že cizí plavidlo může být na vnitřních vodách zadrženo pouze na základě rozhodnutí soudu.

1.2 Teritoriální moře –
Jedná se o pásmo vod zahrnutých do „teritoria“ pobřežního státu. Jeho šíře je podle mezinárodního práva 12 námořních mil, některé státy mají šíři teritoriálního moře menší (3 – 6 námořních mil), jiné, převážně země Latinské Ameriky a Afriky až 200 námořních mil.

Práva pobřežního státu na teritoriálním moři se v podstatě neliší od práv, jaké stát zavedl na svém teritoriu a zahrnují: výlučné využití teritoriálního moře, správa nad ním, dozor a použití svého zákonodárství. Tato práva jsou omezena právem neškodného průjezdu. Právo průjezdu je podmíněno jeho neškodností, to je nenarušením pořádku a bezpečnosti pobřežního státu. V případě porušení této zásady může pobřežní stát přijmout nezbytná opatření k zajištění svých zájmů.

Civilnímu právu podléhá plavidlo v oblasti bezpečnosti plavby, celní ochrany, zdravotních předpisů a ochrany hranic.

Trestní právo se omezuje na udržení pořádku a bezpečnosti pobřežního státu.

Plavidlo plující v teritoriálních vodách nebo z volného moře do přístavu může být zastaveno za účelem zadržení osoby nebo provedení šetření v souvislosti s trestným činem spáchaným na plavidle, jestliže se následky trestného činu týkají pobřežního státu, jestliže trestný čin může ohrozit veřejný pořádek země nebo pořádek na teritoriálním moři a jestliže o pomoc požádal kapitán plavidla nebo konzul země, pod jejíž vlajkou loď pluje.

Jestliže plavidlo pluje z přístavu na volné moře, má pobřežní stát právo použít veškeré prostředky předpokládané jeho zákonodárstvím. Jedním z těchto prostředků je právo stíhání plavidla, které narušilo předpisy na vnitřních vodách nebo na teritoriálním moři.

Pronásledování a zajmutí plavidla může pokračovat mimo hranice pobřežních vod a zaniká, jakmile pronásledovaná loď vpluje do pobřežních vod své vlastní země nebo třetího státu.

1.3 Volné moře –
Leží vně hranice moře teritoriálního. Jeho část je přilehlé mořské pásmo. Toto pásmo zpravidla uplatňují země, mající úzké pásmo teritoriálního moře. V přilehlém mořském pásmu přísluší pobřežnímu státu pouze kontrolní činnost za účelem zajištění celních, finančních, zdravotních a imigračních předpisů. Nepředpokládá se zde činnost za účelem ochrany hranic, ačkoli řada států takovou činnost v přilehlém mořském pásmu provádí. (hlavně toto si přečti)

Základem právní situace volného moře je zásada volnosti moří. Volné moře nepodléhá suverenitě žádného státu a všechny státy a jejich obyvatelé mají právo svobodně používat volné moře. Musí to ale učinit takovým způsobem, aby nezasahovaly do stejných svobod státům jiným. Volnost moří není tedy volnost absolutní, je omezena podmínkami společného využívání volného moře.

Plavidlo na volném moři podléhá právu státu, jehož vlajku nese. Výkonnou moc, to je zastavení plavidla, kontrolu dokladů nebo provedení kontroly plavidla může provádět pouze vojenské plavidlo té samé vlajky.

Vojenské plavidlo může uplatnit výkonnou moc vůči cizímu plavidlu, jestliže je důvodné podezření, že cizí plavidlo provádí pirátskou činnost, jestliže provádí obchod s lidmi a jestliže odmítne vyvěsit vlajku státu, kterému přísluší.

Obecně lze říci, že použití volného moře je spojené se zavedením celé řady mezinárodních smluv. Každý stát je povinen požadovat od kapitána lodi plující pod jeho vlajkou aby, pokud tak může učinit bez vážného ohrožení své lodi nebo posádky, poskytl pomoc jakékoli osobě na moři, která je v nebezpečí života.

Všechny pobřežní státy jsou rovněž povinny napomáhat vytvoření a udržování přiměřené a účinné pátrací a záchranné služby za účelem zajištění bezpečnosti na moři.

hou7

hou7 | 27. 03. 2008, 08:47:59 | více příspěvků | napsat uživateli

kdo ví jak to doopravdy bylo.......propaganda umí otočit cokoliv.....

uživatel eliminován | 27. 03. 2008, 02:42:25

sea: docela by me zajimalo jak jsi to myslel...

Kwon: Pochybuji ze je nekde napsano ze civilni lod nesmi mit na palube zadne zbrane. A pak, naprosto odbihas od tematu. Stat se tohle nekde u Marseille nebo u zapadniho pobrezi USA tak by to byla neadekvatni reakce( a jeste se zavrenyma ocima) ale kdyz je to v tak nestabilni oblasti jako je blizky vychod...

Porad nevim co vam vadi na tom ze zacali strilet AZ POTOM co tu lod NEKOLIKRAT UPOZORNILI aby se OTOCILA ZPET. Z nekolika tech clunu to VSECHNY pochopili az na JEDNU. A na tu se strilelo. Vy byste se zachovali jinak, na stejnem miste, ve stejnem regionu????

uživatel eliminován | 26. 03. 2008, 23:53:16

sea: řekl bych...žes to docela trefil......ale to je koneckonců problém velkých států obecně...viz rusáci v grozném.

uživatel eliminován | 26. 03. 2008, 23:52:04

simon: víš....jsou dva typy lodí....ty civilní...a tam může být maximálně v šuplíku tak nějaká pistol nebo prak...a pak jsou vojenské, kdy těch hraček máš víc. a pak jsou civilní s hromadou kalašnikovů....a ty by se měly správně torpédovat........!102!

uživatel eliminován | 26. 03. 2008, 23:51:31

Mě ti amíci taky serou, za války se dosrali až do Plzně (P. Bobek) YANKEE GO HOME

uživatel eliminován | 26. 03. 2008, 23:47:03

kwon .... podcenují americani nepritele jen na "trenincích", nebo na to dojíždějí i ve válkách?
(myslim v soucasnosti, ne nekdy pred 50-ti lety)

uživatel eliminován | 26. 03. 2008, 23:43:26

sea: měli suchoje....amíci efka. nalétáno mají více amíci.......indové zase nepodceňují nepřítele.....

uživatel eliminován | 26. 03. 2008, 19:35:24

fuck the USA!!1108!

uživatel eliminován | 26. 03. 2008, 19:33:22

No nic hoši. Hlavně abyste nabyli zrovna u toho, až se zase nějakýmu amíkovi něco nebude líbit a v rámci boje proti terorismu vás pošlou domů v zinkovým futrále s politováním americké vlády. !1!

dr.Drzska

dr.Drzska | 26. 03. 2008, 19:28:49 | více příspěvků | napsat uživateli

Teroristi na ně můžou utočit všude. Al kajda má i v egypte svoje základny

uživatel eliminován | 26. 03. 2008, 19:25:14

uni: to byl priklad... nesmis brat vsechno doslova...
Me proste prijde jako celkem logicka reakce te lodi, ze kdyz se k ni blizi nezname lodi, oni jim reknou at to otoci, vsechny se otoci jen jedna pokracuje dal, a nereaguje na zadne vyzvy, ze na ne spusti palbu. Zvlast pri tom co vezli na palube. Prece nemuzou vedet cim je ten clun nalozeny. Zvlast v takove oblasti jako je Suezsky pruplav.

předchozí | 0 | 30 | 60 | 90 | 300 | další


Přihlášení
 
@libimseti.cz

registrovat se

Klíčová slova

loďposádkačlunzbraňvýsledekmístopalbaprůlivmrtvýpříbuzndealerteroristaobchodamíckámateriálluftuckmořearogancevýzva

Podobná témata

Moje témata

Pro zobrazení tvých diskuzí se musíš přihlásit.

Oblíbená témata

Pro zobrazení tvých oblíbených témat se musíš přihlásit.

k obsahu ↑